1
Downloaded by: TestBanksStuvia | Want to earn $1.236
Distribution of this document is illegal extra per year?
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material
Table of Contents
1. Introduction to Genetics
2. Mitosis and Meiosis
3. Mendelian Genetics
4. Modification of Mendelian Ratios
5. Sex Determination and Sex Chromosomes
6. Chromosome Mutations: Variation in Number and
Arrangement ’. Linkage and Chromosome Mapping in Eukaryotes
8. Genetic Analysis and Mapping in Bacteria and Bacteriophages
9. DNA Structure and Analysis
1 0. DNA Replication
11. Chromosome Structure and DNA Sequence Organization
1 2. The Genetic Code and Transcription
1 3. Translation and Proteins
1 4. Gene Mutation, DNA Repair, and Transposition
1 5. Regulation of Gene Expression in Bacteria
1 6. Regulation of Gene Expression in Eukaryotes
1 ’. Recombinant DNA Technology
1 8. Genomics, Bioinformatics, and Proteomics
1 9. The Genetics of Cancer
20. Quantitative Genetics and Multifactorial Traits
21. Population and Evolutionary Genetics
2
Downloaded by: TestBanksStuvia | Want to earn $1.236
Distribution of this document is illegal extra per year?
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material
Essenfio/s o/ Genefics, IOfń Edifion (Klug)
Chapter J Introduction to Genetics
1) The CRISPR-Cas system potentially represents one of the most power techniques in geneticsas
a result of its role in associated with specific human disorders.
A) identifying genes
B) editing genes
C) producing new genes
D) regulating genes
E) transmitting genes
Answer: B
Section: Introduction
Bloom's Taxonomy: Remembering/Understanding
2) In the 1 600s, William Harvey studied reproduction and development. What is the term given
to his theory which states that an organism develops from the fertilized egg by a succession of
developmental events that lead to an adult?
A) preformation
B) spontaneous generation
C) cell theory
D) transduction
E) epigenesis
Answer: E
Section: 1 .1
Bloom's Taxonomy: Remembering/Understanding
3) What is the term given to the theory which states that the gamete contains a complete
miniature adult?
A) preformation
B) transduction
C) transformation
D) con¡ugation
E) cell theory
Answer: A
Section: 1 .1
Bloom's Taxonomy: Remembering/Understanding
4) What is the term given to the theory which put forth the idea that living organisms could arise
by incubating nonliving components?
A) spontaneous generation
B) natural selection
C) evolution
D) preformation
E) collective combination
Answer: A
Section: 1 .1
Bloom's Taxonomy: Remembering/Understanding
3
Downloaded by: TestBanksStuvia | Want to earn $1.236
Distribution of this document is illegal extra per year?
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material
5) Schleiden and Schwann proposed the cell theory which states that .
A) cells contain genetic information in their nucleus
B) cells move from the various parts of the body to the reproductive organs to produce offspring
C) cells are derived from preexisting cells
D) cells propagate via asexual reproduction
E) cells represent the basic units of heredity
Answer: C
Section: 1 .1
Bloom's Taxonomy: Remembering/Understanding
6) Who, along with Alfred Wallace, formulated the theory of natural selection?
A) Gregor Mendel
B) William Harvey
C) Louis Pasteur
D) Charles Darwin
E) James
Watson
Answer: D
Section: 1 .1
Bloom's Taxonomy: Remembering/Understanding
7) Which of the following is an example of natural selection?
A) a bird's beak is able to effectively crack the seeds it encounters
B) dog breeding by humans
C) depending on the food a turtle eats, its shell may grow faster or slower
D) sometime during human's life they break a bone
E) bacteria can be effectively killed by treatment with
bleach
Answer: A
Section: 1 .1
Bloom's Taxonomy: Evaluating/Creating
8) Which of the following botanists was not involved with bringing Mendel's work to light in the
1 900s?
A) Carl Correns
B) Carl Linnaeus
C) Hugo de Vries
D) Erich Tschermak
Answer: A
Section: 1 .1
Bloom's Taxonomy: Remembering/Understanding
4
Downloaded by: TestBanksStuvia | Want to earn $1.236
Distribution of this document is illegal extra per year?