TEST BANK
Supply Chain Management: A Logistics Perspective
C. Langley, Robert Novack, Brian Gibson & John Coyle
12th Edition
All Chapters Complete (Questions with Verified Answers)
,@ProfdocDigitalLibraries <Best Online Study Materials>
Table of Contents
Part I — Supply Chain Foundations
1. Supply Chain Management: An Overview
2. Role of Logistics in Supply Chains
3. Global Dimensions of Supply Chains
4. Supply Chain Relationships
Part II — Supply Chain Performance and Technology
5. Supply Chain Performance Measurement and Financial Analysis
6. Supply Chain Technology—Managing Information Flows
Part III — Supply Chain Processes
7. Demand Management
8. Order Management and Customer Service
9. Managing Inventory in the Supply Chain
10. Transportation—Managing the Flow of the Supply Chain
11. Distribution—Managing Fulfillment Operations
Part IV — Supply Chain Design and Operations
12. Supply Chain Network Analysis and Design
13. Sourcing Materials and Services
14. Operations—Producing Goods and Services
15. Managing Reverse Flows in the Supply Chain
Part V — Future of Supply Chain Management
16. Strategic Challenges and Change for Supply Chains
,CHAPTER 1 TEST QUESTIONS
True-False
1. The first decade of the twenty-
first century was a period of rapid change for organizations, especially businesses.
ANSWER: True, Page 5
2. A key element in Wal-
Mart’s ability to discount brand name products was an understanding of the criticality of efficienc
v
y in its logistics and supply chain system.
v
ANSWER: True, Page 6
3. Globalization has had little effect on consumers.
v
ANSWER: False, Page 7
4. Supply and demand has become less volatile as managers become more adept at controlling the
v v v v
elements.
ANSWER: False, Page 8
5. Outsourcing is a fairly new concept.
v v
ANSWER: False, Page 9
6. SAB should examine their off-
shore purchasing policy, even though the products are sourced from the U.S.
v
ANSWER: True, Page 9
7. It is expected that some or all of the BRIC countries (Brazil, Russia, India & china) will replace the s
v
o-
called VISTA countries (Vietnam, Indonesia, S. Africa, Turkey and Argentina) as low cost prod
ucers of various products and services.
ANSWER: False, Page 9
8. The world economy still favors the United States and European countries, even though China and
India can participate in the global economy much more readily.
ANSWER: False, Page 10
9. It is predicted that social networks such as Facebook and Twitter will influence supply chains beca
use of their impact on customer demand and the speed of information transfers.
v
ANSWER: True, Page 10
10. The U.S. transportation system was deregulated in the 1930s and 1940s in response to ec
onomic conditions and World War 2
ANSWER: False, Page 12
11. Even though there are references to supply chain management in the 1980s, SCM did not capt
v v v
ure the attention of senior-level management until the 1990s.
v
ANSWER: True, Page 15
12. Supply chain managers no longer need to worry about suboptimization in light of today’s tech
nology.
ANSWER: False, Page 19
1-7
, Multiple Choice
v
13. Most retailers are essentially supply chain companies since
v
A. they dominate the consumer market.
b. own their warehouses and trucks.
c. they buy products produced by others.
d. engage in off-shore sourcing.
ANSWER: c, Page 6
14. Which of the below is not one of the external forces driving the rate of change and
v v v
shaping our economic and political landscape?
v
a. Government policy
b. Technology
c. Environmental concerns
d. Globalization
ANSWER: c, Page 7
15. Outsourcing involves
a. moving company facilities away from the home office.
b. hiring foreign nationals to manage parts of the business.
c. obtaining materials, parts, and products from other companies.
v
d. building a factory in another country.
v
ANSWER: c, Page 9
16. Some individuals describe the current consumer as the “click here” generation bec
v
ause
a. we all have Internet access.
v
b. we no longer wait for information to be“pushed out” to us. v
c. we buy so much merchandise on line.
v
d. we take little time to make purchasing decisions. v
ANSWER: b, Page 10
17. The demographics of our society has changed because
v
a. the “Baby Boom” generation is now turning 60. v
b. of the increase in two-career families and single-parent households.
c. of immigration.
d. birth rates have changed.
v
ANSWER: b, Page 12
18. The Supply Chain Concept
a. is very new and considered cutting edge technology.
v v
1-7