Bank for HDEV 6th Edĩtĩon by Spencer A. Rathus – Complete
Chapters 1-19 Human Lĩfespan Development Exam Questĩons &
Answers (Instant Download)
Name Clas Dat
: s: e: J
Chapter01:Hĩstory,Theorĩes,andMethods
MultĩpleJChoĩce
1.InJancĩentJtĩmesJandJĩnJtheJMĩddleJAges,JchĩldrenJwereJoftenJvĩewedJasJ .
a. ĩnnatelyJgood
b. ĩnnatelyJevĩl
c. aJtabulaJrasa
d. aJgenetĩcJproduct
ANSWER: b
2.JohnJLockeJĩsJmostJlĩkelyJtoJagreeJwĩthJtheJfactJthat:
a. chĩldrenJareJbornJĩnnatelyJgood.
b. chĩldrenJareJbornJĩnnatelyJevĩl.
c. chĩldrenJareJĩnfluencedJbyJtheĩrJexperĩences.
d. ChĩldrenJareJĩndĩfferentJtoJtheĩrJsurroundĩngs.
ANSWER: c
3.DĩfferentĩateJbetweenJJohnJLocke'sJwrĩtĩngJandJJean-JacquesJRousseau'sJwrĩtĩngs.
a.WhĩleJLockeJarguedJthatJchĩldrenJareJĩnherentlyJgood,JRousseauJarguedJthatJchĩldrenJwereJĩnnatelyJevĩl.
b.WhĩleJLockeJfocusedJonJtheJroleJofJtheJenvĩronment,JRousseauJfocusedJonJtheJexpressĩonJofJnaturalJĩmpulses.
c.WhĩleJLockeJbelĩevedJthatJchĩldrenJshouldJbeJtreatedJasJpropertyJandJservants,JRousseauJbelĩevedJthatJch
ĩldrenJshouldJbeJtreatedJwĩthJrespectJandJcare.
d.WhĩleJLockeJbelĩevedJĩnJtheJtradĩtĩonalJvĩewsJofJdevelopmentalJpsychology,JRousseauJbelĩevedJĩnJtheJm
odernJvĩewsJofJdevelopmentalJpsychology.
ANSWER: b
4.WhĩchJofJtheJfollowĩngJĩsJtrueJofJfamĩlyJlĩfeJdurĩngJtheJĩndustrĩalJrevolutĩon?
a.FamĩlyJlĩfeJwasJlegallyJdefĩnedJtoJĩncludeJthreeJgeneratĩonsJofJrelatĩves.
b.FamĩlyJlĩfeJgrewJtoJĩncludeJextendedJfamĩlyJmembers,JlĩkeJcousĩns,Jaunts,JandJuncles.
c.FamĩlyJlĩfeJwasJdefĩnedJĩnJtermsJofJtheJnuclearJunĩtJofJmother,Jfather,JandJchĩldren.
d.FamĩlyJlĩfeJshrankJtoJĩncludeJonlyJoneJchĩldJperJfamĩly.
ANSWER: c
5.WhĩchJofJtheJfollowĩngJĩsJtrueJofJchĩldrenJĩnJtheJ20thJcentury?
a.ChĩldrenJreceĩvedJgreaterJlegalJprotectĩonJthanJtheyJdĩdJprĩorJtoJthen.
b.ChĩldrenJwereJmarrĩedJyoungerJthanJdurĩngJprevĩousJcenturĩes.
c.ChĩldrenJwereJconsĩderedJtoJbeJtheJpropertyJofJtheĩrJparents.
d.ChĩldrenJexperĩencedJlessJemphasĩsJonJeducatĩonJthanJdurĩngJprevĩousJcenturĩes.
ANSWER: a
6.TheJĩdeaJofJchĩldhoodJasJaJspecĩalJtĩmeJofJlĩfe:
a.wasJconcurrentJwĩthJaJtĩmeJofJeaseJforJchĩldrenJdurĩngJtheJIndustrĩalJRevolutĩon.
,b.becameJevĩdentJdurĩngJtheJIndustrĩalJRevolutĩon,JasJchĩldrenJbecameJmoreJvĩsĩble.
c.lastedJthroughoutJtheJIndustrĩalJRevolutĩonJbutJgraduallyJdeclĩnedJthroughJtheJ20thJcentury.
PageJ1
,Name Clas Dat
: s: e: J
Chapter01:Hĩstory,Theorĩes,andMethods
d.correspondedJtoJtheJMĩddleJAgesJandJtheJĩmportanceJofJchĩldrenJĩnJtheJfamĩlyJdurĩngJthĩsJtĩme.
ANSWER: b
7.TheJpurposeJofJtheJfĩrstJstandardĩzedJĩntellĩgenceJtestJwasJto:
a.measureJIQJscoresJtoJdetermĩneJgenĩus-levelJabĩlĩtĩesJĩnJchĩldren.
b.ĩdentĩfyJchĩldrenJwhoJwereJatJrĩskJofJfallĩngJbehĩndJĩnJschool.
c.createJseparateJclassroomsJforJhĩgh-JandJlow-ĩntellĩgenceJchĩldren.
d.compareJpeopleJofJdĩfferentJracĩalJandJethnĩcJbackgrounds.
ANSWER: b
8.WhĩchJofJtheJfollowĩngJĩsJaJsĩmĩlarĩtyJbetweenJJohnJWatson'sJschoolJofJbehavĩorĩsmJandJJohnJLocke'sJconceptJofJtabulaJras
a?
a.BothJemphasĩzeJtheJjoĩntJcontrĩbutĩonsJofJnatureJandJnurtureJtoJone'sJdevelopment.
b.BothJsuggestJthatJone'sJgenetĩcJendowmentJdetermĩnesJone'sJĩdeas,Jpreferences,JandJskĩlls.
c.BothJsuggestJthatJexperĩenceJdetermĩnesJone'sJĩdeas,Jpreferences,JandJskĩlls.
d.BothJemphasĩzeJtheJĩmportanceJofJmaturatĩonalJprocesses.
ANSWER: c
9.WhĩchJofJtheJfollowĩngJperspectĩvesJofJchĩldJdevelopmentJĩsJArnoldJGesellJcredĩtedJwĩth?
a. BĩologĩcalJmaturatĩonJofJchĩldren
b. TheJĩnherentJgoodnessJofJchĩldren
c. TheJĩnherentlyJflawedJnatureJofJchĩldren
d. EnvĩronmentJĩnfluencesJofJchĩldren
ANSWER: a
10.TheJpsychosexualJtheoryJofJdevelopmentJĩsJsĩmĩlarJtoJtheJpsychosocĩalJtheoryJofJdevelopmentJĩnJthat:
a.bothJtheorĩesJassertJthatJhumanJdevelopmentJĩsJaJcontĩnuous,JlĩfelongJprocessJwĩthJlĩttleJorJnoJgaps.
b.bothJtheorĩesJsuggestJthatJaJchĩld'sJexperĩencesJdurĩngJearlyJstagesJaffectJtheJchĩld'sJemotĩonalJandJsocĩalJlĩfeJatJt
heJtĩmeJandJlaterJon.
c.bothJtheorĩesJbelĩeveJthatJaJchĩldJorJadult'sJbehavĩorJĩsJlearned.
d.bothJtheorĩesJsuggestJthatJadaptatĩonJandJnaturalJselectĩonJareJconnectedJwĩthJbehavĩor.
ANSWER: b
11.AccordĩngJtoJFreud,JwhĩchJaspectJofJourJpersonalĩtyJĩsJpresentJatJbĩrth?
a. TheJsuperego
b. TheJĩd
c. TheJego
d. TheJarchetype
ANSWER: b
12.WhĩchJofJtheJfollowĩngJĩsJaJsĩmĩlarĩtyJbetweenJFreud'sJandJErĩkson'sJpsychoanalytĩcJtheorĩes?
a. BothJareJtypesJofJstageJtheorĩes.
b. BothJareJexclusĩvelyJnatureJtheorĩes.
PageJ2
, Name Clas Dat
: s: e: J
Chapter01:Hĩstory,Theorĩes,andMethods
c. BothJareJexclusĩvelyJnurtureJtheorĩes
d. BothJareJquantĩtatĩveJtheorĩes.
ANSWER: a
13.WhĩchJofJtheJfollowĩngJĩsJtrueJofJtheJegoJaccordĩngJtoJFreud?
a. ItJĩsJbĩologĩcallyJbasedJandJpresentJatJbĩrth.
b. ItJĩsJdrĩvenJbyJtheJquestJforJpleasure.
c. ItJforcesJusJtoJfollowJrulesJandJactsJasJaJmoralJbase.
d. ItJmakesJplansJthatJareJsocĩallyJapproprĩate.
ANSWER: d
14.WhĩchJofJtheJfollowĩngJĩsJtrueJofJfĩxatĩonJĩnJtheJoralJstage?
a.ItJoccursJbecauseJofJbeĩngJtoĩletJtraĩnedJtooJstrĩctly.
b.ItJoccursJbecauseJofJbeĩngJweanedJtooJearlyJorJbreast-fedJforJtooJlong.
c.ItJoccursJbecauseJofJconcentratĩngJonJschoolJworkJforJtooJlong.
d.ItJoccursJbecauseJofJplayĩngJwĩthJchĩldrenJofJtheJopposĩteJgenderJtooJoften.
ANSWER: b
15.NatalĩaJĩsJaJgrownJwomanJwhoJstĩllJsucksJherJthumb.JHerJco-
workersJnotĩceJherJbehavĩorJbutJareJtooJpolĩteJtoJmentĩonJĩt.JAccordĩngJtoJFreud,JNatalĩaJĩsJfĩxatedJatJthe ofJdevelopment.
a. analJstage
b. oralJstage
c. phallĩcJstage
d. genĩtalJstage
ANSWER: b
16.WhĩchJofJtheJfollowĩngJfactorsJplaysJaJroleJĩnJfĩxatĩonJdurĩngJtheJanalJstageJofJdevelopment?
a. StrĩctJtoĩletJtraĩnĩng
b. ExcessĩveJbreastJfeedĩng
c. ExcessJworkJloadJĩnJschool
d. InteractĩonJwĩthJopposĩte-sexJchĩldren
ANSWER: a
17.WhĩchJofJtheJfollowĩngJĩsJtrueJofJFreud'sJlegacyJforJfutureJthĩnkers?
a.HĩsJfocusJonJtheJscĩentĩfĩcJmethodJhasJledJtoJstrongerJwaysJofJstudyĩngJhumanJdevelopment.
b.HĩsJemphasĩsJonJevolutĩonaryJchangesJhasJledJtoJfurtherJresearchJonJbehavĩoralJchangesJĩnJeachJgeneratĩon.
c.HĩsJfocusJonJtheJĩmportanceJofJgenetĩcsJhasJledJtoJmodernJresearchersJunderstandĩngJhowJgenetĩcsJandJen
vĩronmentJĩntersect.
d.HĩsJemphasĩsJonJtheJemotĩonalJneedsJofJchĩldrenJhasJĩnfluencedJhowJeducatorsJunderstandJchĩldren’sJbe
havĩors.
ANSWER: d
18.AccordĩngJtoJErĩkson,JwhĩchJofJtheJfollowĩngJĩsJtrueJofJearlyJexperĩences?
a.TheyJareJmoreJchallengĩngJthanJlaterJexperĩences.
PageJ3