UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND
CORRECT ANSWERS
1. Which of the following are signs/symptoms of esophageal atresia?
a. Salivation
b. Choking
c. Cyanosis
d. All of the above - CORRECT ANSWER ANS: D
2. Which of the following is the most common type of bowel atresia?
a. Duodenal atresia
b. Jejunal atresia
c. Ileal atresia
d. Colonic atresia - CORRECT ANSWER ANS: C
3. Hypertrophic pyloric stenosis (HPS) is classified as a(n) _____ condition of the GI system.
a. congenital
b. degenerative
c. inflammatory
d. neurologic - CORRECT ANSWER ANS: A
4. When imaging an infant with suspected malrotation, a(n) _____ examination should be performed
and is considered the gold standard.
a. transabdominal ultrasound
b. small bowel follow-through
c. upper GI
d. contrast-enhanced CT - CORRECT ANSWER ANS: C
5. If left untreated, Hirschsprung disease can progress to:
, a. bacterial overgrowth.
b. colonic distention.
c. electrolyte imbalances.
d. all of the above. - CORRECT ANSWER ANS: D
6. In the condition of carbohydrate intolerance, the small bowel lacks enough of the enzyme: a.
lactase.
b. lipase.
c. amylase.
d. lactose. - CORRECT ANSWER ANS: A
7. Currently, _____ is the most accurate imaging examination for evaluating patients who do not have
a clear clinical diagnosis of acute appendicitis.
a. abdominal radiography
b. computed tomography (CT)
c. magnetic resonance enterography (MRE)
d. colonoscopy - CORRECT ANSWER ANS: B
8. A less common type of hiatal hernia is the _____ type.
a. rolling
b. sliding
c. paraesophageal
d. both a and c - CORRECT ANSWER ANS: D
9. Abdominal radiography is of limited value in cases of diverticulitis unless diagnosing for suspected
complications of: a. pneumoperitoneum.
b. obstruction.
c. both a and c.
d. none of the above. - CORRECT ANSWER ANS: C
10. Colorectal cancers are the _____ most common gastrointestinal cancer in the United States.