JY Y Y
NURSINGNOW: Y Y
TODAY’S Y
ISSUES, Y
TOMORROWS Y
TRENDS8TH Y Y
EDITION Y
CATALANO
, Chapter 1:The Developmen of a Profession
Y Y Y JY Y Y
MULTIPLECHOICE Y
1. Identifythe most important element in nursing’s attempt to gain full autonomy of practice.
Y JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) Economic exploitation of nurses JY JY JY
B) Maintaining the education system for nurses as it is now JY JY JY JY JY JY JY JY JY
C) Gaining and maintaining control of nursing practice by nurses JY JY JY JY JY JY JY JY
D) Restricting the latitude of decisions made by nurses JY JY JY JY JY JY JY
ANS: C PTS: 1
J Y DIF: Medium J Y J Y
TOP: The Development of a Profession
J Y JY JY JY JY
KEY: Cognitive Domain:Application | Integrated Process: Planning | Client Need: Safe and Effective
J Y JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
Care Environment
JY
2. In its attempt to gain freedom and independence, what corresponding factors must the nursing
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
profession embrace? JY
A) Health and happiness JY JY
B) Chaos and disorder JY JY
C) Loss of control and negative feedback JY JY JY JY JY
D) Responsibility and accountability JY JY
ANS: D JPTS: 1 Y DIF: Easy J Y J Y
TOP: The Development of a Profession
J Y JY JY JY JY
KEY: Cognitive Domain: Comprehension | Integrated Process: Implementation | Client Need: Safe and
J Y JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
Effective Care Environment JY JY
3. Select the most effective method that nurses can use to gain power over their practice.
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) Use strikes and union tactics to increase pay.
JY JY JY JY JY JY JY
B) Join professional organizations in large numbers.
JY JY JY JY JY
C) Leave nursing as soon as better jobs come along. JY JY JY JY JY JY JY JY
D) Confront hospital administrators about poor staffing. JY JY JY JY JY
ANS: B PTS: 1
J Y DIF: Medium J Y J Y
TOP: The Development of a Profession
J Y JY JY JY JY
KEY: Cognitive Domain:Analysis | Integrated Process:Assessment | Client Need: Safe and Effective
J Y JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
Care Environment
JY
4. What allows a nurse to exert referent power over a client when providing nursing care?
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) The ability to withhold pain medication if the client does not comply with routines
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
B) The ability to provide the client with additional food when he or she does comply
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
with the nurse’s requests JY JY JY
C) The power given to the nurse by reason of state licensure
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
D) The establishment of a professional and personal relationship with the client
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
ANS: J Y D PTS: 1 DIF: Medium J Y J Y
TOP: J Y The Development of a Profession JY JY JY JY
KEY: J Y Cognitive Domain:Analysis | Integrated Process: Implementation | Client Need: Psychosocial JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
5. What is a group of jobs that is similar in type of work and found throughout an industry or
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
country?
This study source was downloaded by 100000761823232 from CourseHero.com on 04-19-2021 22:24:53 GM -05:00
Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y JY
https://www.coursehero.com/file/15253899/ch01/
, A) Position
B) Occupation
C) Profession
D) Stint
ANS: B J PTS: 1
Y DIF: Easy J Y J Y
TOP: The Development of a Profession
J Y JY JY JY JY
KEY: Cognitive Domain: Knowledge | Integrated Process: Problem Identification | Client Need: Safe
J Y JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
and Effective Care Environment
JY JY JY
6. Which of the following types of nurses are classified as technical nurses?
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) BSNs and MSNs JY JY
B) LPNs and ADNs JY JY
C) LVNsandBSNs JY JY
D) UAPs and BSNs JY JY
ANS: B J PTS: 1
Y DIF: Easy J Y J Y
TOP: The Development of a Profession
J Y JY JY JY JY
KEY: Cognitive Domain: Knowledge | Integrated Process: Problem Identification | Client Need: Safe
J Y JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
and Effective Care Environment
JY JY JY
7. Identify the approach that describes a profession as being in a continual state of development
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
along a continuum. JY JY
A) Trait approach JY
B) Power approach JY
C) Process approach JY
D) Educational approach JY
ANS: C J PTS: 1
Y DIF: Easy J Y J Y
TOP: The Development of a Profession
J Y JY JY JY JY
KEY: Cognitive Domain: Knowledge | Integrated Process: Problem Identification | Client Need: Safe
J Y JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
and Effective Care Environment
JY JY JY
8. Anursing student is approached by a friend who is not majoring in nursing. The friend asks why
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
the nursing profession does not seem to be actively involved in the women’s rights movement.
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
How can the student best respond to this question?
JY JY JY JY JY JY JY JY
A) Nurses do take an active part in leading the women’s rights movement, but it is done
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
very quietly. JY
B) The women’s rights movement shuns participation by nurses because of nursing’s
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
subservient image. JY
C) The health-care industrydiscourages nurses from becoming involved in women’s
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
rights issues. JY
D) Nurses avoid becoming involved in women’s rights issues because of their JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
traditional role as “helpers.” JY JY JY
ANS: D J PTS: 1
Y DIF: Hard J Y J Y
TOP: The Development of a Profession
J Y JY JY JY JY
KEY: Cognitive Domain: Synthesis | Integrated Process: Implementation | Client Need: Safe and
J Y JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
Effective Care Environment JY JY
9. Identify the element that is the best indicator of increasing accountability in the profession of
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
nursing.
This study source was downloaded by 100000761823232 from CourseHero.com on 04-19-2021 22:24:53 GM -05:00
Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y JY
https://www.coursehero.com/file/15253899/ch01/
, A) Increasing pay scale for staff nurses JY JY JY JY JY
B) Improved public image of nurses on TV and in movies JY JY JY JY JY JY JY JY JY
C) Demonstration of competency and high-quality care through peer review JY JY JY JY JY JY JY JY
D) Taking care of larger numbers of clients with the help of unlicensed assistive
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
personnel
ANS: CJ Y PTS: 1 DIF: Medium J Y J Y
TOP: The Development of a Profession
J Y JY JY JY JY
KEY: Cognitive Domain: Analysis | Integrated Process: Problem Identification | Client Need: Safe and
J Y JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
Effective Care Environment JY JY
10. What is the best method for nurses to prepare for future professional practice?
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) Take additional courses in the use of computers.
JY JY JY JY JY JY JY
B) Understand and explore the issues involved in professionalism as nurses. JY JY JY JY JY JY JY JY JY
C) Accept that nursing is a profession. JY JY JY JY JY
D) Cross-train with other health-care providers such as physical therapists, laboratoryJY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
technicians, and radiologists. JY JY
ANS: BJ Y PTS: 1 DIF: Medium J Y J Y
TOP: The Development of a Profession
J Y JY JY JY JY
KEY: Cognitive Domain: Evaluation | Integrated Process: Implementation | Client Need: Safe and
J Y JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
Effective Care Environment JY JY
11. What allows a nurse to exert coercive power over a client when providing nursing care?
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) The ability to withhold pain medication if the client does not comply with routines
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
B) The ability to provide the client with additional food when he or she does comply
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
with the nurse’s requestsJY JY JY
C) The power given to the nurse by reason of state licensure
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
D) The establishment of a professional and personal relationship with the client
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
ANS: AJ Y PTS: 1 DIF: Hard J Y J Y
TOP: The Development of a Profession
J Y JY JY JY JY
KEY: Cognitive Domain:Analysis | Integrated Process: Implementation | Client Need: Physiological
J Y JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
Integrity
12. What allows a nurse to exert legitimate power over a client when providing nursing care?
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) The ability to withhold pain medication if the client does not comply with routines
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
B) The ability to provide the client with additional food when he or she does comply
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
with the nurse’s requests
JY JY JY
C) The power given to the nurse by reason of state licensure
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
D) The establishment of a professional and personal relationship with the client
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
ANS: DJ Y PTS: 1 DIF: Medium J Y J Y
TOP: The Development of a Profession
J Y JY JY JY JY
KEY: Cognitive Domain:Application | Integrated Process: Implementation | Client Need:
J Y JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
Physiological Integrity JY
13. Select the trait of a profession that requires the most improvement in the promotion and
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
recognition of nursing as a full and equal profession.
JY JY JY JY JY JY JY JY
A) Activities involve a high level of individual responsibility. JY JY JY JY JY JY JY
B) Activities are based on a specialized body of knowledge. JY JY JY JY JY JY JY JY
C) Activities serve the public and are generally altruistic in nature.
JY JY JY JY JY JY JY JY JY
This study source was downloaded by 100000761823232 from CourseHero.com on 04-19-2021 22:24:53 GM -05:00
Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y JY
https://www.coursehero.com/file/15253899/ch01/