5THEDITIONVolume4 Trauma EmergenciesBLEDSOE Y Y Y YY YY Y
Paramedic Care Principles & Practice V1, 5e (Bledsoe e al.) YY YY YY YY YY YY YY YY JYY YY
Chapter 1 Introduction to Paramedicine
YY Y Y YY YY
1) Wha is one of the emerging roles and responsibilities of a paramedic in the 21st century?
JYY YY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JY Y JYY
A) Third-party biller JYY
B) Managed health care JYY JYY
C) Health promotion JYY
D) Interneteducation JY JYY
Answer: C JYY
Diff: 1
JYY Page Ref: 4 JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 4 JYY JYY
2) Safety inspections, accident prevention, and medical screening of employees are some of the
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
responsibilities for paramedics working in: JYY JYY JYY JYY
A) industrial medicine. JYY
B) community clinics. JYY
C) correctional institutions. JYY
D) sportsmedicine. JY
Answer: A J Y Y
Diff: 1
JYY Page Ref: 8 JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 5 JYY JYY
3) Which of the following best describes the initial education program of the paramedic?
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
A) It addresses everything one needs to know to practice paramedicine.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
B) It is a rite of passage, but information is inconsistent with how things really should be done.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
C) It is the base and beginning of one's professional education, not the end.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
D) Lectures prepare students, but all learning occurs on the job during the internship phase.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
Answer: C JYY
Diff: 1
JYY Page Ref: 5 JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 3 JYY JYY
4) Which of the following best describes the paramedic's professional obligation?
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
A) Acceptance and adherence to a code of professional ethics and etiquette JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
B) Placing the system's well-being above that of the patient
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
C) Absolute adherence to medical protocols JYY JYY JYY JYY
D) Followinglong-standingtraditions inpractice JY JYY JYY JY JYY
Answer: A J Y Y
Diff: 2
JYY Page Ref: 6 JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 3 JYY JYY
,5) Amajor advance in the education of out-of-hospital was the:
JY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
A) formationof the NationalAssociation of Emergency Medical Technicians. JY JYY JYY JY JYY JYY JYY JYY
B) 2009 publication National EMS Services Education Standards.
JYY JYY J YY JYY JYY J YY
C) passage of the Health Insurance Portability andAccountabilityAct (HIPAA).
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JY JY JYY
D) establishment oftheNational Registrycomputer-based certification exam. JYY JYY JY JYY JY JYY JYY JYY
Answer: B JYY
Diff: 1 Page Ref: 5
JYY JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 4 JYY JYY
6) Which of the following statements about a paramedic's skill competency is TRUE?
JYY JYY JYY JYY J YY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
A) High-frequency, low-criticality skills should be reviewed often. JYY JYY JYY JYY JYY JYY
B) Low-frequency, high-criticality skills should be rarely reviewed. JYY JYY JYY JYY JYY JYY
C) All skills should be reviewed equally, regardless of criticality.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
D) Frequent review of infrequently used skills is critical to ensure competency. JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
Answer: D JYY
Diff: 1 JYYPage Ref: 5 JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 3 JYY JYY
7) The paramedic's right to care for patients, administer medications, and perform other related
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
tasks falls on the license of:
JYY JYY JYY JYY JYY
A) the EMS system medical director.
JYY JYY JYY JYY
B) the state secretary of health.
JYY JYY JYY JYY
C) the receiving hospital personnel.
JYY JYY JYY
D) thestatemedicaldirector.
JY JY JY JYY
Answer: A J Y Y
Diff: 1 JYYPage Ref: 4 JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 4 JYY JYY
8) Many professional sports teams have found paramedics to be effective complements to their:
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
A) team physicians. JYY
B) physical therapists. JYY
C) athletic trainers. JYY
D) rehabilitationprograms. JY JYY
Answer: C JYY
Diff: 1 Page Ref: 8
JYY JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 5 JYY JYY
,9) Paramedics should always provide care: JYY JYY JYY JYY
A) with the intent of transporting all patients.
JYY JYY JYY JYY JYY J YY
B) only when there is a legitimate patient complaint.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
C) without regard to a patient's ability to pay. JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
D) with the goalof minimizing on-scene time.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
Answer: C JYY
Diff: 1
JYY Page Ref: 4 JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 4 JYY JYY
10) The paramedic's role has expanded to include
JYY because of the need to move JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
ill/injured patients from one health care facility to another for specialized care.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
A) hospital emergency departments JYY JYY
B) critical care transport JYY JYY
C) corrections medicine JYY
D) helicopterEMS JY JYY
Answer: B JYY
Diff: 1
JYY Page Ref: 6 JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 4 JYY JYY
11) Which of the following best characterizes the professional development of a paramedic?
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
A) It is a career-long pursuit.
JYY JYY JYY JYY
B) It is focused on public education efforts.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY
C) It is regulated by the system medical director and state agency.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
D) It is focused on illness and injury prevention.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
Answer: A J Y Y
Diff: 1
JYY Page Ref: 5 JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 3 JYY JYY
12) Which of the following best describes the paramedic's expected level of functioning in the
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
dynamic prehospital setting?JYY JYY
A) Acts independently
JYY
B) Under direct supervision of the medical director
JYY JYY JYY JYY JYY JYY
C) Under telephone or radio supervision by nursing personnel
JYY JYY JYY JY Y JYY JYY JYY
D) Under direct supervision offire command
JYY JYY JYY JYY JYY JYY
Answer: A J Y Y
Diff: 1
JYY Page Ref: 5 JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 3 JYY JYY
, 13) Which of the following aspects of the paramedic's work most appropriately falls into the
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
category of public health? JYY JYY JYY
A) Administering care to a patient who has suffered a heart attack JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
B) Providing life-saving measures after a traffic accident JYY JYY JYY JYY JYY JYY
C) Educating the public on illness prevention JYY JYY JYY JYY JYY
D) Takingstepstoprevent a terrorist attack JYY JY JY JYY JYY JYY JYY
Answer: C JYY
Diff: 1
JYY Page Ref: 5 JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 4 JYY JYY
14) To legally function as a paramedic, one must:
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
A) have successfully completed an accredited EMT education program.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
B) have fulfilled the specific requirements of an appropriate credentialing body.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
C) strive to maintain quality health care, regardless of cost or impact on one's EMS system.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
D) be able to function independently in a nonstructured, constantly changing environment.
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
Answer: B JYY
Diff: 1
JYY Page Ref: 4 JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 3 JYY JYY
15) Many traditional EMS treatments and practices have been abandoned or refined because of:
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
A) research.
B) patient complaints. JYY
C) legislation.
D) lawsuits.
Answer: J Y Y
A
Diff: 1
JYY Page Ref: 6 JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 4 JYY JYY
16) The highest level of prehospital care provider in the United States is a(n):
JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY JYY
A) emergencymedical responder. JY JYY
B) paramedic.
C) advancedEMT. JY
D) emergencymedicaltechnician. JY JY JYY
Answer: B JYY
Diff: 1
JYY Page Ref: 3 JYY JYY
Standard: Preparatory(EMS J Y Y JY JYY
Systems) Objective: 2 JYY JYY