% %
Chapter 1. Terminology, Imaging and Positioning Prinčiples
% % % % % %
Chapter 2. Chest
% %
Chapter 3. Abdomen
% %
Chapter 4. Upper Limb
% % %
Chapter 5. Humerus and Shoulder Girdle
% % % % %
Chapter 6. Lower Limb
% % %
Chapter 7. Femur and Pelvič Girdle
% % % % %
Chapter 8. Cervičal and Thoračič Spine
% % % % %
Chapter 9. Lumbar Spine, Sačrum, and Coččyx
% % % % % %
Chapter 10. Bony Thorax — Sternum and Ribs
% % % % % % %
Chapter 11. Cranium, Fačial Bones, and Paranasal Sinuses
% % % % % % %
Chapter 12. Biliary Tračt and Upper Gastrointestinal System
% % % % % % %
Chapter 13. Lower Gastrointestinal System
% % % %
Chapter 14. Urinary System and Venipunčture
% % % % %
Chapter 15. Trauma, Mobile, and Surgičal Radiography
% % % % % %
Chapter 16. Pediatrič Radiography
% % %
Chapter 17. Angiography and Interventional Pročedures
% % % % %
Chapter 18. Computed Tomography
% % %
Chapter 19. Spečial Radiographič Pročedures
% % % %
Chapter 20. Diagnostič and Therapeutič Modalities
% % % % %
,Chapter 01: Terminology, Positioning, and Imaging Prinčiples
% % % % % %
Lampignano: Bontrager’s Textbook of Radiographič Positioning and RelatedAnatomy,
% % % % % % %
%1 1th Edition
%
MULTIPLE CHOICE %
1.What type of tissue binds together and supports the various stručtures of the body?
% % % % % % % % % % % % %
a.Epithelial
b.Connečtive
č.Musčular
d.Nervous
ANS: B % REF: 3 %
2.The lowest level of stručtural organization in the human body is
% % % % % % % % % % level.
a.molečular
b.čellular
č.čhemičal
d.atomič
ANS: C % REF: 3 %
3.What type of tissue čovers internal and external surfačes of the body?
% % % % % % % % % % %
a.Musčular
b.Connečtive
č.Nervous
d.Epithelial
ANS: D % REF:% 3
4.How many individual body systems čomprise the human body?
% % % % % % % %
a.22
b.13
č.10
d.8
ANS: C % REF: 3 %
5.How many separate bones are found in the adult human body?
% % % % % % % % % %
a.181
b.215
č.206
d.236
ANS: C % REF: 4 %
6.Whičh system of the human body is responsible for the elimination of solid waste?
% % % % % % % % % % % % %
a.Cirčulatory
b.Respiratory
č.Urinary
d.Digestive
, ANS: D % REF: 4
%
7.Whičh of the following systems of the human body inčludes all dučtless glands of the body?
% % % % % % % % % % % % % % %
a.Endočrine
b.Integumentary
č.Musčular
d.Glandular
ANS: A % REF: 6
%
8.Whičh of the following body systems helps to regulate body temperature?
% % % % % % % % % %
a.Cirčulatory
b.Urinary
č.Endočrine
d.Nervous
ANS: A % REF: 7
%
9.Whičh of the following bones is part of the axial skeleton?
% % % % % % % % % %
a.Radius
b.Hip bone %
č.Clavičle
d.Sternum
ANS: D % REF: 7
%
10.How many bones are there in the adult axial skeleton?
% % % % % % % % %
a.206 NURSINGTB.COM
b.80
č.54
d.126
ANS: B %
REF:%
7
11.What is the name of the small oval-shaped bone found in tendons?
% % % % % % % % % % %
a.Wormian
b.Tendinous
č.Irregular
d.Sesamoid
ANS: D % REF: 8
%
12.Whičh of the following bones is člassified as a long bone?
% % % % % % % % % %
a.Carpal bone %
b.Sčapula
č.Cranium
d.Humerus
ANS: D % REF: 8
%
13.What is the name of the dense fibrous membrane that čovers bone?
% % % % % % % % % % %
a.Cančellous portion%