Updated Exam Questions With Accurate Answers
This examination is designed to assess the knowledge, safety protocols, and operational
competencies required for Amazon Delivery Associates and Flex Drivers. Passing this
exam ensures that drivers understand how to safely navigate delivery stations, handle
packages properly, manage time efficiently, and uphold Amazon's high standards for
customer service and workplace safety. Instructions: Read each question carefully and
choose the best single answer from the provided options.
1. Do you push or pull a cart?
1. Pull it with one hand to be faster
2. Push with two hands unless the items in the cart obstruct your view
3. Push with one hand to maintain balance
4. Pull it while walking backward
Answer: 2
2. Why is it important to load your vehicle correctly?
1. It allows you to drive faster to meet the clock
2. It prevents items from falling and injuring you, and it makes your delivery faster and
more efficient
3. It is only important for aesthetic purposes
4. It saves space so you can take more packages than allowed
Answer: 2
3. Areas of high traffic or movement by associates are known as...
1. Docking zones
2. Hotspots
3. Parking bays
4. Loading docks
Answer: 2
4. Delivery associates/flex drivers are not allowed to drive faster than what speed in the
station or on property?
1. 5 mph
2. 10 mph
3. 15 mph
4. 25 mph
Answer: 1
, 5. As a delivery associate you must never...
1. Use the bathroom while on route
2. Back up your vehicle, drive around other vehicles, or complete u-turns
3. Eat lunch in your vehicle
4. Listen to music while driving
Answer: 2
6. How can you provide a positive customer experience?
1. By placing the package as far from the door as possible
2. By leaving the package in the rain
3. By treating each package like it's your own
4. By taking a photo from inside the van
Answer: 3
7. Before you enter the station, what do you need to have?
1. A flashlight and snacks
2. Driver's license, Amazon ID badge, and high visibility safety vest
3. Only a phone and charger
4. A company credit card
Answer: 2
8. Why is it important to push a dolly instead of pulling it?
1. It is faster to push
2. It allows you to look at your phone while moving
3. Pushing keeps the weight of the dolly in your power zone
4. Pulling is actually preferred by Amazon
Answer: 3
9. What should you do before you lift a bag full of packages?
1. Lift it with one hand to save time
2. Use a forklift regardless of weight
3. Test the weight, bend at the knees and use two hands, and ask for a team lift if the
package is above 50 lbs
4. Throw it into the truck
Answer: 3
10. Which of these things should you avoid for proper station safety etiquette?
1. Backing in your vehicle up, exiting your lane without lane captain approval or yard
marshal instruction, and using headphones
2. Wearing your safety vest
3. Following yard marshal directions
4. Walking on designated walkways
Answer: 1