Comprehensive Resource To Help You Ace 2026-2027
Exams Includes Frequently Tested Questions With
ELABORATED 100% Correct COMPLETE SOLUTIONS
Guaranteed Pass First Attempt!! Current Update!!
1. A nurse is performing nail hygiene on a client. Which of the following actions should the
nurse take?
a) Trim the nails to a length that reaches beyond the edge of the finger.
b) Perform hand hygiene once nail hygiene is complete.
c) Avoid the use of wooden orange sticks.
d) Trim the nails straight across. - Correct Answer: Trim the nails straight across.
2. A nurse is caring for a client who has right-sided hemiplegia following a stroke. Which of
the following should the nurse consider when caring for this client? - Correct
Answer: When assisting the client with dressing, the unaffected arm is used first to place
clothing on the affected side. When undressing, the clothing is removed from the
unaffected side first, then the affected side. The nurse should evaluate what the client is
able to do for themselves, then assist the client as needed.
3. A nurse is performing a bed bath for a client. Which of the following should the nurse
remember when preparing to bathe the client?
a) Bathing the client completely in bed preserves the client's dignity.
b) Washing the client in bed is less effective than taking a shower.
c) A complete bed bath should be performed using a basin, soap, and water.
d) Perform this type of bath early in the morning. - Correct Answer: Washing
the client in bed is less effective than taking a shower.
a) Which of the following Clinical Judgment Measurement Mode; CJMM functions are
closely related to the analysis step in the nursing process? - Correct Answer:
Analyzing cues
a. Prioritizing hypothesis
, b. implentation phase - Correct Answer: also known as the taking actions phase
which is used when the nurse starts doing interventions and establishes care
priorities
4. First function of CJMM - Correct Answer: The nurse collects data about a client
5. A nursing student is completing a care plan assignment for a fictional client using the
nursing process. Which of the following steps in the nursing process involves setting
measurable goals and expected outcomes? (ADPIE) - Correct Answer: Planning
6. A nursing student is studying Benner's nursing theory to apply it to their own learning.
During which of the following stages can the student expect to be competent enough to
apply knowledge to clinical scenarios?
a) Novice
b) Advanced beginner
c) Competent
d) Proficient - Correct Answer: Answer: Advanced Beginner - second stage
where the nurse becomes competent enough to apply knowledge to a clinical
scenario.
7. A proficient nurse can analyze clinical scenarios quickly because they are able to view a
complete situation, and not as individual parts. This is the fourth stage of nursing, which
differentiates from the fifth stage, the expert nurse, by the ability to have an intuitive
grasp on any clinical situation. A competent nurse is the third stage which means they
can make decision using analysis.
A learner is completing a practice question that requires them to read a scenario and
interpret the significance of the collected data which of the following functions in the
clinical judgment measurement model (CJMM) is this question testing? - Correct
Answer: Answer: Analyzying cues - second function
Recognizing cues - first function
, Prioritizing hypothesis - third function
Generating solutions - fourth function (last step)
8. A student nurse is caring for a client during their first clinical rotation. Which of the
following Clinical Judgement Measurement Model CJMM functions should the student
nurse use to decide which health issues to be addressed first? - Correct Answer:
Answer: PRIORTIZING HYPOTHESIS (third function)
During the prioritizing hypotheses phase, the nurse should determine which potential
health issues require immediate attention based on their urgency and impact on client
outcomes. During the recognizing cues phase, the nurse collects data about the client.
Interpreting the significance of data must happen after this phase. This is the first CJMM
function, and it happens before determining which issues to address.
9. A learner is in the remembering stage of Bloom's taxonomy. Which of the following is
the primary focus for a learner in this stage?
a) Acquiring foundational knowledge
b) Adjusting nursing procedures for a client
c) Developing critical thinking skills
d) Applying knowledge to real world settings - Correct Answer: Acquiring
foundational knowledge (remembering stage)
10. A learner receives a lower-than-expected score on a nursing examination. Which of the
following strategies should the learner take?
a) Review the examination to identify areas of weakness.
b) Discuss the examination with peers to see how they performed.
c) Immediately start studying for the next examination.
d) Plan to study harder the day before the next examination. - Correct Answer:
Review the examination to identify areas of weakness.
11. Which of the following activities are associated with both the evaluation step of the
nursing process and the evaluating outcomes function of the Clinical Judgment
Measurement Model (CJMM)?
, Comparing the client's current health status with the goals established in the care plan
to determine if those goals have been met
a) Identifying all possible actions that could benefit the client, including medical
treatments, nursing care, and client education
b) Observing and documenting the client's progress or any changes in their
condition following interventions
c) Creating a comprehensive plan that outlines how to accomplish the chosen
interventions
d) Teaching clients about their conditions, medications, and self-care strategies to
empower them in their own care
e) Adjusting the plan of care as needed based on the nurse's follow-up assessment,
which may involve continuing, discontinuing, or altering interventions -
Correct Answer: -Comparing the client's current health status with the goals
established in the care plan to determine if those goals have been met
-Observing and documenting the client's progress or any changes in their condition
following interventions
-Adjusting the plan of care as needed based on the nurse's follow-up assessment, which
may involve continuing, discontinuing, or altering interventions
12. A learner in a first semester nursing course is discussing ways to improve their grades
with their instructor. Which of the following posttest activities should the instructor
recommend?
a) Focus on content highlighted in lecture.
b) Create flashcards for tougher content.
c) Re-read the chapters covered multiple times.
d) Develop a detailed remediation plan. - Correct Answer: Develop a detailed
remediation plan.
13. A nursing student is preparing to use the nursing process to care for a client for the first
time. Which of the following is the primary purpose of the assessment step in the
nursing process?
a) To determine the effectiveness of nursing interventions
b) To develop a comprehensive plan of care for the client
c) To implement nursing interventions based on the care plan
d) To gather comprehensive data about the client's health status - Correct
Answer: To gather comprehensive data about the client's health status