Comprehensive Resource To Help You Ace 2026-2027 Exams
Includes Frequently Tested Questions With ELABORATED
100% Correct COMPLETE SOLUTIONS
Guaranteed Pass First Attempt!! Current Update!!
1. Wavelength = - Correct Answer: - Distance between two corresponding points on a
wave
- Measured in nanometers nm
2. Core = - Correct Answer: The center of the optical fiber through which light is
transmitted
3. Bracing of wall mounted rack = - Correct Answer: Must be supported to the:
- Wall
- Cable tray
- Ladder rack
4. Bandwidth = - Correct Answer: A measure of the amount of information on optical
fiber is capable of transporting
- Described in terms of megahertz - kilometer
- Increase length or the wavelength of the light source decreases the bandwidth
5. Modal dispersion = - Correct Answer: The temporal speeding of a pulse in a optical
waveguide
6. Chromatic dispersion = - Correct Answer: Spreading of pulse in a optical cable
,7. Buffer = - Correct Answer: A protective coating applied directly on the fiber
8. Two primary methods by which the end core is illuminated - Correct Answer: -
Coaxial, identifying scratches and fine details
- Oblique, clean view of core condition and cleanliness
9. Index of refraction = - Correct Answer: Increases the speed of light in that medium
decreases
10. Two types of optical fiber scopes = - Correct Answer: - Direct-view microscope
- Video microscope
11. Two types of connection processes for optical fiber connections are = - Correct
Answer: - Scribe and polish
- Cleave and secure
12. Maximum splice loss mechanical of fusion splice = - Correct Answer: - Shall not
exceed 3dB regardless of the method
[ Mechanical or fusion ]
- Fusion will be no less than 1dB
13. Type of connector terminates 6 to 72 optical fibers in a single ferrule = - Correct
Answer: Array connections
14. Achieving connection between connectors requires three basic principles = - Correct
Answer: - Core alignment
- Physical contact
- Pristine connector interface
, 15. Graded index fiber = - Correct Answer: A type of multimode fiber which used a grade
profile of refractive index in the core material to correct for dispersion
16. Two types of fiber and their media - Correct Answer: - Multi-mode 850 micron to
1300 micron
- Single-mode 1310 micron to 1550 micron
17. MHZ vs Megabits = - Correct Answer: MHZ = Bandwidth of a cable system
Megabit = transmission rate
18. GFCI = - Correct Answer: Ground fault circuit interrupter
19. Cladding = - Correct Answer: Coating over the core of the fiber that traps light into
the core
20. Multi-mode = - Correct Answer: Uses LED - light emitting diode
VCSEL - vertical cavity surface emitting laser
Less than 1.2 miles VCSEL many paths
21. Bit-error rate [BER] = - Correct Answer: The fraction of data bits transmitted that are
received in error
22. Back reflection = - Correct Answer: Light from the cleaved or polished end of a fiber
caused by the Difference of refraction
23. Transmission = - Correct Answer: Movement of information in the form of electrical
or optical