2026-2027 Exams Includes Frequently Tested Questions
With ELABORATED 100% Correct COMPLETE SOLUTIONS
Guaranteed Pass First Attempt!! Current Update!!
1. A third 90-degree bend may be permitted in a conduit run if the run does NOT exceed
______?
A 5 m (16.5')
B 10 m (33')
C 15 m (50')
D 30 m (100')
- Correct Answer: B
2. Which of the following is a property of an electromagnetic field built around a conductor
that opposes any changes in current flow in a circuit?
A Impedance
B Capacitance
C Inductance
D Resistance
- Correct Answer: C
3. Which of the following markings is used for non-conductive optical fiber general-
purpose cables?
A OFNG
, B OFCR
C OFCP
D OFNP
- Correct Answer: A
4. Which of the following refers to a set of rules issued by a governmental body at the state
level within the US?
A Regulations
B Best Practices
C Applications
D Guidelines
- Correct Answer: B
5. What is the specified performance level for Category 6 cable?
A 100 MHz
B 250 MHz
C 500 MHz
D 600 MHz
- Correct Answer: B
6. Which type of optical fiber cable should be color coded with an Orange outer cable
sheath?
A MM with a 100 um core diameter
, B Dispersion-shifted SM optical fiber
C Polarization maintain SM optical fiber
D SM optical fiber
- Correct Answer: A
7. Which of the following is the primary benefit of using wall-mounted racks and cabinets
in place of traditional equipment racks?
A Provides equipment with a higher level of protection
B Allows for the equipment to be easily rearranged
C Optimizes airflow within the equipment room
D Takes up less space within the equipment room
- Correct Answer: D
8. Which topology uses a linear configuration that places all network devices on one length
of cable?
A Star
B Ring
- Correct Answer: C Bus
C
9. Which of the Two organizations jointly oversee the worldwide standardization of
telecommunications cabling?
A Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS) and Society for Cable
Telecommunications Engineers (SCTE)
, B National Electrical Contractors Association (NECA) and National Fire Protection
Association (NFPA)
C Comite Europeen de Normalisation Electrotechnique (CENELEC) and Electronic
Industries Association (EIA)
D International Organization for Standardization (ISO) and International Electrotechnical
Commission (IEC)
- Correct Answer: D
10. Which of the following is designed to provide protection from harmful chemicals?
A Cut-resistant gloves
B Rubber gloves
C Leather gloves
- Correct Answer: B
11. Which of the following is a building-serving space that houses large pieces of common
active equipment?
A TR
B ER
C TE
D Mechanical Room
E Battery room
- Correct Answer: B
12. Which phase of testing includes documenting the test results?