Comprehensive Resource To Help You Ace 2026-2027 Exams
Includes Frequently Tested Questions With ELABORATED
100% Correct COMPLETE SOLUTIONS
Guaranteed Pass First Attempt!! Current Update!!
1. How much do I pay an estimated taxes to avoid penalties? - Correct
Answer: This year, Pay 100% of the tax you owed for last tax year or 90% of
what you'll owe this year.
2. What are the community part property states? - Correct Answer:
Arizona, California, Idaho, Louisiana, Nevada, New Mexico, Texas,
Washington Wisconsin may require combined income for married filing
separately
3. What is the criteria for filing status that allows single or head of household
filing at dissolution of marriage? - Correct Answer: Must have a final
legal separation, = decree or separate maintenance by December 31 of the
tax year.
4. What are other ways to qualify as divorced for tax purposes? - Correct
Answer: If you're living apart for the entire tax year and there's no joint tax
return each spouse's income is separate property despite community
property tax laws.
,5. If you are divorcing, but living apart for only part of the year, what are the
rules? - Correct Answer: Community property applies. Income earned
during the time they live together must be split between the spouses.
6. What are the rules for Taxpayers with children who don't qualify for HOH? -
Correct Answer: They could still use this filing status and claim credits
based on their children
7. What is the requirement for filing married filing jointly - Correct
Answer: You must be married on the last day of the tax year
8. What are some reasons someone might wanna file married find separately?
- Correct Answer: One spouse owes back child support or another debt
to IRS may offset against a refund OR student loan repayment might be
better based on one income versus two. Both spouses have high income.
Couple is divorcing. One filer is ready when the other isn't.
9. What are some of the downsize to married filing separately separately -
Correct Answer: You don't qualify for a lot of credits and both spouses must
either take the standard deduction or itemize.
10.What are the requirements for head of household? - Correct Answer:
Unmarried or qualifies - did not lose with spouse for the last six months of
the year, paid more than 50% of house costs. Dependent child And Home
more more than half the year or dependent parent not living in. Home must
qualify meeting requirements.
, 11.What are the qualifications for married filing separately? - Correct
Answer: Married on December 31 and lived together for the last six months
and choose married filing separately.
12.What are the three tax statuses of non-US citizens? - Correct Answer:
1.Resident alien status with green card or substantial presence reporting all
income in and out of the US
2. Non-resident alien status uses 1040 NR
3. Dual status aliens moved in or out of the US.
13.What is an LP R or lawful permanent resident? - Correct Answer: Like
Max, has a green card and is permitted to live work and own property in the
United States etc. Eventually, they can get citizenship.
14.Can I apply for the child tax credit if I don't have a Social Security number? -
Correct Answer: Yes, as long as you're in the process of getting the
Social Security number
15.What is the income threshold for a qualifying relative dependent and do
they have to live with you? And can they be married? - Correct Answer:
$5200. Unmarried and they can live in a facility as long as you provide more
than half of their support.
16.What are the three tests for qualifying relative? - Correct Answer:
Relationship to taxpayer
Residency's