Communication Playbook 2nd Edition by
Teri K.Gamble & Michael W. Gamble
ALL CHAPTERS 1-14 COVERED| EXAM
Q&As FOR PRACTICE| GUARANTEED PASS
Ar
ch
~1~
Do
c
, Chapter 1: Interpersonal Communication: A First Look
Multiple Choice
1. What fraction of young adults sends more than 100 texts each day?
A) 1/2
B) 1/3
C) 1/10
D) None
Correct Answer: B
2. The ability to communicate effectively is known as
A) Interpersonal communication
B) Intrapersonal communication
C) Interpersonal competence
D) Having a conversation
Correct Answer: C
3. Which of the following is an example of verbal communication?
A) Phone conversation
B) Nodding your head
C) Responding to a text
D) Slumping in your chair
Correct Answer: A
4. If the color of a room is not appealing to you, which of the elements of communication would be
affected the most?
A) Message
B) People
Ar
C) Context
ch
D) Noise
~2~
Do
c
, Correct Answer: D
5. This kind of feedback enhances behavior in progress and serves as a reinforcing function, causing us to
continue our behavior.
A) Negative
B) Positive
C) Internal
D) External
Correct Answer: B
6. When we carefully craft a response designed to serve a particular purpose, we are offering what type of
feedback?
A) Low monitored
B) Immediate
C) Delayed
D) High monitored
Correct Answer: D
7. Interpersonal communication serves many functions in our lives; which is NOT a function it typically
serves?
A) Psychological
B) Social
C) Influence
D) Location
Correct Answer: D
8. Interpersonal communication is helpful to us because it does which of the following?
A) Fulfills our need to be friended and to friend
Ar
B) Alleviates our feelings of isolation
ch
C) Fulfills our desire to feel needed, loved, wanted, and capable
~3~
Do
c
, D) All of the above
Correct Answer: D
9. Identifiable behavioral patterns and motivations explain which of the features of interpersonal contact?
A) Key characteristics
B) Core communication principles
C) Axioms
D) Sense of belonging
Correct Answer: B
10. If we agree that communication is about more than the participants involved, which characteristic of
interpersonal communication would we use to explain that idea?
A) Interpersonal communication is unrepeatable
B) Interpersonal communication is learned
C) Interpersonal communication is characterized by wholeness and nonsummativity
D) Interpersonal communication is irreversible
Correct Answer: C
11. Every contact changes us in some way, and every experience, no matter how hard we may try, can
never be recaptured in exactly the same way. This describes which characteristic of interpersonal
communication?
A) Interpersonal communication is unrepeatable
B) Interpersonal communication is learned
C) Interpersonal communication is irreversible
D) Interpersonal communication is a dynamic process Correct Answer: A
12. Interpersonal communication involves understanding patterns of behavior, what others will do, and
for their actions as well as our own.
Ar
A) Predicting, providing reasons
ch
B) Knowing, providing reasons
~4~
Do
c