Billing 17th Edition Linda Smith
,TEST BANK Fordney's Medical Insurance and Billing 17/E Linda Smith
n n n n n n n n n
Chapter 01: Role of an Insurance Billing Specialist
n n n n n n n
Smith: Fordney’s Medical Insurance and Billing, 17th Edition
n n n n n n n
MULTIPLE CHOICE n
1. The primary goal of an insurance billing specialist is:
n n n n n n n n
a. to manage the health care organization’s billing office
n n n n n n n
b. to ensure the cash flow of a health care organization through revenue cycle
n n n n n n n n n n n n
management n
c. to send bills to patients for services they receive
n n n n n n n n
d. to post payments received from patients and insurance carriers
n n n n n n n n
ANS: B n DIF: Moderate OBJ: n n 2
2. Facility billing includes charging for medical services provided by:
n n n n n n n n
a. physicians
b. laboratory services n
c. ambulance services n
d. ambulatory surgical centers n n
ANS: D n DIF: Easy OBJ: n n 2
3. A claims assistance professional
n n n
a. works for the consumer. n n n
b. works for the health care organization. n n n n n
c. works for an insurance company. n n n n
d. works for the federal government. n n n n
ANS: A n DIF: Easy OBJ: n n 2
4. What is “cash flow” in a medical practice?
n n n n n n n
a. The actual money available to a medical practice
n n n n n n n
b. The amount of money received by a medical practice in 1 day
n n n n n n n n n n n
c. The amount of money received by a medical practice in 1 month
n n n n n n n n n n n
d. The amount of outstanding money on the accounts receivable
n n n n n n n n
ANS: A n DIF: Moderate OBJ: n n 2
5. Which level of education is generally required for one who seeks employment as an insurance
n n n n n n n n n n n n n n
coder?
n
a. College diploma n
b. High school diploma n n
c. Completion of an accredited program for coding certification n n n n n n n
d. No specific level of education is required
n n n n n n
ANS: C n DIF: Easy OBJ: n n 4
6. The amount of money an insurance billing specialist earns is dependent on which of the
n n n n n n n n n n n n n n
following factors?
n n
a. Knowledge
b. Experience
, c. Size of employing institution n n n
d. All are correct n n
ANS: D n DIF: Moderate OBJ: n n 5
7. A self-employed medical insurance biller who does independent contracting is responsible for
n n n n n n n n n n n
a. advertising.
b. billing.
c. accounting.
d. All are correct. n n
ANS: D n DIF: Hard OBJ: n n 2
8. Medical etiquette refers to n n n
a. consideration for others. n n
b. moral principles or practices. n n n
c. laws.
d. the Oath of Hippocrates.
n n n
ANS: A n DIF: Moderate OBJ: n n 9
9. The process of shortening words and using abbreviations that do not follow standard
n n n n n n n n n n n n
grammar, spelling and punctuation when writing electronic mail communications is referred
n n n n n n n n n n n
to as:
n n
a. emoticons
b. abbreviations
c. text speak n
d. short text n
ANS: C n DIF: Easy OBJ: n n 9
10. Professional ethics include n n
a. state laws. n
b. federal laws. n
c. standards of conduct. n n
d. civil torts. n
ANS: C n DIF: Moderate OBJ: n n 9
11. The earliest written code of ethical principles for the medical profession is the
n n n n n n n n n n n n
a. Oath of Hippocrates. n n
b. Socratic oath. n
c. Code of Hammurabi. n n
d. Medicolegal oath. n
ANS: C n DIF: Easy OBJ: n n 9
12. What is the name of the modern code of ethics that the American Medical Association (AMA)
n n n n n n n n n n n n n n n
n adopted in 1980? n n
a. The Modern Standards of Conduct Code
n n n n n
b. The Principles of Medical Ethics
n n n n
c. The Oath of Hippocrates
n n n
d. The American Medical Association Code of Ethics
n n n n n n
, ANS: B n DIF: Easy OBJ: n n 9
13. Reporting incorrect information to government-funded programs is
n n n n n n
a. unethical.
b. illegal.
c. abuse.
d. fraud.
ANS: B n DIF: Moderate OBJ: n n 9
14. The doctrine stating that physicians are legally responsible for both their own conduct and that of
n n n n n n n n n n n n n n n
n their employees is known as
n n n n
a. respondeat superior. n
b. let the master answer.
n n n
c. vicarious liability. n
d. All are correct. n n
ANS: D n DIF: Hard OBJ: n n 10
15. What is the independent contractor’s liability if they operate their own medical insurance
n n n n n n n n n n n n
n billing company? n
a. None. The professional liability insurance of the company they contract with will
n n n n n n n n n n n
n cover them. n
b. The independent contractor is liable and should purchase errors and omissions
n n n n n n n n n n
n insurance.
ANS: B n DIF: Moderate OBJ: n n 10
COMPLETION
1. is the total income produced by a health care organization.
n n n n n n n n n
ANS: Revenue n
DIF: Moderate OBJ: n n 1
2. An individual health care provider’s patient charts which includes notes and information
n n n n n n n n n n n
n collected by them is referred to as the:
n n n n n n n n
ANS: Medical record n n
DIF: Moderate OBJ: n n 3
3. Information collected from clinicians in all health care organizations who are involved in a
n n n n n n n n n n n n n
n patient’s care which is made available to all authorized clinicians to access when providing
n n n n n n n n n n n n n
n patient care is the: n n n n n n n
ANS: Health record n n
DIF: Moderate OBJ: n n 3