Test Bank – The Art and Science of Leadership (8th
Edition) Afsaneh Nahavandi
Unistudydocs
Complete Coverage | Exam-Ready | Rated A+
Unistudydocs
, Unistudydocs Unistudydocs
Test Bank
The Art and Science of
Leadership
8th Edition
Afsaneh Nahavandi
Unistudydocs
, Unistudydocs Unistudydocs
The Art and Science of Leadership, 8e (Nahavandi)
Chapter 1 Living in a Turbulent World: Definitions and Roadmap
1) Various definitions of leadership include all of the following except ________.
A) interpersonal influence
B) goal achievement
C) group phenomenon
D) control
Answer: D
LO: 1: Define leadership and leadership effectiveness
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
2) Which one of the following is not part of a general definition of leadership?
A) exercise of control
B) group phenomenon
C) influence
D) hierarchy
Answer: A
LO: 1: Define leadership and leadership effectiveness
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
3) The definition of leadership has how many key elements?
A) one
B) two
C) three
D) four
Answer: D
LO: 1: Define leadership and leadership effectiveness
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
4) Eugenio Pace, CEO and co-founder of Autho, considers which of the following to be essential
to leadership?
A) setting goals
B) articulating a vision
C) unlocking the potential of people
D) addressing the needs of stakeholders
Answer: C
LO: 1: Define leadership and leadership effectiveness
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
1
Copyright © 2024 Pearson Education, Inc.
Unistudydocs
, Unistudydocs Unistudydocs
5) Angela Ahrendts, Senior Vice-President of Apple, believes that ________ is the key to
leadership.
A) listening and learning
B) inspiration
C) goal setting
D) control
Answer: A
LO: 1: Define leadership and leadership effectiveness
Difficulty: Moderate
AACSB: Application of Knowledge
6) Which of the following factors is not part of the definitions of leadership effectiveness?
A) achieving goals
B) follower satisfaction
C) ability to change.
D) maintaining control
Answer: D
LO: 1: Define leadership and leadership effectiveness
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
7) Barbara Waugh, a Civil Rights activist and worldwide change manager at Hewlett-Packard
Laboratories, defines leadership effectiveness as ________.
A) empowering employees
B) meeting corporate objectives
C) always making the customer happy
D) finding a story worth living
Answer: D
LO: 1: Define leadership and leadership effectiveness
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
8) According to Fred Luthans, effective managers focus on ________ while successful managers
focus on ________.
A) stakeholders; goal achievement
B) employee satisfaction; self-promotion
C) goal achievement; stock prices
D) change management; employee satisfaction
Answer: B
LO: 1: Define leadership and leadership effectiveness
Difficulty: Moderate
AACSB: Analytical Thinking
2
Copyright © 2024 Pearson Education, Inc.
Unistudydocs