MPSD
oAR|j7nij7c
j00591
7 117
TEST BANK FOR j 7 j 7
Psychiatric–MentalHealthNursing9thEditionbySheilaL.
Videbeck
j7
AllChapters(1-24)
TableOfContents
UNIT 1 Current Theories and Practicej 7 j 7 j 7 j 7 j 7
Chapter 1. Foundations of Psychiatric–Mental Health Nursing j 7 j 7 j 7 j 7 j 7 j 7
Chapter 2. Neurobiologic Theories and Psychopharmacology
j 7 j 7 j 7 j 7 j 7 j 7
Chapter 3. Psychosocial Theories and Therapy
j7 j 7 j 7 j 7 j 7 j 7
Chapter 4. Treatment Settings and Therapeutic j 7 j 7 j 7 j 7 j 7
Programs UNIT 2 Building the Nurse–Client
j7 j7 j 7 j 7 j 7 j 7
Relationship Chapter 5. Therapeutic Relationships
7j j 7 j 7 j 7
Chapter 6. Therapeutic Communication
j7 j 7 j 7 j 7
Chapter 7. Client’s Response to j 7 j 7 j 7 j 7
Illness Chapter8.Assessment
j 7 j7 j7
UNIT 3 Current Social and Emotional Concerns
j 7 j 7 j 7 j 7 j 7 j 7
Chapter9.Legaland EthicalIssues j7 j7 j7
Chapter10.GriefandLoss
j7 j7
Chapter11.Anger,Hostility,and Aggression Chapter j7 j7 j7 ni j7
12. Abuse and Violence
j 7 j 7 j 7 j 7
UNIT 4 Nursing Practice for Psychiatric
j 7 j 7 j 7 j 7 j 7
Disorders Chapter 13. Trauma and Stressor-
j 7 j 7 j 7 j 7 j 7 j 7
Related Disorders Chapter 14. Anxiety and j 7 j7 j 7 j 7 j 7
Anxiety Disorders
j 7 j 7
Chapter 15. Obsessive–Compulsive and Related Disorders j 7 j 7 j 7 j 7 j 7
Chapter16.Schizophrenia
j7 j7
Chapter17.MoodDisordersand Suicide ni j7
Chapter 18. Personality Disorders
j7 j7 j7 j7
Chapter19.Addiction j7 j7
Chapter 20. Eating Disorders j7 j7 j7
Chapter21.SomaticSymptom Illnesses
j7 j7 ni
Chapter22.NeurodevelopmentalDisorders j7 j7
Chapter23.DisruptiveBehaviorDisorders
j7 j7
Chapter 24. Cognitive Disorders
j7 j 7 j 7 j 7
Chapter1
1. Thenurseisassessingthefactorscontributingtothewell-beingofanewlyadmittedclient. j 7
Which of thefollowingwould thenurseidentifyashaving a positiveimpact onthe
j 7 ni ni ni ni j7
individual'smentalhealth? j7
A) Notneedingothersforcompanionship ni
B) The abilitytoeffectivelymanagestress ni
C) Afamilyhistoryofmentalillness
D) Strivingf ortotalself- ni
reliance Ans: B j7 j7
Feedback:
Individualfactorsinfluencingmentalhealthincludebiologicmakeup, autonomy, j7
independence,self-esteem,capacityforgrowth,vitality,abilitytofindmeaninginlife,
j7 j7 j7
emotionalresilienceorhardiness, senseofbelonging,realityorientation, and copingorstress
j7 j7 j7 ni
managementabilities. I nterpersonalfactors such as intimacyand a balanceof separateness and
j7 j7 ni ni ni ni ni
connectednessarebothneededforgoodmentalhealth,andt hereforea
j7 ni ni ni
, lOj7
MPSD
oAR|j7nij7c
j00591
7 117
healthyperson wouldneedothersforcompanionship.Afamilyhistoryof mentalillnesscould
ni ni ni
j relatetothebiologicmakeupofanindividual, whichmayhaveanegativeimpactonan
7 j7
jindividual'smentalhealth,aswellasanegativeimpactonanindividual'sinterpersonaland
7 j 7
j socialñculturalfactorsofhealth. Totalself-relianceisnotpossible,andapositive
7 j7
social/culturalfactorisaccesstoadequateresources.
j7
2. Whichofthefollowing statementsabout mentalillnessaretrue? Select allthat apply. ni ni j7 j7 ni ni
A) Mentalillnesscan causesignificantdistress,impaired functioning,orboth. ni
B) Mentalillnessisonlyduetosocial/cultural f actors. j7
C) Social/culturalfactorsthat relatetomentalillnessincludeexcessivedependencyon ni
orwithdrawalfrom relationships.
j 7 ni
D) Individualssuffering frommentalillnessareusuallyabletocopeeffectivelywith daily ni ni
life. j 7
E) Individualssufferingfrom mentalillnessmayexperiencedissatisfactionwith ni ni ni
relationshipsandself.
j7
Ans:A,D,E j7 j7
Feedback:
Mentalillnesscancausesignificantdistress, impairedfunctioning,orboth.Mentalillness j7 j7
mayberelatedtoindividual,interpersonal, orsocial/cultural f actors.Excessivedependency
j7 j7 j7 j7
onorwithdrawalfromrelationshipsareinterpersonalfactorsthatrelatetomentalillness.
j7
Individualssuffering f rommentalillnesscanfeeloverwhelmed withdailylife.Individuals ni ni j7
sufferingfrom mental illnessmayexperiencedissatisfaction with relationshipsand self.
j7 ni ni ni ni ni
3. Which ofthef ollowing aretrueregarding mentalhealthand mentalillness?
ni j7 ni ni j7 ni
A) Behaviorthat maybeviewedasacceptablein onecultureisalwaysunacceptablein ni ni ni
othercultures.j 7
B) It is easytodetermineif aperson ismentallyhealthyormentallyill.
ni j 7 ni
C) Inmost cases,mentalhealthisastateofemotional,psychological, and social
ni j7 j7 j7 ni
wellnessevidenced bysatisfyinginterpersonalrelationships,effectivebehavior
j7 ni ni ni ni
and coping,positiveself-concept,andemotionalstability.
j7 ni j7 j7
D) Personswhoengagein f antasiesarementallyill. ni
Ans: C
j7 j7
Feedback:
Whatonesocietymayviewasacceptableandappropriatebehavior,anothersocietymaysee
j thatasmaladaptive, andinappropriate.Mentalhealth and mentalillnessaredifficulttodefine
7 j7 j7 ni
precisely. I n mostcases,mentalhealthisastateofemotional,psychological,andsocial
j7 j7 ni j7 j7
wellnessevidenced bysatisfyinginterpersonalrelationships,effectivebehaviorandcoping,
j7 ni j 7
jpositiveself-concept,andemotionalstability. Personswhoengagein f antasiesmaybe
7 j7 j7 ni
mentallyhealthy, buttheinabilitytodistinguish realityfromfantasyisanindividualfactor
j7 j7 ni
thatmaycontributetomentalillness.
j7
4. Aclientgrievingtherecentlossof herhusbandasksifsheisbecomingmentallyill ni j 7
jbecausesheissosad. Thenurse'sbestresponsewouldbe,
7 j7
A) ìYoumayhaveatemporarymentalillness becauseyouareexperiencingsomuchpain.î ni ni
B) ìYouarenotmentallyill.Thisisanexpected reactiontothelossyouhave ni j7 ni
experienced.î j7
C) ìWereyou generallydissatisfiedwithyourrelationshipbeforeyourhusband's ni
death?î j7
D) ìTrynot t oworryabout t hatright now.Youneverknowwhat t hefuturebrings.î Ans: B
ni ni ni ni ni j 7 j 7
Feedback:
Mentalillnessincludesgeneraldissatisfactionwith self,ineffectiverelationships,ineffective ni j7 j7
coping,andlack ofpersonalgrowth.Additionallythebehaviormust not be
j7 ni j7 ni ni
, lOj7
MPSD
oAR|j7nij7c
j00591
7 117
culturallyexpected. A cutegrief reactionsareexpected and t hereforenotconsidered mental
j7 ni
illness.Falsereassurance oroveranalysisdoes notaccuratelyaddresstheclient's concerns.
j7 ni ni ni
5. Thenurseconsultsthe DSMforwhichofthefollowingpurposes? j7
A) Todeviseaplan of careforanewlyadmittedclient ni
B) Topredicttheclient's prognosisof treatmentoutcomes ni ni
C) Todocumenttheappropriatediagnosticcodeintheclient'smedicalrecord
D) Toserveasaguideforclient assessment ni
Ans: D
j7 j7
Feedback:
The DSMprovidesstandardnomenclature,presentsdefiningcharacteristics, andidentifies
j7 j7
underlyingcausesofmentaldisorders. I tdoesnotprovidecareplansorprognosticoutcomes
j7 j7
oftreatment.Diagnosisof mentalillnessisnotwithinthegeneralist RN'sscopeofpractice,so
j7 ni
documenting t hecode int hemedicalrecord would beinappropriate.
j7 ni ni ni ni ni j7
6. Whichwould bea reasonf ora studentnurseto usetheDSM? ni j7 ni j7 j7
A) Identifyingt hemedicaldiagnosis ni
B) Treat clients ni
C) Evaluatetreatments
D) Understand thereasonfortheadmissionandthenatureofpsychiatricillnesses.Ans:
ni ni j7
jD 7
Feedback:
Althoughstudentnursesdonot usetheDSMtodiagnoseclients,t heywillfind ita helpful ni j7 j7 j7 ni ni
resourcetounderstandthereasonfortheadmissionandtobeginbuildingknowledgeabout
j7 j 7
j thenatureof psychiatric illnesses. I dentifyingt hemedicaldiagnosis,t reating,and evaluating
7 ni ni j7 ni ni j7 j7 ni
treatmentsarenotapartofthenursingprocess.
j7
7. Thelegislationenacted in 1963waslargelyresponsibleforwhichofthefollowingshiftsin careni ni ni ni j 7
jforthementallyill?
7
A) The w idespread useofcommunity-basedservices
ni j7
B) The advancement inpharmacotherapies
ni j7
C) Increased access t ohospitalization ni ni
D) Improvedrights f orclientsinlong-term institutionalcare ni ni
Ans: A
j7 j7
Feedback:
The CommunityMental Health Centers ConstructionActof1963accomplished therelease
ni j7 ni ni ni j7
ofindividualsfromlong-termstaysinstateinstitutions, t hedecreasein admissionsto
j7 j7 ni
hospitals, andthedevelopmentofcommunity-basedservicesasanalternativetohospital
j7 j7
care.
j7
8. Whichoneof thefollowing isaresult of federallegislation? ni ni j7
A) Making it easiertocommit peopleformentalhealth t reatment againsttheirwill.
ni ni j7 ni j7
B) Making it moredifficult t ocommit peopleformentalhealth t reatment against t heir
ni ni ni ni ni ni j7
will. j7
C) Statementalinstitutions beingtheprimarysource ofcareformentallyillpersons. ni j7
D) Improvedcareformentallyillpersons. ni
Ans: B
j7 j7
Feedback:
, lOj7
MPSD
oAR|j7nij7c
j00591
7 117
Commitmentlawschangedintheearly1970s,making itmoredifficulttocommitpeoplefor ni j 7
jmentalhealthtreatment against t heirwill.Deinstitutionalizationaccomplished t herelease
7 ni ni j7 ni
ofindividualsfromlong-termstaysinstateinstitutions. Deinstitutionalizationalsohad
j7 j7
negativeeffectsinthatsomementallyillpersonsaresubjected totherevolvingdooreffect,
j7 ni ni j 7
jwhichmaylimit careformentallyillpersons.
7 ni
9. Thegoalofthe1963 CommunityMentalHealth CentersActwasto j7 j7
A) ensurepatients'rightsfor thementallyill. j7
B) deinstitutionalizestatehospitals.
C) provide f undstobuild hospitalswithpsychiatricunits.
ni ni
D) treat peoplewith mental illnessin ahumane f ashion.
ni ni ni ni ni
Ans: B
j7 j7
Feedback:
The 1963CommunityMental Health CentersActintimatedthemovementtoward t reating
j7 j7 j7 ni ni
thosewithmentalillnessinalessrestrictiveenvironment. Thislegislationresulted in t he
j7 j7 ni
shiftofclientswithmentalillnessfromlargestateinstitutionstocarebasedinthe
j7 j 7
j community.AnswerchoicesA,C, and Dwerenotpurposesofthe1963CommunityMental
7 ni ni j7 j7
HealthCentersAct.
j7 j7
10. Thecreationofasylums d uring t he1800swas meant t o j7 ni ni j7
A) improvetreatment ofmentaldisorders. j7
B) providefoodandshelterforthementallyill.
C) punishpeoplewithmentalillnesswhowerebelieved tobepossessed. ni
D) removedangerous peoplewithmentalillnessfromthe community. ni ni
Ans: B
j7 j7
Feedback:
Theasylumwasmeanttobe asafehavenwithfood,shelter,andhumanetreatmentforthe ni ni ni
j mentallyill.Asylumswerenotused toimprovetreatmentofmental disordersortopunish
7 ni j 7
j mentallyillpeoplewhowerebelievedtobepossessed. Theasylumwasnotcreatedto
7 j7
jremovethedangerouslymentallyillfromthecommunity.
7
11. Themajorproblemswithlargestateinstitutionsare: Select all thatapply. j7 ni j7
A) attendantswereaccusedof abusing theresidents. ni ni j7
B) stigmaassociated withresidenceinan insaneasylum. ni
C) clients weregeographicallyisolated fromfamilyand community.
ni j7 j7 ni
D) increasingf inancial costs t oindividualresidents. ni ni ni
Ans: A,C
j7 j7
Feedback:
Clientswereoftenfarremoved f rom t helocalcommunity,family,and friendsbecausestate ni ni j7 ni j7
institutionswereusuallyinruralorremotesettings. ChoicesBandDwerenotmajor
j7 j7
jproblemsassociated withlargestateinstructions.
7 ni
12. Asignificantchangeinthetreatmentofpeoplewith mentalillness occurredinthe1950swhen ni ni
A) communitysupport serviceswereestablished. j7
B) legislationdramaticallychanged civil commitment procedures. ni ni j7
C) the Patient'sBill ofRightswasenacted.
ni j7 ni
D) psychotropicdrugs becameavailableforuse. ni ni
Ans: D
j7 j7
Feedback:
Thedevelopmentofpsychotropicdrugs,ordrugsusedtotreatmentalillness,beganin the ni ni
j1950s. AnswerchoicesA, B,and Cdid notoccurinthe1950s.
7 j7 j7 ni j7
13. Before t he period oftheenlightenment,treatmentofthementallyillincluded
ni j7 ni