Absolute Java 6th Edition
By Walter Savitch, Kenrick Mock
IM
PR
ES
SI
VE
G
R
AD
ES
, Table of Content
Chapter 1: GETTING STARTED
Chapter 2: CONSOLE INPUT AND OUTPUT
Chapter 3: FLOW OF CONTROL
IM
Chapter 4: DEFINING CLASSES I
Chapter 5: DEFINING CLASSES II
Chapter 6: ARRAYS
PR
Chapter 7: INHERITANCE
Chapter 8 POLYMORPHISM AND ABSTRACT CLASSES
Chapter 9: EXCEPTION HANDLING
ES
Chapter 10: FILE I/O
Chapter 11: RECURSION
Chapter 12: UML AND PATTERNS
SI
Chapter 13: INTERFACES AND INNER CLASSES
Chapter 14: GENERICS AND THE ArrayList CLASS
VE
Chapter 15: LINKED DATA STRUCTURES
Chapter 16: COLLECTIONS, MAPS AND ITERATORS
Chapter 17: SWING I
G
Chapter 18: SWING II
Chapter 19: JAVA NEVER ENDS
R
Chapter 20: APPLETS AND HTML
AD
ES
, Chapter 1 Getting Started 2
Chapter 1
Getting Started
IM
◼ Multiple Choice
PR
1) Java is an object-oriented programming language. An object-oriented language
(a) Uses structured programming.
(b) Views a program as consisting of objects which communicate through interactions.
(c) Functionally breaks down problems into smaller, more manageable problems.
(d) All of the above.
Answer: B
ES
2) In Java, the equal sign is used as the operator.
(a) increment
(b) decrement
(c) assignment
SI
(d) negation
Answer: C
3) In Java, source code is compiled into object code called .
VE
(a) Bit-code
(b) Class code
(c) Method code
(d) Byte-code
G
Answer: D
4) The hardest kind of error to detect in a computer program is a:
(a) Syntax error
R
(b) Run-time error
(c) Logic error
AD
(d) All of the above
Answer: C
ES
Answer: C
Copyright © 2016 Pearson Education, Inc., Hoboken NJ
, qwertyuiop
Chapter 1 Getting Started 3
5) Identify the invalid Java identifier.
(a) 1Week
(b) Week1
IM
(c) amount Due
(d) amount_due
Answer: A
PR
6) What is the value of the variable amountDue?
double price = 2.50;
double quantity = 5;
double amountDue = 0;
ES
amountDue = price * quantity;
(a) 12
(b) 12.25
SI
(c) 12.5
(d) 13
Answer: C
VE
7) What is the value of 7.52e-5?
(a) 752000.0
(b) 0.0000752
(c) 0.000752
(d) 0.00752
G
Answer: B
8) What is the Java expression for 4a2 + 2b * c?
R
(a) (4 * a) + (2 * b) * c
(b) (4 * a * a) + ((2 * b) * c)
(c) ((4 * a * a) + (2 * b)) * c
AD
(d) (4 + a * a) + ((2 + b) * c)
Answer: B
9) What is the Java expression for 27xy?
(a) 27 + (x * y)
ES
(b) 27 * (x + y)
(c) 27 * x * y
(d) 27x * y
wertyuio