BY DENNIS, WIXOM, TEGARDEN
pg. 1
, TEST BANK FOR SYSTEMS ANALYSIS AND DESIGN: AN OBJECT-ORIENTED APPROACH WITH UML, 5TH EDITION
BY DENNIS, WIXOM, TEGARDEN
Test Bank for Systems Analysis and Design: An Object-
Oriented Approach with UML, 5th Edition by Dennis,
Wixom, Tegarden
Chapter 1: Introduction to Systems Analysis and Design
Multiple Choice
1. The outcome of the analysis phase is the:
a) Feasibility Analysis document
b) System proposal document
c) System specification document
d) System request document
e) Business Process document
Ans: b
2. In the SDLC (Systems Development Life Cycle), what comes after the
analysis phase? a) Approval phase
b) Design phase
c) Development phase
d) Implementation phase
e) Planning phase Ans: b
3. The outcome of the planning phase is the:
a) Test plan
b) System proposal document
c) System specification document
d) System request document
e) Business Process document Ans: d
4. The outcome of the design phase is the:
a) Feasibility Analysis document
b) System proposal document
c) System specification document
d) System request document
e) Business Process document Ans: c
5. Another outcome of the planning phase is the:
a) Feasibility Analysis document
b) Project Plan
c) System specification document
d) System proposal document
e) Business Process document Ans: b
6. The primary objective of the systems analyst is to:
pg. 2
, TEST BANK FOR SYSTEMS ANALYSIS AND DESIGN: AN OBJECT-ORIENTED APPROACH WITH UML, 5TH EDITION
BY DENNIS, WIXOM, TEGARDEN
a) Create value for the organization
b) Create a system proposal
c) Determine ROI (return on investment)
d) Assess risk for the project
e) Do root cause analysis
Ans: a
IT243_TB_page1
7. Which is NOT a reason to be a systems analyst?
a) It is an interesting job
b) It is an exciting job
c) It generally has little or no advancement options
d) It can gives you satisfaction of a system designed and implemented
e) It can be a challenging and rewarding job
Ans: c
8. Which is NOT true for systems analysts?
a) They create value for an organization
b) They enable the organization to perform work better
c) They do things and challenge the current way that an organization works
d) They play a key role in information systems development projects
e) They are the project sponsors for system proposals Ans: e
9. Which is NOT a skill for a systems analyst (as given in the text)?
a) Technical
b) Mathematics
c) Business
d) Interpersonal
e) Ethics
Ans: b
10. Which is NOT an attribute of a systems analyst?
a) Understanding what to change
b) Knowing how to change it
c) Convincing others of the need to change
d) Serving as a change agent
e) Selecting which projects to approve Ans: e
11. Which of the following project roles would focus on new business
processes and value? a) Systems analyst
b) Business analyst
c) Infrastructure analyst
d) Change management analyst
e) Project manager Ans: b
pg. 3
, TEST BANK FOR SYSTEMS ANALYSIS AND DESIGN: AN OBJECT-ORIENTED APPROACH WITH UML, 5TH EDITION
BY DENNIS, WIXOM, TEGARDEN
12. Which of the following project roles would identify how technology can improve
business processes? a) Systems analyst
b) Business analyst
c) Infrastructure analyst
d) Change management analyst
e) Project manager Ans: a
13. Which of the following project roles would look at designing new
business processes? a) Systems analyst
b) Business analyst
c) Infrastructure analyst
d) Change management analyst
e) Project manager
Ans: a
IT243_TB_page2
14. Which of the following project roles would insure that the system conforms to information
systems standards? a) Systems analyst
b) Business analyst
c) Infrastructure analyst
d) Change management analyst
e) Project manager Ans: a
15. Which of the following project roles would ensure that the system meets
infrastructure standards? a) Systems analyst
b) Business analyst
c) Infrastructure analyst
d) Change management analyst
e) Project manager
Ans: c
16. Which of the following project roles would develop a user
training plan? a) Systems analyst
b) Business analyst
c) Infrastructure analyst
d) Change management analyst
e) Project manager
Ans: d
17. Which of the following project roles would assign resources to
a project? a) Systems analyst
b) Business analyst
c) Infrastructure analyst
d) Change management analyst
e) Project manager
Ans: e
18. Which of the following project roles would serve as a primary point of contact
for a project? a) Systems analyst
pg. 4