Final Exam and Correct Answers.
1. The sequence of events producing cellular changes following injury best defines:
a. manifestations.
b. pathogenesis.
c. sign.
d. symptom. - Answer ANS: B
2. An abnormal disturbance of the function and structure of the human body following injury
refers to:
a. disease.
b. etiology.
c. manifestations.
d. pathogenesis. - Answer ANS: A
3. The study of the cause of disease is termed:
a. disease.
b. etiology.
c. pathogenesis.
d. prognosis. - Answer ANS: B
4. Common agents that cause disease include:
1. bacteria.
2. chemicals.
3. heat.
a. 1 and 2 only
b. 1 and 3 only
c. 2 and 3 only
d. 1, 2, and 3 - Answer ANS: D
5. A syndrome is best defined as:
a. a genetic abnormality of a single protein.
b. an adverse response to medical treatment.
c. the patient's perception of the disease.
, d. signs and symptoms that characterize a specific abnormal disturbance. - Answer ANS: D
6. An adverse response to medical treatment itself is termed:
a. autoimmune.
b. iatrogenic.
c. idiopathic.
d. nosocomial. - Answer ANS: B
7. Prognosis refers to:
a. diseases usually having a quick onset.
b. the name of the particular disease.
c. the predicted course and outcome of the disease.
d. the structure of cells or tissue. - Answer ANS: C
8. Diseases that generally require a decrease in the exposure technique are considered:
a. destructive.
b. lytic.
c. subtractive.
d. all of the above. - Answer ANS: D
9. The investigation of disease occurring in large groups best defines:
a. epidemiology.
b. incidence.
c. prevalence.
d. all of the above. - Answer ANS: A
10. Data regarding the number of deaths caused by a particular disease averaged over a
population are collected and reported by the: a. American College of Radiology.
b. Centers for Disease Control.
c. Food and Drug Administration.
d. National Center for Health Statistics. - Answer ANS: D
11. Which of the following are leading causes of death in the United States for adults aged 45
years and greater?
1. Heart disease