LABORATORYPERSPECTIVE,4THEDITION,CHRISTINEDORRESTEYN
ry ry ry ry ry ry ry
STEVENS, LINDA E. MILLER ry ry ry ry r y
COMPLETECHAPTERS ry
Chapter1.Introductionto ImmunityandtheImmune System
ry ry ry ry ry ry ry ry
MultipleChoice ry
1. Eosinophilsareinvolvedintheimmuneresponseagainst: ry ry ry ry ry ry ry
A. viruses.
B. intracellularbacteria. ry
C. parasitesthat cannot bephagocytized. ry ry ry ry
D. extracellularbacteria. ry
ANS:C ry
2. Whichofthefollowingarecomponentsofbothinnateandadaptiveimmune responses?
ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry
A. Immunoglobulins
B. Thelper cells
ry ry
C. Macrophages
D. Bcells ry
ANS: C
ry ry
3. Theprocess bywhichleukocytes areattracted toaspecific areabychemical messengers is called:
ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry
A. diapedesis.
B. degranulation.
C. chemotaxis.
D. opsonization.
ANS:C ry
4. Whichofthefollowingisacharacteristicofnaturalkiller cells?
ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry
A. Theymature inthe thymus. ry ry ry ry
B. Theyare smaller than Band T cells.
ry ry ry ry ry ry ry
C. Theyare atype of lymphocyte.
ry ry ry ry ry
D. Theyare partoftheadaptive immune system.
ry ry ry ry ry ry ry
ANS:C ry
,5. Whichofthefollowingbestdescribesdiapedesis?
ry ry ry ry ry ry
A. Movementtowardincreasingconcentrationsofacytokine
ry ry ry ry ry ry
B. Attachmentofimmunoglobulintotargetcells
ry ry ry ry ry
,C. Movementthroughbloodvessel walls ascells exitthecirculation ry ry ry ry ry ry ry ry ry
D. Engulfmentoftargetcells ry ry ry
ry ANS: C ry
6. Themost effectivephagocyticandantigen-presentingcellisthe:
ry ry ry ry ry ry ry ry
A. neutrophil.
B. monocyte.
C. dendriticcell. ry
D. macrophage.
ANS:C ry
7. Whichofthefollowingischaracteristicofnaturalimmunity?
ry ry ry ry ry ry ry ry
A. Itinvolvesmemory.
ry ry
B. Tlymphocytes playa major role.
ry ry ry ry ry
C. Itinvolvesspecificity.
ry ry
D. Mechanisms arealways presentandfullyfunctional. ry ry ry ry ry ry
ANS:D ry
8. Allofthefollowingcellsareconsidered partofnaturalimmunityEXCEPT:
ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry
A. eosinophils.
B. B lymphocytes.
ry
C. monocytes.
D. neutrophils.
ANS:B ry
9. Wheredoesthespecificimmuneresponsetoaforeignantigenmainlyoccur?
ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry
A. Lymphnodes ry
B. Blood
C. Bone marrow ry
D. Skin
ANS:A
ry ry
10. Whichwhitecellintheperipheral bloodmigrates intotissuetobecome a macrophage?
ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry
A. Eosinophil
B. Basophil
C. Neutrophil
, D. Monocyte
ANS: D
ry ry
11. Awhite blood cell that is 16 to 18 micrometersindiameter,hasa horseshoe-shaped nucleus, andis capable
ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry
of phagocytosis is a:
ry ry ry ry
A. neutrophil.
B. eosinophil.
C. basophil.
D. monocyte.
ANS:D ry
12. Pasteur's discoverythat older bacterialcultures wouldnot causediseaseinchickens but wouldprotect them
ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry
from subsequent infection with more virulent strains is an example of:
ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry ry
A. attenuated vaccine. ry
B. natural immunity. ry
C. passiveimmunity. ry
D. cross-immunity.
ANS:A ry
13. Antibodiesaresecretedby: ry ry ry
A. plasmacells. ry
B. B cells. ry
C. T cells.ry
D. dendriticcells. ry
ANS:A ry
14. Whichofthefollowingischaracteristicofmucosal-associatedlymphoidtissue?
ry ry ry ry ry ry ry ry ry
A. It is oneoftheprimarylymphoid organs.
ry ry ry ry ry ry ry
B. Itclearspathogens fromthebloodstream.
ry ry ry ry ry
C. It includesthetonsilsandthe appendix.
ry ry ry ry ry ry
D. It includestheliver andspleen.
ry ry ry ry ry
ANS:C ry
15. Acquired(adaptive)immunitycanbecharacterized as: ry ry ry ry ry ry
A. nonspecifically activated. r y
B. immediately responsive. ry