cc cc cc cc cc cc cc cc
LABORATORYPERSPECTIVE,4THEDITION,CHRISTINEDORRESTEYN
cc c c c c c cc
STEVENS, LINDA E. MILLER c cc cc cc c c
COMPLETECHAPTERS c
Chapter 1. Introduction to Immunity and the Immune System
cc cc c cc cc cc cc cc
Multiple Choice cc
1. Eosinophils are involved in the immune response against:
cc cc c cc cc cc cc
A. viruses.
B. intracellular bacteria. c
C. parasites that cannot be phagocytized.cc cc cc cc
D. extracellular bacteria. c
ANS: C cc
2. Which of the following are components of both innate and adaptive immune responses?
cc cc cc c cc cc cc cc cc cc cc cc
A. Immunoglobulins
B. T helper cells
cc cc
C. Macrophages
D. Bcells
c
ANS: C
cc cc
3. The process by which leukocytes are attracted to a specific area by chemical messengers is called:
cc cc c cc cc cc cc cc cc cc cc c cc cc cc
A. diapedesis.
B. degranulation.
C. chemotaxis.
D. opsonization.
ANS: C cc
4. Which of the following is a characteristic of natural killer cells?
cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc
A. They mature in the thymus.
cc cc cc cc
B. They are smaller than B and T cells.
cc cc cc cc cc cc cc
C. They are a type of lymphocyte.
cc cc cc cc cc
D. They are part of the adaptive immune system.
cc cc cc cc cc cc cc
ANS: C cc
,5. Which of the following best describes diapedesis?
cc cc cc c cc cc
A. Movement toward increasing concentrations of a cytokine
cc cc c cc cc cc
B. Attachment of immunoglobulin to target cells
cc cc c c cc
,C. Movement through blood vessel walls as cells exit the circulation
cc cc cc cc cc cc cc cc cc
D. Engulfmentof target cells c c c
cc ANS: C cc
6. The most effective phagocytic and antigen-presenting cell is the:
cc cc cc cc cc c cc cc
A. neutrophil.
B. monocyte.
C. dendritic cell. cc
D. macrophage.
ANS: C cc
7. Which of the following is characteristic of natural immunity?
cc cc cc c cc cc cc cc
A. It involves memory.
cc cc
B. T lymphocytes play a major role.
cc cc cc cc cc
C. It involves specificity.
cc cc
D. Mechanisms are always present and fully functional. cc cc cc cc cc cc
ANS: D cc
8. All of the following cells are considered part of natural immunity EXCEPT:
cc cc cc c cc cc cc cc cc cc c
A. eosinophils.
B. B lymphocytes.
cc
C. monocytes.
D. neutrophils.
ANS: B cc
9. Where does the specific immune response to a foreign antigen mainly occur?
cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc
A. Lymph nodes cc
B. Blood
C. Bone marrow cc
D. Skin
ANS:A
cc cc
10. Which white cell in the peripheral blood migrates into tissue to become a macrophage?
cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc
A. Eosinophil
B. Basophil
C. Neutrophil
, D. Monocyte
ANS: D
cc cc
11. A white blood cell that is 16 to 18 micrometers in diameter, has a horseshoe-shaped nucleus, and is
cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc
capable of phagocytosis is a:
cc cc cc cc cc
A. neutrophil.
B. eosinophil.
C. basophil.
D. monocyte.
ANS: D cc
12. Pasteur's discovery that older bacterial cultures would not cause disease in chickens but would protect
cc c cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc
them from subsequent infection with more virulent strains is an example of:
cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc
A. attenuated vaccine. cc
B. natural immunity. cc
C. passive immunity. cc
D. cross-immunity.
ANS: A cc
13. Antibodies are secreted by: cc c cc
A. plasma cells. cc
B. B cells.
cc
C. T cells.
cc
D. dendritic cells. cc
ANS: A cc
14. Which of thefollowing is characteristic of mucosal-associated lymphoid tissue?
cc cc c c cc c cc cc cc
A. It is one of the primary lymphoid organs.
cc cc cc cc cc cc cc
B. It clears pathogens from the bloodstream.
cc cc cc c cc
C. It includes the tonsils and the appendix.
cc cc cc cc cc cc
D. It includes the liver and spleen.
cc cc cc cc cc
ANS: C cc
15. Acquired (adaptive) immunitycan be characterized as: c cc c cc cc cc
A. nonspecifically activated. cc
B. immediately responsive. cc