Test
Bank
Test
BankFor
Bank
For
Management,
For
Management,
Management,
5th5th
Canadian
5th
Canadian
Canadian
Edition
Edition
Edition
JohnJohn
R.
John
Schermerhorn
R. Schermerhorn
R. Schermerhorn
Jr.,Jr.,
Daniel
Jr.,
Daniel
Daniel
G. Bachrach,
G. Bachrach,
G. Bachrach,
Barry
Barry
Wright
Barry
Wright
Wright
Chapter
Chapter
Chapter
1-18
1-18
With
1-18
With
Appendix.pdf
With
Appendix.pdf
Appendix.pdf
Schermerhorn, Management, Fifth Canadian Edition
Test Bank For
Management, 5th Canadian Edition John R. Schermerhorn Jr., Daniel G. Bachrach,
Barry Wright
Chapter 1-18 With Appendix
CHAPTER 1
MANAGEMENT TODAY
Question type: True/False
1) Intellectual capital is a personal asset for individuals.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
2) Intellectual capital is defined as the collective and shared knowledge of an
organization‘s workforce.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Application
Difficulty: Medium
AACSB: Analytic
3) Intellectual capital = Competency x Commitment.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
Test Bank Chapter 1 – Management Today 1-1
Copyright © 2021 John Wiley & Sons Canada, Ltd. Unauthorized copying, distribution, or transmission of this page is strictly prohibited
Test Bank
Test
TestBank
For
Bank
Management,
For
ForManagement,
Management,
5th Canadian
5th
5thCanadian
Canadian
Edition
Edition
Edition
John John
R.
John
Schermerhorn
R.R.Schermerhorn
Schermerhorn
Jr., Daniel
Jr.,
Jr.,Daniel
Daniel
G. Bachrach,
G.G.Bachrach,
Bachrach,
BarryBarry
Wright
BarryWright
Wright
Chapter
Chapter
Chapter
1-18 1-18
With
1-18With
Appendix.pdf
WithAppendix
Appendix.pdf
,Test
Test
Bank
Test
BankFor
Bank
For
Management,
For
Management,
Management,
5th5th
Canadian
5th
Canadian
Canadian
Edition
Edition
Edition
JohnJohn
R.
John
Schermerhorn
R. Schermerhorn
R. Schermerhorn
Jr.,Jr.,
Daniel
Jr.,
Daniel
Daniel
G. Bachrach,
G. Bachrach,
G. Bachrach,
Barry
Barry
Wright
Barry
Wright
Wright
Chapter
Chapter
Chapter
1-18
1-18
With
1-18
With
Appendix.pdf
With
Appendix.pdf
Appendix.pdf
4) Commitment represents one‘s talents or job-relevant capabilities.
Answer: False
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
5) A knowledge worker is a person whose physical capabilities are critical assets.
Answer: False
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
6) Creativity and insight are critical assets to a knowledge worker.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
7) Tech IQ is the ability to use technology and the commitment to stay informed about the
latest technological developments.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
8) Improvements in technology, the deregulation of markets, and the opening of
Test Bank
Test
TestBank
For
Bank
Management,
For
ForManagement,
Management,
5th Canadian
5th
5thCanadian
Canadian
Edition
Edition
Edition
John John
R.
John
Schermerhorn
R.R.Schermerhorn
Schermerhorn
Jr., Daniel
Jr.,
Jr.,Daniel
Daniel
G. Bachrach,
G.G.Bachrach,
Bachrach,
BarryBarry
Wright
BarryWright
Wright
Chapter
Chapter
Chapter
1-18 1-18
With
1-18With
Appendix.pdf
WithAppendix
Appendix.pdf
,Test
Test
Bank
Test
BankFor
Bank
For
Management,
For
Management,
Management,
5th5th
Canadian
5th
Canadian
Canadian
Edition
Edition
Edition
JohnJohn
R.
John
Schermerhorn
R. Schermerhorn
R. Schermerhorn
Jr.,Jr.,
Daniel
Jr.,
Daniel
Daniel
G. Bachrach,
G. Bachrach,
G. Bachrach,
Barry
Barry
Wright
Barry
Wright
Wright
Chapter
Chapter
Chapter
1-18
1-18
With
1-18
With
Appendix.pdf
With
Appendix.pdf
Appendix.pdf
national borders have had little impact on businesses in the United States and Europe.
Answer: False
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom code: Knowledge
Difficulty: Medium
AACSB: Analytic
9) National boundaries are no longer thought of as a constraint in the world of business.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
10) Job migration refers to the shift of manufacturing and jobs from overseas to back
home.
Answer: False
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Medium
AACSB: Analytic
11) Globalization refers to the worldwide interdependence of resource flows, product
markets, and business competition that characterizes the new economy.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
Test Bank
Test
TestBank
For
Bank
Management,
For
ForManagement,
Management,
5th Canadian
5th
5thCanadian
Canadian
Edition
Edition
Edition
John John
R.
John
Schermerhorn
R.R.Schermerhorn
Schermerhorn
Jr., Daniel
Jr.,
Jr.,Daniel
Daniel
G. Bachrach,
G.G.Bachrach,
Bachrach,
BarryBarry
Wright
BarryWright
Wright
Chapter
Chapter
Chapter
1-18 1-18
With
1-18With
Appendix.pdf
WithAppendix
Appendix.pdf
, Test
Test
Bank
Test
BankFor
Bank
For
Management,
For
Management,
Management,
5th5th
Canadian
5th
Canadian
Canadian
Edition
Edition
Edition
JohnJohn
R.
John
Schermerhorn
R. Schermerhorn
R. Schermerhorn
Jr.,Jr.,
Daniel
Jr.,
Daniel
Daniel
G. Bachrach,
G. Bachrach,
G. Bachrach,
Barry
Barry
Wright
Barry
Wright
Wright
Chapter
Chapter
Chapter
1-18
1-18
With
1-18
With
Appendix.pdf
With
Appendix.pdf
Appendix.pdf
12) The reach of the global economy means that countries and people are increasingly
connected through media, information technology, travel, and lifestyles.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Medium
AACSB: Analytic
13) If an act is legal then it follows that the act is also an ethical one.
Answer: False
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Comprehension
Difficulty: Medium
AACSB: Analytic
14) Ethics refers to a code of moral principles that sets standards of what is ―good‖ or
―right‖ as opposed to what is ―bad‖ or ―wrong.‖
Answer: False
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Medium
AACSB: Analytic
15) Integrity and ethical leadership must be practised at all organizational levels.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Medium
AACSB: Analytic
Test Bank
Test
TestBank
For
Bank
Management,
For
ForManagement,
Management,
5th Canadian
5th
5thCanadian
Canadian
Edition
Edition
Edition
John John
R.
John
Schermerhorn
R.R.Schermerhorn
Schermerhorn
Jr., Daniel
Jr.,
Jr.,Daniel
Daniel
G. Bachrach,
G.G.Bachrach,
Bachrach,
BarryBarry
Wright
BarryWright
Wright
Chapter
Chapter
Chapter
1-18 1-18
With
1-18With
Appendix.pdf
WithAppendix
Appendix.pdf