SCIENCE 11TH EDITION BY BROWN
,Chemistry, 11e (Brown)
Chapter 1: Introduction: Matter And Measurement
Multiple Choice And Bimodal
1) Solids Have A Shape And Are Not Appreciably .
A) Definite, Compressible
B) Definite, Incompressible
C) Indefinite, Compressible
D) Indefinite, Incompressible
E) Sharp,
Convertible ANS: A
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.2
2) Is The Chemical Symbol For Elemental Sodium.
A) S
B) W
C) So
D) Na
E) Sn
ANS: D
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.2
3) If Matter Is Uniform Throughout, Cannot Be Separated Into Other Substances By Physical Processes, But
Can Be Decomposed Into Other Substances By Chemical Processes, It Is Called A (An) .
A) Heterogeneous Mixture
B) Element
C) Homogeneous Mixture
D) Compound
E) Mixture Of
Elements ANS: D
Diff: 4 Page Ref: Sec. 1.2
4) The Symbol For The Element Potassium Is .
A) Pt
B) P
C) K
D) S
E) Ca
ANS: C
Diff: 1 Page Ref:Sec. 1.2
5) The Symbol For The Element Magnesium Is .
A) Rb
B) Mn
C) Ne
D) Si
E) Mg
ANS: E
Diff: 1 Page Ref:Sec. 1.2
6) The Initial Or Tentative Explanation Of An Observation Is Called A(N) .
A) Law
B) Theory
C) Hypothesis
D) Experiment
E) Test
ANS: C
Diff: 2 Page Ref:Sec. 1.3
1
,7) A Concise Verbal Statement Or Mathematical Equation That Summarizes A Broad Variety Of
Observations And Experiences Is Called A(N) .
A) Law
B) Theory
C) Hypothesis
D) Experiment
E) Test
ANS: A
Diff: 2 Page Ref:Sec. 1.3
8) A Separation Process That Depends On Differing Abilities Of Substances To Form Gases Is Called .
A) Filtration
B) Solvation
Guru
C) Distillation
D) Chromatography
E) All Of The Above Are
Correct ANS: C
Diff: 3 Page Ref:Sec. 1.3
9) The SI Unit For Mass Is .
A) Kilogram
B) Gram
C) Pound
D) Troy
Ounce
E) None Of The
Above ANS: A
Diff: 1 Page Ref:Sec. 1.4
10) A One Degree Of Temperature Difference Is The Smallest On The Temperature Scale.
A) Kelvin
B) Celsius
C) Fahrenheit
D) Kelvin And Celsius
E) Fahrenheit And
Celsius ANS: C
Diff: 3 Page Ref:Sec. 1.4
11) A Common English Set Of Units For Expressing Velocity Is Miles/Hour. The SI Unit For Velocity Is ?
A) Km/Hr
B) Km/S
C) M/Hr
D) M/S
E) Cm/S
ANS: D
Diff: 3 Page Ref:Sec. 1.4
2
, 1b • Ft
12) The Unit Of Force In The English Measurement System Is . The SI Unit Of Force Is The Newton, Which Is
S2
In Base SI Units.
G • Cm
A) S2
Kg • M
B) Hr2
Kg • M
C) S2
G•M
D) S2
G • Cm
E) S
ANS: C
Diff: 4 Page Ref:Sec. 1.4
13) Momentum Is Defined As The Product Of Mass And Velocity. The SI Unit For Momentum Is ?
KgS• M
A)
Kg • M
B) Hr
G•M
C) S
G • Km
D) S
Kg •
E) Km
Hr
ANS: A
Diff: 4 Page Ref:Sec. 1.4
14) The SI Unit Of Temperature Is .
A) K
B) °C
C) °F
D) T
E) T
ANS: A
Diff: 2 Page Ref:Sec. 1.4
15) The Temperature Of 25°C Is In Kelvins.
A) 103
B) 138
C) 166
D) 248
E) 298
ANS: E
Diff: 1 Page Ref:Sec. 1.4
3