Test Actual Questions and Verified Answers
100% Guarantee Pass
1. Which metric will show increased productivity across the portfolio and the
ART backlog?
Answer: Flow time during the PI
2. When is the correct time to integrate across value streams?
Answer: As soon as it is econom-
ically feasible
3. What is the recommended method to forecast epic implementation cost?
Answer: Epic t-shirt estimates
4. Which horizon is for investment in current Solutions?
Answer: Horizon 1
5. Why is it necessary to estimate epic costs?
, Answer: To understand the potential investment required
6. Who is responsible for technical guidance when coordinating Value Streams at
the portfolio level?
Answer: Enterprise Architect
7. Which function of strategy and investment funding occurs during the portfo-
lio sync?
Answer: Evaluate Epic proposals
8. Which SAFe principle does weighted shortest job first (WSJF) support?
Answer: Take an
economic view
9. What practice is part of Lean Portfolio Management (LPM)?
Answer: Rolling wave planning
10. What is a benefit of using Kanban with SAFe Portfolio?
Answer: To visualize the flow of epics
11. What is a potential output of a strategic portfolio review?