l
,Chapterl1:lAccessltolWomen’slHealthlCarelinlthelUnitedlStates:lAffordability,lEquity,lRightslMULT
IPLElCHOICE
1. Whichlhealthloccupationlhaslthelhighestlpercentageloflwomen?
A. Pharmacists
B. Physicalltherapists
C. Registeredlnurses
D. Dentallhygienists
Answer:lD
2. Whichlhealthloccupationlhaslthellowestlpercentageloflwomen?
A. Physicians
B. Dentists
C. Pharmacists
D. Physicalltherapists
Answer:lB
3. Whichlhealthlprofessionlhaslthellargestlnumberloflworkers?
A. Healthlaides
B. Physicians
C. Licensedlpracticallnurses
D. Registeredlnurses
Answer:lD
4. Whichloflthelfollowinglarelcertificationslavailablelinladvancedlpracticelregisteredlnursing?l(S
electlalllthatlapply.)
A. Certifiedlnurselmidwife
B. Certifiedlregisteredlnurselanesthetist
C. Certifiedlnurselpharmacologist
D. Clinicallnurselspecialist
E. Nurselpractitioner
,Answer:lA,lB,lD,lE
5. Whatllevellofleducationlislrequiredltolbecomelallicensedlpracticallnurse?
A. 2-yearlmaster’sldegreel(inladditionltolal4-yearlbachelor’sldegree)
B. 4-yearlbachelor’sldegree
C. 2-yearlassociate’sldegree
D. 1-yearlcertificatelorldiploma
Answer:lD
6. WhatlpercentageloflphysicianslandlsurgeonslinlthelUnitedlStateslinl2014lwerelwomen?
A. 27%
B. 37%
C. 47%
D. 57%
Answer:lB
7. Whatlmedicallspecialtylhaslthelhighestlpercentagelofl women?
A. Generallpediatrics
B. Obstetricslandlgynecology
C. Orthopediclsurgery
D. Urology
lAnswer:l
A
8. Onlanlaverage,lthelincomeloflfemalelphysicianslislwhatlpercentageloflthatloflmalelphysicians?
A. 59%
B. 79%
C. 99%
D. 109%
Answer:lA
, 9. Whatllevellofleducationlislrequiredltolbecomelalpharmacist?
A. 6-yearldoctorateldegree
B. 2-yearlmaster’sldegreel(inladditionltolal4-yearlbachelor’sl degree)
C. 4-yearlbachelor’sldegree
D. 2-yearlassociate’sldegree
Answer:lA
10. Whichloflthelfollowinglislthelmedianlincomelofldentistsl inlthelUnitedlStatesl(2012)?
A. $89,310
B. $109,310
C. $129,310
D. $149,310
Answer:lD
11. Whichloflthelfollowinglarelthelcurrentltrendslinldentistry?l(Selectlalllthatlapply.)
A. Morelspecialistslthanlgeneralists
B. Researchllinkinglorallhealthltoloveralllhealth
C. Focuslonltreatmentlofldiseaselratherlthanlprevention
D. Expectedlgrowthlofl18%lfroml2014ltol2024
E. Increasingldemandlforldentallimplants,lbridges,landlcosmeticlservicesl
Answer:lB,lD,lE
12. Whichlalliedlhealthloccupationlislprojectedltolbelthelfastestlgrowing?
A. Healthlinformationltechnicians
B. Nursinglaides
C. Occupationalltherapists
D. Paramedics
lAnswer:lA
13. Onelinlfivelworkerslinlwhichloflthelfollowinglalliedlhealthloccupationlislatlorlbelowlthelfed
erallpoverty
level?