j
,Chapterj1j EmergencyjCarejSystems,jResearch,jandjPublicjHealth
1) Whatjisjajprimaryjpurposejofjthejmodern-dayjEMSjsystem?
A) Providejajmeansjofjtransportjtojandjfromjthejhospital
B) Ensurejthatjalljmembersjofjsocietyjhavejequaljaccessjtojhospitals
C) Decreasejthejincidencejofjdeathjandjdisabilityjrelatedjtojinjuryjandjillness
D) Providejemergencyjhealthjcarejservicesjtojmedicallyjunderservedjareasj
Answer:j C
Diff:j2 PagejRef:j7
Objective:j 1-2
2) Mostjauthoritiesjagreejthatjthejmodern-
dayjEMSjsystemjevolvedjafterjthejreleasejofjwhichjdocument?
A) ThejEmergencyjMedicaljServicesjActjofj1973
B) Thejwhitejpaperj"AccidentaljDeathjandjDisability:jThejNeglectedjDiseasejofjModernjS
ociety"jinj1966
C) ThejAmericanjHeartjAssociation'sjGuidelinesjforjCardiacjResuscitation
D) EmergencyjMedicaljServices:jAgendajforjthejFuture,jinj1996j
Answer:j B
Diff:j1 PagejRef:j3
Objective:j 1-2
3) AnjEmergencyjMedicaljResponderjcomesjtojyoujandjstatesjthatjhejwouldjlikejtojworkjforjyo
urjemergencyjambulancejservicejonjajfull-
timejbasis.jKnowingjthejNationaljEMSjScopejofjPracticejModel,jyoujinformjhimjofjwhichjele
ment?
A) Hejwilljbejablejtojtakejcarejofjonlyjpatientsjwithjnon-life-threateningjcomplaints
B) Hejwilljfirstjneedjapprovaljfromjyourjambulancejservice'sjmedicaljdirector
C) HejwilljbejablejtojworkjonlyjwithjanjAdvancedjEMTjorjparamedic
D) HejwilljfirstjhavejtojbecomejanjEmergencyjMedicaljTechnicianj
Answer:j D
Diff:j1 PagejRef:j6-7
Objective:j 1-1
4) AsjdefinedjbyjthejNationaljEMSjScopejofjPracticejModel,jthejfourjlevelsjofjEMSjpr
actitionersjinclude:
A) Ambulancejdrivers
B) EMSjmedicaljdirector
C) Paramedics
D) Emergencyjmedicaljdispatchersj
Answer:j C
Diff:j1 PagejRef:j6-7
Objective:j 1-3
,5) AnjEmergencyjMedicaljResponderj(EMR)japproachesjyoujandjstatesjthatjhejisjinterestedjinjb
ecomingjanjEMT.jSpecifically,jhejasksjwhatjhejwilljbejablejtojdojasjanjEMTjthatjhejcannotjpres
entlyjdojasjanjEMR.jYoujrespondjbyjsayingjhejwilljbejablejto:
A) Administerjsomejmedications
B) Assistjinjemergencyjchildbirth
C) Usejanjautomatedjexternaljdefibrillator
D) Obtainjvitaljsigns
jAnswer:j A
Diff:j1 PagejRef:j6-7
Objective:j 1-5
6) Youjhavejbeenjdispatchedjforjaj61-year-
oldjfemalejinjcardiacjarrest.jEmergencyjMedicaljRespondersj(EMRs)jarejonjscene.jInjyourjcom
munity,jalljEMSjpractitionersjarejtrainedjaccordingjtojthejNationaljEMSjScopejofjPracticejMode
l.jGivenjthis,jwhichjtypejofjcarejdojyoujexpectjthejEMRsjtojbejproviding?
A) Emergencyjmedicationjadministration
B) Automatedjexternaljdefibrillation
C) Intravenousjtherapy
D) Readingjanjelectrocardiogramj
Answer:j B
Diff:j2 PagejRef:j6
Objective:j 1-5
7) AnjEMTjwithjyourjservicejstatesjthatjshejdesiresjtojbecomejajparamedicjbecausejshejwantsjtojpr
ovidejadvancedjcare.jUnderjthejNationaljEMSjScopejofjPracticejModel,jwhichjonejofjthesejtypesj
ofjcarejwilljshejbejablejtojprovidejasjajparamedicjthatjshejcannotjprovidejasjanjEMT?
A) Automatedjbloodjpressurejmonitoring
B) Assistancejwithjemergencyjchildbirth
C) Interfacilityj transports
D) IVjtherapy
jAnswer:j D
Diff:j1 PagejRef:j7
Objective:j 1-5
8) WhichjstatementjmadejbyjanjEMTjrequiresjimmediatejinterventionjbyjajsuperiorjorjthejse
rvicejsupervisor?
A) "IjalwaysjwearjmyjseatjbeltjwheneverjIjamjinjthejpatientjcompartmentjofjthejambulance,ju
nlessjIjhavejtojremovejitjtojcarejforjajpatient."
B) "IjdrivejasjfastjasjIjcanjtojgetjtojthejscenejofjanjemergency,jespeciallyjifjajchildjisjsickjorjinj
uredjaccordingjtojdispatchjinformation."
C) "WhenjIjamjdrivingjwithjlightsjandjsirens,jIjinstructjmyjpartnerjthatjhejwilljneedjtojhandlejalljra
diojcommunications."
D) "IjputjexamjglovesjonjforjeveryjpatientjIjcontact,jevenjifjhejorjshejdoesjnotjhavejajknownjorjsus
pectedjinfectiousjdisease."
Answer:j B
Diff:j1 PagejRef:j9
Objective:j 1-7
, 9) WhichjstatementjshowsjthatjthejEMTjhasjajgoodjunderstandingjofjherjrolejandjre
sponsibilitiesjrelatedjtojbeingjanjEMT?
A) "Thejpatient'sjneedsjcomejbeforejanyonejelse'sjneeds."
B) "Atjthejscenejofjanjemergency,jmyjresponsibilityjisjtojgetjtojthejpatientjnojmatterjwhat."
C) "Myjsafetyjcomesjfirst,jandjthenjthejpatient'sjsafety."
D) "AsjanjEMT,jIjrecognizejthatjthejpublic'sjsafetyjcomesjbeforejthejsafetyjofjmejorjmyjpa
rtner."
Answer:j C
Diff:j2 PagejRef:j8-9
Objective:j 1-7
10) AnjambulancejwithjtwojEMTsjarrivesjinjfrontjofjajhousejforjanjunknownjmedicaljemergency.j
Onjscene,jbystandersjreportjthatjajfemalejpatientjwasjbeatenjbyjherjhusbandjinjthejdrivewayjandjth
enjdraggedjbackjintojthejhouse.jTheyjstatejthatjthejpatientjappearedjunconsciousjandjwasjbleedingj
fromjthejhead.jWhichjactionjwouldjthejEMTsjperformjnext?
A) Dojnotjenterjthejscenejuntiljitjhasjbeenjcontrolledjbyjlawjenforcement
B) Quietlyjenterjthejhomejandjquicklyjmovejthejpatientjtojthejambulance
C) Removejthejhusbandjfromjthejhouse,jthenjprovidejemergencyjcarejtojthejwife
D) EnterjthejhomejtojprotectjthejpatientjwhilejwaitingjforjthejpolicejtojarrivejA
nswer:j A
Diff:j2 PagejRef:j9
Objective:j 1-7
11) WhyjisjEMSjinjajuniquejpositionjtojcontributejsignificantlyjtojmobilejintegratedjhealthjcare?
A) EMSjprovidersjarejfamiliarjwithjandjcapablejofjfunctioningjinjthejout-of-
hospitaljenvironment
B) Ambulancesjarejeasilyjidentified
C) Thejcommunityjtrustsjuniformedjhealthjcarejproviders
D) EMSjprovidersjarejfamiliarjwithjthejmanyjroutesjofjmedicationjadministrationj
Answer:j A
Diff:j1 PagejRef:j17
Objective:j 1-15