100% Verified Graded A+
1. PR interval represents
Answer: electrical conduction time from the atria to the AV node
2. Is atrial flutter benign?
Answer: no
3. PR interval
Answer: .12-.20
4. QRS interval
Answer: <.12
5. What lead do you look at
Answer: V1
6. Interventions
Answer: assess the patient
7. QRS wave
Answer: ventricular depolarization
, 8. P wave
Answer: atrial depolarization
9. AV node purpose
Answer: delays impulse from atria before it moves to the ventricles
10. Where do you place the lead?
Answer: right sternal border, 4th intercostal space L!
11. Rhythm with only p waves
Answer: Ventricular standstill
12. SA node
Answer: the node consisting of specialized cells capable of automaticity at a rate of 60-100
13. Sinus Tachycardia
Answer: a rhythm characterized by 100-160 beats per minute
14. Automaticity
Answer: the ability of the cell to spontaneously initiate an impulse
15. Normal SR
Answer: Impulse that initiates within the SA node at a rate of 60-100 bpm
16. Escape Rhythm or beat
Answer: when the sinus node fails and a lower pacemaker takes over