,https://browsegrades.net/singlePaper/416797/testbank-for-lehninger-principles-of-biochemistry-5
Chapter 1 The Foundations of Biochemistry
D D D D
Multiple Choice Questions
D D
1. CellularDfoundations
Pages:D2-4D Difficulty:D1 Ans:DC
InDaDbacterialDcell,DtheDDNADisDinDthe:
A) cellDenvelope.
B) cellDmembrane.
C) nucleoid.
D) nucleus.
E) ribosomes.
2. CellularDfoundations
Page:D3 Difficulty:D1 Ans:DE
ADmajorDchangeDoccurringDinDtheDevolutionDofDeukaryotesDfromDprokaryotesDwasDtheDdevelopmentDof:
A) DNA.
B) photosyntheticDcapability.
C) plasmaDmembranes.
D) ribosomes.
E) theDnucleus.
3. CellularDfoundations
Page:D3 Difficulty:D1 Ans:DB
InDeukaryotes,DtheDnucleusDisDenclosedDbyDaDdoubleDmembraneDcalledDthe:
A) cellDmembrane.
B) nuclearDenvelope.
C) nucleolus.
D) nucleoplasm.
E) nucleosome.
4. CellularDfoundations
Page:D4 Difficulty:D1 Ans:DC
TheDdimensionsDofDlivingDcellsDareDlimited,DonDtheDlowerDendDbyDtheDminimumDnumberDofDbiomoleculesDnece
ssaryDforDfunction,DandDonDtheDupperDendDbyDtheDrateDofDdiffusionDofDsolutesDsuchDasDoxygen.
ExceptDforDhighlyDelongatedDcells,DtheyDusuallyDhaveDlengthsDandDdiametersDinDtheDrangeDof:
A) 0.1DmDtoD10Dm.
B) 0.3DmDtoD30Dm.
C) 0.3DmDtoD100Dm.
D) 1DmDtoD100Dm.
E) 1DmDtoD300Dm.
,https://browsegrades.net/singlePaper/416797/testbank-for-lehninger-principles-of-biochemistry-5
2 ChapterD1D TheDFoundationsDofDBiochemistry
5. CellularDfoundations
Page:D4 Difficulty:D2 Ans:DB
WhichDgroupDofDsingle-celledDmicro-
organismsDhasDmanyDmembersDfoundDgrowingDinDextremeDenvironments?
A) bacteria.
B) archaea.
C) eukaryotes.
D) heterotrophs.
E) noneDofDtheDabove.
6. CellularDfoundations
Page:D5 Difficulty:D2 Ans:DB
TheDbacteriumDE.DcoliDrequiresDsimpleDorganicDmoleculesDforDgrowthDandDenergy—itDisDthereforeDa:
F) chemoautotroph.
G) chemoheterotroph.
H) lithotroph.
I) photoautotroph.
J) photoheterotroph.
7. CellularDfoundations
Page:D6-8 Difficulty:D2 Ans:DB
WhichDoneDofDtheDfollowingDhasDtheDcellularDcomponentsDarrangedDinDorderDofDincreasingDsize?
A) AminoDacidD<DproteinD<DmitochondrionD<Dribosome
B) AminoDacidD<DproteinD<DribosomeD<Dmitochondrion
C) AminoDacidD<DribosomeD<DproteinD<Dmitochondrion
D) ProteinD<DaminoDacidD<DmitochondrionD<Dribosome
E) ProteinD<DribosomeD<DmitochondrionD<DaminoDacid
8. CellularDfoundations
Page:D10 Difficulty:D2 Ans:DA
TheDthree-
dimensionalDstructureDofDmacromoleculesDisDformedDandDmaintainedDprimarilyDthroughDnoncovalentDi
nteractions.D WhichDoneDofDtheDfollowingDisDnotDconsideredDaDnoncovalentDinteraction?
A) carbon-carbonDbonds
B) hydrogenDbonds
C) hydrophobicDinteractions
D) ionicDinteractions
E) vanDderDWaalsDinteractions
9. ChemicalDfoundations
Page:D11 Difficulty:D2 Ans:DE
WhichDoneDofDtheDfollowingDisDnotDamongDtheDfourDmostDabundantDelementsDinDlivingDorganisms?
A) Carbon
B) Hydrogen
C) Nitrogen
D) Oxygen
E) Phosphorus
, https://browsegrades.net/singlePaper/416797/testbank-for-lehninger-principles-of-biochemistry-5
ChapterD1D TheDFoundationsDofDBiochemistr 3
y
10. ChemicalDfoundations
Page:D12-13 Difficulty:D1 Ans:DB
TheDfourDcovalentDbondsDinDmethaneD(CH4)DareDarrangedDaroundDcarbonDtoDgiveDwhichDoneDofDtheDfol
lowingDgeometries?
A) linear
B) tetrahedral
C) trigonalDbipyramidal
D) trigonalDplanar
E) trigonalDpyramidal
11. ChemicalDfoundations
Page:D12 Difficulty:D1 Ans:DB
WhatDfunctionalDgroupsDareDpresentDonDthisDmolecule?
A) etherDandDaldehyde
B) hydroxylDandDaldehyde
C) hydroxylDandDcarboxylicDacid
D) hydroxylDandDester
E) hydroxylDandDketone
12. ChemicalDfoundations
Page:D14 Difficulty:D1 Ans:DD
TheDmacromoleculesDthatDserveDinDtheDstorageDandDtransmissionDofDgeneticDinformationDare:
A) carbohydrates.
B) lipids.
C) membranes.
D) nucleicDacids.
E) proteins.
13. ChemicalDfoundations
Page:D16 Difficulty:D1 Ans:DD
StereoisomersDthatDareDnonsuperimposableDmirrorDimagesDofDeachDotherDareDknownDas:
A) anomers.
B) cis-transDisomers.
C) diastereoisomers.
D) enantiomers.
E) geometricDisomers.