Kelly Vana's Nursing Leadership and Management: Includes Website
M M M M M M M
4th Edition by R.N. Vana, Patricia Kelly
M M M M M M M
TEST BANK!!! M
,NursingMLeadershipM&MManagementM4thMEditionMbyMPatriciaMKellyMTestMBa
nkMTableMofMContents:
UnitMI:MNURSINGMLEADERSHIPMANDMMANAGEMENT.
ChapterM1.MNursingMLeadershipMandMManagement.
ChapterM2.MTheMHealthcareMEnvironment.
ChapterM3.MOrganizationalMBehaviorMandMMagnetMHospitals.
ChapterM4.MBasicMClinicalMHealthcareMEconomics.
ChapterM5.MEvidence-BasedMHealthMCare.
ChapterM6.MNursingMandMHealthcareMInformatics.
ChapterM7.MPopulationMBasedMHealthcareMPractice.
UnitMII:MLEADERSHIPMANDMMANAGEMENTMOFMTHEMINTERDISCIPLINARYMTEAM.
ChapterM8.MPersonalMandMInterdisciplinaryMCommunication.
ChapterM9.MPoliticsMandMConsumerMPartnerships.
ChapterM10.MStrategicMPlanningMandMorganizingMPatientMCare.
ChapterM11.MEffectiveMTeamMBuilding.
ChapterM12.MPower.
ChapterM13.MChange,MInnovation,MandMConflictMManagement.
UnitMIII:MLEADERSHIPMANDMMANAGEMENTMOFMPATIENT-MCENTEREDMCARE.
ChapterM14.MBudgetMConceptsMforMPatientMCare.
ChapterM15.MEffectiveMStaffing.
ChapterM16.MDelegationMofMPatientMCare.
ChapterM17.MOrganizationMofMPatientMCareMManagement.
ChapterM18.MTimeMManagementMandMSettingMPatientMCareMPriorities.
ChapterM19.MPatientMandMHealthMCareMEducation.
UnitMIV:MQUALITYMIMPROVEMENTMOFMPATIENTMOUTCOMES.
ChapterM20.MManagingMOutcomesMUsingManMOrganizationalMQualityMImprovementMModel.
ChapterM21.MEvidenceMBasedMStrategiesMtoMImproveMPatientMCareMOutcomes.
ChapterM22.MDecisionMMakingMandMCriticalMThinking.
ChapterM23.MLegalMAspectsMofMHealthMCare.
ChapterM24.MEthicalMAspectsMofMHealthMCare.
ChapterM25.MCulture,MGenerationalMDifferences,MandMSpirituality.
UnitMV:MLEADERSHIPMANDMMANAGEMENTMOFMSELFMANDMTHEMFUTURE.
ChapterM26.MCollectiveMBargaining.
ChapterM27.MCareerMPlanning.
ChapterM28.MNursingMJobMOpportunities.
ChapterM29.MYourMFirstMJob.
ChapterM30.MHealthyMLiving:MBalancingMPersonalMandMProfessionalMNeeds.
ChapterM31.MNCLEXMPreparationMandMProfessionalism
.
,ChapterM1:MNursingMLeadershipMandMManagemen
tMMULTIPLEMCHOICE
1. AccordingMtoMHenriMFayol,MtheMfunctionsMofMplanning,Morganizing,Mcoordinating,MandMcontro
llingMareMconsideredMwhichMaspectMofMmanagement?
a. Roles
b. Process
c. Functions
d. Taxonomy
ANS:MB,MTheMmanagementMprocessMincludesMplanning,Morganizing,Mcoordinating,MandMcontrolling.MManagementMrolesMinclu
deMinformationMprocessing,MinterpersonalMrelationships,MandMdecisionMmaking.MManagementMfunctionsMincludeMplanning,Morga
nizing,Mstaffing,Mdirecting,Mcoordinating,Mreporting,MandMbudgeting.MAMtaxonomyMisMaMsystemMthatMordersMprinciplesMintoMa
MgroupingMorMclassification.
2. WhichMofMtheMfollowingMisMconsideredMaMdecisionalMmanagerialMrole?
a. Disseminator
b. Figurehead
c. Leader
d. Entrepreneur
ANS:MD,MTheMdecisionalMmanagerialMrolesMincludeMentrepreneur,MdisturbanceMhandler,MallocatorMofMresources,MandMnegoti
ator.MTheMinformationMprocessingMmanagerialMrolesMincludeMmonitor,Mdisseminator,MandMspokesperson.MTheMinterpersonal
MmanagerialMrolesMincludeMfigurehead,Mleader,MandMliaison.
3. AMnurseMmanagerMmeetsMregularlyMwithMotherMnurseMmanagers,MparticipatesMonMtheMorganiza
tionsMcommittees,MandMattendsMmeetingsMsponsoredMbyMprofessionalMorganizationsMinMorderMtoM
manageMrelationships.MTheseMactivitiesMareMconsideredMwhichMfunctionMofMaMmanager?
a. Informing
b. ProblemMsolving
c. Monitoring
d. Networking
ANS:MD,MTheMroleMfunctionsMtoMmanageMrelationshipsMareMnetworking,Msupporting,MdevelopingMandMmentoring,MmanagingM
conflictMandMteamMbuilding,MmotivatingMandMinspiring,Mrecognizing,MandMrewarding.MTheMroleMfunctionsMtoMmanageMtheMwor
kMareMplanningMandMorganizing,MproblemMsolving,MclarifyingMrolesMandMobjectives,Minforming,Mmonitoring,Mconsulting,MandM
delegating.
4. AMnurseMwasMrecentlyMpromotedMtoMaMmiddle-
levelMmanagerMposition.MTheMnursesMtitleMwouldMmostMlikelyMbeMwhichMofMtheMfollowing?
a. First-lineMmanager
b. Director
c. ViceMpresidentMofMpatientMcareMservices
d. ChiefMnurseMexecutive
ANS:MB,MAMmiddle-levelMmanagerMisMcalledMaMdirector.MAMlowMmanagerial-MlevelMjobMisMcalledMtheMfirst-
lineMmanager.MAMnurseMinManMexecutiveMlevelMroleMisMcalledMaMchiefMnurseMexecutiveMorMviceMpresidentMofMpatientMcareM
services.
5. AMnurseMmanagerMwhoMusesMFrederickMTaylorsMscientificMmanagementMapproach,MwouldMmostMl
ikelyMfocusMonMwhichMofMtheMfollowing?
, a. GeneralMprinciples
b. PositionalMauthority
c. LaborMproductivity
d. ImpersonalMrelations
ANS:MC,MTheMareaMofMfocusMforMscientificMmanagementMisMlaborMproductivity.MInMbureaucraticMtheory,MefficiencyMisMachievedMthro
ughMimpersonalMrelationsMwithinMaMformalMstructureMandMisMbasedMonMpositionalMauthority.MAdministrativeMprincipleMtheoryMconsi
stsMofMprinciplesMofMmanagementMthatMareMrelevantMtoManyMorganization.
6. AccordingMtoMVroomsMTheoryMofMMotivation,Mforce:
a. isMtheMperceivedMpossibilityMthatMtheMgoalMwillMbeMachieved.
b. describesMtheMamountMofMeffortMoneMwillMexertMtoMreachMonesMgoal.
c. describesMpeopleMwhoMhaveMfreeMwillMbutMchooseMtoMcomplyMwithMordersMtheyMareMgiven.
d. isMaMnaturallyMformingMsocialMgroupMthatMcanMbecomeMaMcontributorMtoManMorganization.
ANS:MB,MAccordingMtoMVroomsMTheoryMofMMotivation,MForceMdescribesMtheMamountMofMeffortMoneMwillMexertMtoMreachMo
nesMgoal.MValenceMspeaksMtoMtheMlevelMofMattractivenessMorMunattractivenessMofMtheMgoal.MExpectancyMisMtheMperceivedMposs
ibilityMthatMtheMgoalMwillMbeMachieved.MVroomsMTheoryMofMMotivationMcanMbeMdemonstratedMinMtheMformMofManMequation:
MForceM=MValenceMExpectancyM(Vroom,M1964).MTheMtheoryMproposesMthatMthisMequationMcanMhelpMtoMpredictMtheMmotivatio
n,MorMforce,MofManMindividualMasMdescribedMbyMVroom.
7. AccordingMtoMR.MN.MLussier,Mmotivation:
a. isMunconsciouslyMdemonstratedMbyMpeople.
b. occursMexternallyMtoMinfluenceMbehavior.
c. isMdeterminedMbyMothersMchoices.
d. occursMinternallyMtoMinfluenceMbehavior.
ANS:MD,MMotivationMisMaMprocessMthatMoccursMinternallyMtoMinfluenceMandMdirectMourMbehaviorMinMorderMtoMsatisfyMneeds.M
MotivationMisMnotMexplicitlyMdemonstratedMbyMpeople,MbutMratherMitMisMinterpretedMfromMtheirMbehavior.MMotivationMisMwhat
everMinfluencesMourMchoicesMandMcreatesMdirection,Mintensity,MandMpersistenceMinMourMbehavior.
8. AccordingMtoMR.MN.MLussier,MthereMareMcontentMmotivationMtheoriesMandMprocessMmotivationMthe
ories.MWhichMofMtheMfollowingMisMconsideredMaMprocessMmotivationMtheory?
a. EquityMtheory
b. HierarchyMofMneedsMtheory
c. Existence-relatedness-growthM theory
d. HygieneMmaintenanceMandMmotivationMfactors
ANS:MA,MTheMprocessMmotivationMtheoriesMareMequityMtheoryMandMexpectancyMtheory.MTheMcontentMmotivationMtheoriesMinc
ludeMMaslowsMhierarchyMofMneedsMtheory,MAldefersMexistence-Mrelatedness-
growthM(ERG)Mtheory,MandMHerzbergsMhygieneMmaintenanceMfactorsMandMmotivationMfactors.
9. TheMtheoryMthatMincludesMmaintenanceMandMmotivationMfactorsMis:
a. MaslowsMhierarchyMofMneeds.
b. HerzbergsMtwo-factorMtheory.
c. McGregorsMtheoryMXMandMtheoryMY.
d. OuchisMtheoryMZ.