k k k k k k k
nd Edition By John W. Foster; Joan L. Slonczewski
k k k k k k k k k
Chapter 1 - 27 Complete
k k k k
,Chapterk01:kMicrobeskShapekOurkHistory
MULTIPLEkCHOICE
1. WhichkofkthekfollowingkiskNOTkconsideredkakbenefitkofkmicroorganisms?
a. nitrogenkfixation c. synthesiskofkvitamins
b. productionkofkfermentedkfoods d.k causativekagentskofkdisease
ANS:k D DIF: Easy REF:k 1.1
OBJ:k1.1akDescribekhowkwekdefinekakmicrobe,kandkexplainkwhykthekdefinitionkiskakchallenge.kMS
C:k Remembering
2. Akmicrobekthatkisk50knmkinksizekwouldkmostklikelykbe
a. fungi. c. virus.
b. E.kcoli. d.kkk algae.
ANS:k C DIF: Moderate REF:k 1.1
OBJ:k1.1bkDescribekthekthreekmajorkdomainskofklife:kArchaea,kBacteria,kandkEukarya.kExplainkwhatkth
ekthreekdomainskhavekinkcommonkandkhowktheykdiffer. MSC:k Applying
3. Basedkonkthekfigurekshown,kthektypekofkorganismkindicatedkwithkankarrowkcouldkbeka
a. virus. c. macroscopickfungi.
b. bacteria. d.k largekameba.
ANS:k B DIF: Easy REF:k 1.1
OBJ:k1.1bkDescribekthekthreekmajorkdomainskofklife:kArchaea,kBacteria,kandkEukarya.kExplainkwhatkth
ekthreekdomainskhavekinkcommonkandkhowktheykdiffer. MSC:k Applying
4. Basedkonkthekfigure,kthektypekofkorganismkshownkiska(n)
, a. virus. c. archaea.
b. bacteria. d.k eukaryote.
ANS:k D DIF: Moderate REF:k 1.1
OBJ:k1.1bkDescribekthekthreekmajorkdomainskofklife:kArchaea,kBacteria,kandkEukarya.kExplainkwhatkth
ekthreekdomainskhavekinkcommonkandkhowktheykdiffer. MSC:k Applying
5. Whichkofkthekfollowingkdemonstrateskcorrectkscientificknotationkofkakbacterialkorganism?
a. StaphylococcuskEpidermidis c. Staphylococcuskepidermidis
b. Staphylococcuskepidermidis d.k StaphylococcuskEpidermidis
ANS:k C DIF: Easy REF:k 1.1
OBJ:k1.1bkDescribekthekthreekmajorkdomainskofklife:kArchaea,kBacteria,kandkEukarya.kExplainkwhatkth
ekthreekdomainskhavekinkcommonkandkhowktheykdiffer. MSC:k Applying
6. Whichkkeykcharacteristickdifferentiateskakprokaryotekfromkakeukaryote?
a. thekabsencekofkproteins
b. thekpresencekofkDNA
c. thekabsencekofkmembrane-boundkorganelles
d. thekpresencekofkakcellkwall
ANS:k C DIF: Easy REF:k 1.1
OBJ:k1.1bkDescribekthekthreekmajorkdomainskofklife:kArchaea,kBacteria,kandkEukarya.kExplainkwhatkth
ekthreekdomainskhavekinkcommonkandkhowktheykdiffer. MSC:k Remembering
7. Whichkofkthekfollowingkmethodskforkclassifyingklifekformskcankbestkbekusedktokdistinguishkbetweenktwokcl
oselykrelatedkrod-shapedkbacterialkorganisms,k SalmonellaktyphimuriumkandkEscherichiakcoli?
a. physicalkcharacteristics c. DNAksequencekcomparison
b. methodkofkreproduction d.k environmentalkhabitat
ANS:k C DIF: Moderate REF:k 1.1
OBJ:k1.1bkDescribekthekthreekmajorkdomainskofklife:kArchaea,kBacteria,kandkEukarya.kExplainkwhatkth
ekthreekdomainskhavekinkcommonkandkhowktheykdiffer. MSC:k Applying
8. Whichkofkthekfollowingkiskalwayskclassifiedkaskakeukaryote?
a. papillomavirus c. Escherichiakcoli
b. methanogen d. yeast
ANS:k D DIF: Moderate REF: 1.1
, OBJ:k1.1bkDescribekthekthreekmajorkdomainskofklife:kArchaea,kBacteria,kandkEukarya.kExplainkwhatkth
ekthreekdomainskhavekinkcommonkandkhowktheykdiffer. MSC:k Understanding
9. Whichkofkthekfollowingkhaskbeenkusedkaskaktoolkforkgenektherapy?
a. viruses c. protozoa
b. archaea d.k fungi
ANS:k A DIF: Easy REF:k 1.1
OBJ:k1.1bkDescribekthekthreekmajorkdomainskofklife:kArchaea,kBacteria,kandkEukarya.kExplainkwhatkth
ekthreekdomainskhavekinkcommonkandkhowktheykdiffer. MSC:k Understanding
10. Whichkofkthekfollowingkwouldkyouknotkexpectktokfindkinkthekhumankdigestivektract?
a. archaea c. bacteria
b. algae d.k intestinalkviruses
ANS:k B DIF: Moderate REF:k 1.1
OBJ:k1.1bkDescribekthekthreekmajorkdomainskofklife:kArchaea,kBacteria,kandkEukarya.kExplainkwhatkth
ekthreekdomainskhavekinkcommonkandkhowktheykdiffer. MSC:k Understanding
11. Antibioticskarekchemotherapeutickdrugskthatkfunctionkbykinhibitingkankimportantkcellularkstructurekorkpr
ocesskofkankorganismkthatkiskcausingkankinfection.kWhichkofkthekfollowingkwouldknotkbekaffectedkbykank
antibiotickthatktargetskcellularkmetabolickenzymes?
a. Streptococcuskpyogeneskbacteria c. ameba
b. Herpeskvirus d.k breadkmold
ANS:k B DIF: Moderate REF:k 1.1
OBJ:k 1.1ckDefinekviruses,kandkexplainkhowktheykrelatektoklivingkcells.kMSC:
k Analyzing
12. Whichkscientistkiskcreditedkwithkconstructingkthekfirstkmicroscope?
a. AntoniekvankLeeuwenhoek c. RobertkHooke
b. CatherinekofkSiena d.kkk LouiskPasteur
ANS:k C DIF: Easy REF:k 1.2
OBJ:k 1.2akExplainkhowkmicrobialkdiseaseskhavekchangedkhumankhistory.k
MSC:k Remembering
13. Whichkofkthekfollowingkwaskankunexpectedkbenefitkofkthekbubonickplague?
a. Therekwasknokbenefitktokthekbubonickplague.
b. ThekpopulationkofkEuropekexperiencedkakbabykboom.
c. Itkresultedkinkakbetterkunderstandingkofkaseptickpracticeskandkhowktokpreventkthekspreadk
ofkinfection.
d. ThekpopulationkdeclinekenabledkthekculturalkadvancementkofkthekRenaissance.
ANS:k D DIF: Easy REF:k 1.2
OBJ:k 1.2akExplainkhowkmicrobialkdiseaseskhavekchangedkhumankhistory.k
MSC:k Understanding
14. WhichkofkthekfollowingkorganismskwouldkyoukNOTkbekablektokseekusingkRobertkHooke’skmicroscope?
a. vinegarkeels c. moldkfilaments
b. dustkmites d. Mycobacteriumktuberculosis
ANS:k D DIF: Moderate REF: 1.2