,TESTgBANKgFORgLEIFER’SgINTRODUCTIONgTOgMATERNITYgANDgPEDIATRICgNURSINGgIN
gCANADAg1STgEDITIONgBYgLEIFER
Chapterg01:gOverviewgofgPerinatalgandgPediatricgNursinggingCanada
MULTIPLEg CHOICE
1.gAgpatientgchoosesgtoghavegthegcertifiedgnursegmidwifeg(CNM)gprovidegcaregduringghergpregnancy.gWhatgd
oesgthegCNMsgscopegofgpracticeginclude?
a. Practicegindependentg fromg medicalg supervision
b. Comprehensivegprenatalgcare
c. Attendancegatgallgdeliveries
d. Cesareangsections
ANS:gB
ThegCNMgprovidesgcomprehensivegprenatalgandgpostnatalgcare,gattendsguncomplicatedgdeliveries,gandgensure
sgthatgagbackupgphysiciangisgavailablegingcasegofgunforeseengproblems.
DIF:gCognitivegLevel:gComprehensiongREF:g Pageg6
TOP:gAdvanceg PracticegNursingg RolesgKEY:gNursingg ProcessgStep:g Implementation
MSC:gNCLEX:gHealthgPromotiongandgMaintenance:gPreventiongandgEarlygDetectiongofgDisease
2. Whichgmedicalgpioneergdiscoveredgthegrelationshipgbetweengthegincidencegofgpuerperalgfevergandgunwashe
dghands?
a. KarlgCred
b. Ignazg Semmelweis
c. Louisg Pasteur
d. Josephg Lister
ANS:gB
IgnazgSemmelweisgdeducedgthatgpuerperalgfevergwasgseptic,gcontagious,gandgtransmittedgbygthegunwashedgh
andsgofgphysiciansgandgmedicalgstudents.
DIF:gCognitivegLevel:gKnowledgegREF:gPageg2gT
OP:gThegPastgKEY:gNursingg ProcessgStep:gN/A
MSC:gNCLEX:gSafe,gEffectivegCaregEnvironment:gSafetygandgInfectiongControl
3. AgpregnantgwomangwhoghasgrecentlygimmigratedgtogthegUnitedgStatesgcommentsgtogthegnurse,gIgamgafraidg
ofgchildbirth.g Itgisgsog dangerous.gIgamgafraidgIgwillgdie.g Whatgisgthegbestgnursingg responsegreflectingg cultura
lgsensitivity?
a. MaternalgmortalitygingthegUnitedgStatesgisgextremelyglow.
b. Anesthesiagisgavailablegtogrelievegpaingduringglaborgandgchildbirth.
c. Tellgmegwhygyougaregafraidgofgchildbirth.
d. Yourgconditiongwillgbeg monitoredgduringglaborgandgdelivery.
ANS:gC
Askinggthegpatientgaboutghergconcernsghelpsgpromotegunderstandinggandgindividualizesg patientgcare.
DIF:gCognitivegLevel:gApplicationgREF:gPageg7
TOP:gCross-
CulturalgCaregKEY:gNursinggProcessgStep:gImplementationgMSC:gNCL
EX:gPsychosocialgIntegrity:gPsychologicalgAdaptation
4. Angurbangareaghasgbeeng reportedgtoghavegaghighg perinatalgmortalitygrate.g Whatginformationgdoesgthisgprovide?
a. Maternalgandginfantgdeathsg perg100,000glivegbirthsgpergyear
b. Deathsgofgfetusesgweighinggmoregthang500gggperg10,000gbirthsg perg year
c. Deathsgofginfantsgupgtog1gyeargofgagegperg1000glivegbirthsgpergyear
d. Fetalgandgneonatalgdeathsgperg1000glivegbirthsgpergyear
ANS:gD
,Thegperinatalgmortalitygrategincludesgfetalgandgneonatalgdeathsgperg1000glivegbirthsgpergyea
r.gDIF:gCognitivegLevel:gComprehensiongREF:gPageg12
OBJ:g9gTOP:gThegPresent-ChildgCare
KEY:gNursinggProcessg Step:gImplementation
MSC:gNCLEX:gSafe,gEffectiveg CaregEnvironment:gCoordinatedg Care
5. Whatgisgthegfocusgofgcurrentgmaternitygpractice?
a. Hospitalgbirthsgforgthegmajoritygofgwomen
b. Thegtraditionalgfamilygunit
c. Separationgofglaborgroomsgfromgdeliveryg rooms
d. Agqualitygfamilygexperiencegforgeachgpatient
ANS:gD
Currentgmaternitygpracticegfocusesgongaghigh-qualitygfamilygexperiencegforgallgfamilies,g traditionalgorgotherwise.
DIF:gCognitivegLevel:gComprehensiongREF:gPageg6
TOP:gThegPresent-
MaternitygCaregKEY:gNursinggProcessgStep:gN/AgMSC:gNCLEX:gHealt
hgPromotiongandgMaintenance
6. WhogadvocatedgthegestablishmentgofgthegChildrensgBureau?
a. LilliangWald
b. FlorencegNightingale
c. FlorencegKelly
d. ClaragBarton
ANS:gA
LilliangWaldgisgcreditedgwithgsuggestinggthegestablishmentgofgagfederalgChildrensgBureau.
DIF:gCognitivegLevel:gKnowledgegREF:gPageg4
TOP:gThegPastgKEY:gNursingg Processg Step:g Implementation
MSC:gNCLEX:gHealthg Promotiong andgMaintenance:gGrowthg andgDevelopment
NURSINGTB.COM
7. Whatgwasg thegresultgofgresearchg donegingtheg1930sgbygthegChildrensgBureau?
a. Childrengwithgheartgproblemsgaregnowg caredgforgbygpediatricgcardiologists.
b. ThegChildgAbusegandgPreventiongActgwasgpassed.
c. Hotglunchgprogramsgweregestablishedg ing manygschools.
d. Childrensgasylumsgwereg founded.
ANS:gC
SchoolghotglunchgprogramsgweregdevelopedgasgagresultgofgresearchgbygthegChildrensgBureaugongthegeffectsgof
geconomicgdepressiongongchildren.
DIF:gCognitivegLevel:gKnowledgegREF:gPageg4gT
OP:gThegPastgKEY:gNursingg ProcessgStep:gN/A
MSC:gNCLEX:gHealthgPromotiong andgMaintenance:gCoordinatedgCare
8. Whatggovernmentgprogramgwasgimplementedgtogincreaseg thegeducationalgexposureg ofgpreschoolgchildren?
a. WIC
b. Titleg XIXg ofgMedicaid
c. Theg Childrensg Charter
d. HeadgStart
ANS:gD
HeadgStartgprogramsgweregestablishedg tog increasegeducationalgexposuregofgpreschoolgchildren.
DIF:gCognitivegLevel:gKnowledgegREF:gPageg3
TOP:gGovernmentgInfluencesg ingMaternityg andgPediatricgCaregKEY:gNursinggProcessgStep:gN/A
, MSC:gNCLEX:gHealthgPromotiongandgMaintenance:gGrowthgandgDevelopment
9. Whatgguidelinesgdefinegmultidisciplinarygpatientgcaregingtermsgofgexpectedgoutcomegandgtimeframegfro
mgdifferentgareasgofgcaregprovision?
a. Clinicalgpathways
b. Nursinggoutcomegcriteria
c. Standardsgofgcare
d. Nursinggcaregplan
ANS:gA
Clinicalgpathways,galsogknowngasgcriticalgpathwaysgorgcaregmaps,garegcollaborativegguidelinesgthatgdefinegp
atientgcaregacrossgdisciplines.gExpectedgprogressgwithingagspecifiedgtimelinegisgidentified.
DIF:gCognitivegLevel:gKnowledgegREF:g Pageg12
TOP:gHealthgCaregDeliverygSystemsgKEY:gNursinggProcessgStep:gN/Ag
MSC:gNCLEX:gSafe,gEffectivegCaregEnvironment:gCoordinatedgCare
10. Agnursinggstudentghasgreviewedgaghospitalizedgpediatricgpatientgchart,ginterviewedghergmother,gandgcollecte
dgadmissiongdata.gWhatgisgthegnextgstepgthegstudentgwillgtakegtogdevelopgagnursinggcaregplangforgthisgchild?
a. Identifygmeasurablegoutcomesgwithgagtimeline.
b. Choosegspecificgnursingg interventionsgforgthegchild.
c. Determineg appropriategnursingg diagnoses.
d. Stategnursinggactionsgrelatedgtogthegchildsg medicalgdiagnosis.
ANS:gC
ThegnursegusesgassessmentgdatagtogselectgappropriategnursinggdiagnosesgfromgthegNANDA-
Iglist.gOutcomesgandginterventionsgaregthengdevelopedgtogaddressgthegrelevantgnursinggdiagnoses.
DIF:gCognitivegLevel:gApplicationgREF:gPageg11
TOP:gNursinggProcessgKEY:gNursinggProcessgStep:gNursinggDiagnosisg
MSC:gNCLEX:gSafe,gEffectivegCaregEnvironment:gCoordinatedgCare
11. AgnursinggstudentgongangobstetricgrotationgquestionsgthegfloorgnursegaboutgthegdefinitiongofgthegLVN/LP
Ngscopegofgpractice.gWhatgresourcegcangthegn u r seNsUuRg Sg IeNs tGtoT Bth. Ce gOstM
udent?
a. AmericangNursesgAssociation
b. Statesgboardgofgnursing
c. JointgCommission
d. AssociationgofgWomensgHealth,gObstetricgandgNeonatalg Nurses
ANS:gB
ThegscopegofgpracticegofgthegLVN/LPNgisgpublishedgbygthegstatesgboardgofgnursing.
DIF:gCognitivegLevel:gComprehensiongREF:gPageg
3gOBJ:g18gTOP:gCriticalgThinking
KEY:gNursinggProcessg Step:gImplementation
MSC:gNCLEX:gSafe,gEffectiveg CaregEnvironment:gCoordinatedg Care
12. Whatgwasg recommendedg bygKarlgCredging1884?
a. Allgwomengshouldgbegdeliveredgingaghospitalgsetting.
b. Chemicalgmeansgshouldgbeg usedg togcombatginfection.
c. Podalicgversiongshouldgbegdonegongallgfetuses.
d. Silvergnitrategshouldgbegplacedgingthegeyesgofgnewborns.
ANS:gD
Ing1884gKarlgCredgrecommendedgthegusegofg2%gsilvergnitrategingthegeyesgofgnewbornsgtogreducegthegincidenc
egofgblindness.
DIF:gCognitivegLevel:gKnowledgegREF:gPageg2
TOP:gUsegofgSilvergNitrateg KEY:gNursinggProcessgStep:gN/A
MSC:gNCLEX:gHealthg Promotiong andg Maintenance:g Preventiong andgEarlygDetectiong ofgDisease