MULTIPLEgCHOICE
1. WhatgisgthegnamegundergwhichgagdruggisglistedgbygthegU.S.gFoodgandgDruggAdministratio
ng(FDA)?
a. Brand
b. Nonproprietary
c. Official
d. Trademark
ANS:g C
ThegofficialgnamegisgthegnamegundergwhichgagdruggisglistedgbygthegFDA.gThegbrandgname,g
orgtrademark,gisgthegnameggivengtogagdruggbygitsgmanufacturer.gThegnonproprietary,gorggen
eric,gnamegisgprovidedgbygthegU.S.gAdoptedgNamesgCouncil.
DIF:gCognitivegLevel:gKnowledgegREF:gp.g1gOBJ:g2TOP:g Nursingg
ProcessgStep:gAssessment
MSC:g NCLEXgClientgNeedsgCategory:gSafe,gEffectivegCaregEnvironment
2. Whichgsourcegcontainsginformationgspecificgtognutritionalgsupplements?
a. USPgDictionarygofgUSANg&gInternationalgDruggNames
b. NaturalgMedicinesgComprehensivegDatabase
c. UnitedgStatesgPharmacopoeia/NationalgFormularyg(USPgNF)
d. DruggInteractiongFacts
ANS:g C
UnitedgStatesgPharmacopoeia/NationalgFormularygcontainsginformationgspecificgtognutritiona
lgsupplements.gUSPgDictionarygofgUSANg&gInternationalgDruggNamesgisgagcompilationgofgdr
uggnames,gpronunciationgguide,gandgpossiblegfuturegFDAgapprovedgdrugs;gitgdoesgnotginclude
gnutritionalgsupplements.gNaturalgMedicinesgComprehensivegDatabasegcontainsgevidencegbase
dginformationgongherbalgmedicinesgandgherbalgcombinationgproducts;gitgdoesgnotgincludeginfo
rmationgspecificgtognutritionalgsupplements.gDruggInteractiongFactsgcontainsgcomprehensiveg
informationgongdrugginteractiongfacts;gitgdoesgnotgincludegnutritionalgsupplements.
DIF:gCognitivegLevel:gKnowledgegREF:gp.g2gOBJ:g4TOP:g Nursingg
ProcessgStep:gAssessment
MSC:g NCLEXgClientgNeedsgCategory:gPhysiologicalgIntegrity
3. Whatgisgthegmostgcomprehensivegreferencegavailablegtogresearchgagdrugginteraction?
a. DruggFactsgandgComparisons
b. DruggInteractiongFacts
c. HandbookgongInjectableg Drugs
d. Martindale—ThegCompletegDruggReference
ANS:g B
Firstgpublishedging1983,gDruggInteractiongFactsgisgthegmostgcomprehensivegbookgavailableg
ondrugginteractions.gIngadditiongtogmonographsglistinggvariousgaspectsgofgdrugginteractions,gt
hisginformationgisgreviewedgandgupdatedgbyganginternationallygrenownedggroupgofgphysiciansg
andpharmacistsgwithgclinicalgandgscientificgexpertise.
DIF:gCognitivegLevel:gComprehensiongREF:gp.g3gOBJ:g3TOP:
, NursinggProcessgStep:gAssessment
MSC:g NCLEXgClientgNeedsgCategory:gPhysiologicalgIntegrity
4. Thegphysicianghasgwrittengangordergforgagdruggwithgwhichgthegnursegisgunfamiliar.gWhichgsec
tiongofgthegPhysicians’gDeskgReferenceg(PDR)gisgmostghelpfulgtoggetginformationgaboutgthisgd
rug?
a. Manufacturer’sgsection
b. BrandgandgGenericgNamegsection
c. ProductgCategorygsection
d. ProductgInformationgsectio
ngANS:gB
DIF:gCognitivegLevel:gComprehensiongREF:gp.g3gOBJ:g4TOP:
NursinggProcessgStep:gPlanning
MSC:g NCLEXgClientgNeedsgCategory:gPhysiologicalgIntegrity
5. Whichgonlinegdruggreferencegmakesgavailablegtoghealthgcaregprovidersgandgthegpublicgags
tandard,gcomprehensive,gupgtogdateglookgupgandgdownloadablegresourcegaboutgmedicines?
a. AmericangDruggIndex
b. AmericangHospitalgFormulary
c. DailyMed
d. Physicians’gDeskgReferenceg(PDR)
ANS:g C
DailyMedgmakesgavailablegtoghealthgcaregprovidersgandgthegpublicgagstandard,gcomprehensive,
gupgtogdateglookgupgandgdownloadablegresourcegaboutgmedicines.gThegAmericangDruggIndexgi
sgnotgappropriategforgpatientguse.gThegAmericangHospitalgFormularygisgnotgappropriategforgpa
tientguse.gThegPDRgisgnotgappropriategforgpatientguse.
DIF:gCognitivegLevel:gKnowledgegREF:gp.g4gOBJ:g5TOP:g Nursingg
ProcessgStep:gImplementation
MSC:g NCLEXgClientgNeedsgCategory:gPhysiologicalgIntegrity
6. WhichglegislationgauthorizesgthegFDAgtogdeterminegthegsafetygofgagdruggbeforegitsgmarketing?
a. FederalgFood,gDrug,gandgCosmeticgActg(1938)
b. DurhamgHumphreygAmendmentg(1952)
c. ControlledgSubstancesgActg(1970)
d. KefauvergHarrisgDruggAmendmentg(1962)
ANS:g A
ThegFederalgFood,gDrug,gandgCosmeticgActgofg1938gauthorizedgthegFDAgtogdeterminegthegsaf
etygofgallgdrugsgbeforegmarketing.gLatergamendmentsgandgactsghelpedgtightengFDAgcontrolgan
dgensuregdruggsafety.gThegDurhamgHumphreygAmendmentgdefinesgthegkindsgofgdrugsgthatgca
nnotgbegusedgsafelygwithoutgmedicalgsupervisiongandgrestrictsgtheirgsalegtogprescriptiongbygagli
censedgpractitioner.gThegControlledgSubstancesgActgaddressesgonlygcontrolledgsubstancesgandgt
heirgcategorization.gThegKefauvergHarrisgDruggAmendmentgensuresgdruggefficacygandggreaterg
druggsafety.gDruggmanufacturersgaregrequiredgtogprovegtogthegFDAgthegeffectivenessgofgtheirg
productsgbeforegmarketinggthem.
DIF:gCognitivegLevel:gKnowledgegREF:gp.g4gOBJ:g8TOP:g Nursingg
ProcessgStep:gAssessment
MSC:g NCLEXgClientgNeedsgCategory:gPhysiologicalgIntegrity
7. Meperidineg(Demerol)gisgagnarcoticgwithgaghighgpotentialgforgphysicalgandgpsychological
, dependency.gUndergwhichgclassificationgdoesgthisgdruggfall?
a. I
b. II
c. III
d. IV
ANS:g B
Meperidineg(Demerol)gisgagSchedulegIIgdrug;gitghasgaghighgpotentialgforgabusegandgmaygleadgt
ogseveregpsychologicalgandgphysicalgdependence.gSchedulegIgdrugsghaveghighgpotentialgforgabu
segandgnogrecognizedgmedicalguse.gSchedulegIIIgdrugsghavegsomegpotentialgforgabuse.gUsegma
ygleadgtoglowgtogmoderategphysicalgdependencegorghighgpsychologicalgdependence.gScheduleg
IVgdrugsghaveglowgpotentialgforgabuse.gUsegmaygleadgtoglimitedgphysicalgorgpsychologicalgde
pendence.
DIF:gCognitivegLevel:gComprehensiongREF:gp.g4g|gp.g5gOBJ:g7TOP:
gNursinggProcessgStep:gAssessment
MSC:g NCLEXgClientgNeedsgCategory:gSafe,gEffectivegCaregEnvironment
8. WhatgwouldgthegFDAgdogtogexpeditegdruggdevelopmentgandgapprovalgforgangoutbreakg
ofgsmallpox,gforgwhichgtheregisgnogknowngtreatment?
a. Listgsmallpoxgasgaghealthgorphangdisease.
b. Omitgthegpreclinicalgresearchgphase.
c. Extendgthegclinicalgresearchgphase.
d. Fastgtrackgtheginvestigationalgdrug.
ANS:g D
OncegthegInvestigationalgNewgDruggApplicationghasgbeengapproved,gthegdruggcangreceiveghi
ghestgprioritygwithingthegagency,gwhichgisgcalledgfastgtracking.gAgsmallpoxgoutbreakgwouldgb
ecomegagprioritygconcerngingthegworld.gOrphangdiseasesgaregnotgresearchedgingagprioritygman
ner.gPreclinicalgresearchgisgnotgomitted.gExtendingganygphasegofgthegresearchgwouldgmeangagl
ongergtimegtogdevelopgagvaccine.gThegFDAgmustgensuregthatgallgphasesgofgthegpreclinicalgandg
clinicalgresearchgphaseghavegbeengcompletedgingagsafegmanner.
DIF:gCognitivegLevel:gKnowledgegREF:gp.g7gOBJ:g8TOP:g Nursingg
ProcessgStep:gAssessment
MSC:g NCLEXgClientgNeedsgCategory:gSafe,gEffectivegCaregEnvironment
9. Whichgstatementgisgtruegaboutgovergthegcounterg(OTC)gdrugs?
a. TheygaregnotglistedgingthegUSPgNF.
b. Agprescriptiongfromgaghealthgcaregprovidergisgneeded.
c. Theygaregsoldgwithoutgagprescription.
d. Theygaregknowngonlygbygtheirgbrandgnames.
ANS:g C
OTCgmedicationsgdognotgrequiregagprescription.gAgvarietygofgnames,gbothggenericgandgtrade,g
cangbegusedgforgindividualgdrugsgsoldgOTC.gOTCgdrugsgareglistedgingthegUSPgNF.gPrescription
gdrugsgrequiregangordergbygaghealthgprofessionalgwhogisglicensedgtogprescribe,gsuchgasgagphysi
cian,gnursegpractitioner,gphysiciangassistant,gorgdentist.
DIF:gCognitivegLevel:gComprehensiongREF:gp.g2gOBJ:g2TOP:gNurs
inggProcessgStep:gPlanning
MSC:g NCLEXgClientgNeedsgCategory:gPhysiologicalgIntegrity
10. Whichgisgthegmostgauthoritativegreferencegforgmedicationsgthatgareginjected?