fN fN fN fN
fN
fN fN
Chapter fN1: fNSafety fNand fNQuality fNManagement
Multiple fNChoice
fN
1. An fNexample fNof fNa fNchemical fNhazard fNis:
A. Carcinogen fNexposure
B. Strained fNback
C. Viral fNinfection
D. Shock
ANS: fNA
DIF: fNLevel fN1
OBJ: fN1-1
TOP: fNSafety fNhazards
2. Centrifuging fNan fNuncapped fNtube fNof fNurine fNis fNmost fNlikely fNto fNproduce fNa/an:
A. Electrical fNshock
B. Broken fNtube
C. Unbalancing
D. Aerosol
ANS: fND
DIF: fNLevel fN2
OBJ: fN1-1
TOP: fNSafety fNhazards
3. Laboratory fNequipment fNand fNother fNinanimate fNobjects fNserve fNas fNwhat fNin fNthe fNchain fNof fNinfection?
A. Host
B. Reservoir
C. Point fNof fNentry
D. Point fNof fNexit
ANS: fNB
DIF: fNLevel fN1
OBJ: fN1-2
TOP: fNChain fNof fNinfection
,4. The fNchain fNof fNinfection fNincludes fNall fNof fNthe fNfollowing fNexcept fNa:
A. Source
B. Host
C. Disinfectant
D. Transmission fNmethod
ANS: fNC
DIF: fNLevel fN1
OBJ: fN1-2
TOP: fNChain fNof fNinfection
5. You fNarrive fNto fNwork fNin fNthe fNclinical fNlaboratory fNwith fNa fNsmall fNcut fNon fNyour fNhand.
fNYour fNsupervisor fNremoves fNyou fNfrom fNspecimen fNcollection fN(phlebotomy) fNduties fNfor fNthe
fNday, fNciting fNchain fNof fNinfection fNprotocols. fNWhy fNis fNyour fNsupervisor fNconcerned fNabout
fNthe fNcut fNon fNyour fNhand?
A. Because fNyou fNwill fNnot fNhave fNthe fNmobility fNin fNyour fNhand fNto fNproperly fNcollect fNblood.
B. Because fNyou fNare fNgoing fNto fNhave fNto fNwear fNa fNbandage fNall fNday fNlong.
C. Because fNyou fNhave fNa fNpoint fNof fNentry fNthat fNcould fNexpose fNyou fNto fNinfectious fNagents.
D. Because fNyou fNare fNgoing fNto fNbe fNan fNactive fNtransmitter fNof fNinfection fNonto fNgeneral fNsurfaces.
ANS: fNC
DIF: fNLevel fN3
OBJ: fN1-2
TOP: fNChain fNof fNinfection
6. Which fNof fNthe fNfollowing fNguidelines fNstates fNthat fNlaboratory fNpersonnel fNshould fNconsider
fNall fNpatients fNas fNpossible fNcarriers fNof fNblood-borne fNpathogens?
A. Urinalysis fNprecautions
B. Blood-borne fNpathogen fNprecautions
C. Standard fNprecautions
D. Body fNfluid fNprecautions
ANS: fNC
DIF: fNLevel fN1
OBJ: fN1-3
TOP: fNStandard fNprecautions
7. The fNCenters fNfor fNDisease fNControl fNand fNPrevention fN(CDC) fNrecommends fNthat
fNuniversal fNprecautions fNbe fNfollowed fNwhen fNencountering:
A. Specimens fNcontaining fNvisible fNblood
B. Patients fNwho fNare fNinfected fNwith fNblood-borne fNpathogens
, C. All fNbody fNfluid fNspecimens
D. Specimens fNthat fNmay fNproduce fNaerosols
ANS: fNA
DIF: fNLevel fN1
OBJ: fN1-3
TOP: fNStandard fNprecautions
8. The fNOccupational fNExposure fNto fNBlood-Borne fNPathogens fNStandard fNis:
A. A fNguideline fNdeveloped fNby fNthe fNFood fNand fNDrug fNAdministration fN(FDA)
B. Guidelines fNrecommended fNby fNthe fNClinical fNand fNLaboratory fNStandards fNInstitute fN(CLSI)
C. A fNguideline fNrecommended fNby fNthe fNCenters fNfor fNDisease fNControl fNand fNPrevention fN(CDC)
D. A fNlaw fNenforced fNby fNthe fNOccupational fNSafety fNand fNHealth fNAdministration fN(OSHA)
ANS: fND
DIF: fNLevel fN1
OBJ: fN1-4
TOP: fNBlood-borne fNpathogens
9. Which fNof fNthe fNfollowing fNCDC fNguidelines fNconsiders fNall fNmoist fNbody fNsubstances fNto fNbe
fNpotentially fNinfectious fNand fNstresses fNhand fNwashing?
A. Universal fNprecautions
B. Body fNfluid fNprecautions
C. Standard fNprecautions
D. Health-care fNpersonnel fNstandards
ANS: fNC
DIF: fNLevel fN1
OBJ: fN1-4
TOP: fNBlood-borne fNpathogens
10. A fNlaboratory fNworker fNwho fNobserves fNa fNred fNhand fNrash fNafter fNremoving fNgloves fNshould:
A. Avoid fNwearing fNgloves fNfor fN2 fNdays
B. Wash fNthe fNhands fNwith fNantimicrobial fNsoap
C. Apply fNcortisone fNcream fNto fNthe fNhands
D. Avoid fNwearing fNlatex fNgloves fNin fNthe fNfuture
ANS: fND
DIF: fNLevel fN2
OBJ: fN5