• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 92 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

NREMT Paramedic Exam | NREMT Certification Exam | Practice Test Bank with Multiple-Choice Questions & Verified Answers PDF | Complete EMT Exam Prep 2026–2027

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 92 pagina's

Prepare for the National Registry of Emergency Medical Technicians (NREMT) Paramedic Certification Exam 2026–2027 with a comprehensive exam-preparation study resource designed to reinforce advanced prehospital care knowledge, strengthen clinical decision-making, and support focused revision. This digital PDF study guide is intended for paramedic students and EMS trainees who want to review essential concepts through multiple-choice practice questions, answer guidance, and explanations. Use it to assess your understanding, identify knowledge gaps, and practice applying clinical principles to realistic prehospital emergency scenarios.

Voorbeeld van de inhoud

NREMT Paramedic Exam | NREMT

Certification Exam | Practice Test

Bank with Multiple-Choice Questions

& Verified Answers PDF | Complete

EMT Exam Prep 2026–2027

1. You are called to assist an adult with chest pain. The
patient has a cardiac history of two-posterior myocardial
infarctions. He is conscious and alert, stating he is having
a hard time breathing, and the chest pain worsens when
he attempts to lay flat on his back. His skin is pale and
hot, while auscultation of his lung sounds reveals mild
crackles. He reports the pain worsens on deep inspiration
and movement. Based on the patient's history, and signs
and symptoms, which of the following should you
suspect?
A. Unstable angina pectoris
B. Pericarditis
C. Myocardial infarction
D. Cardiomyopathy
CORRECT ANSWER: B. Pericarditis
2. You are the first ambulance to arrive on the scene of a
single-car accident. As you approach the scene, you see
four patients, two have been ejected from their vehicle,

, and two are still in the vehicle. What should be your next
course of action?
A. Call medical control, and advise them of the situation
B. Request additional resources, such as fire rescue, and
additional ambulances to respond to the scene
C. Begin immediate triage and treatment of the two patients
ejected first while awaiting fire department response
D. Notify the local trauma center so they can prepare for the
patients
CORRECT ANSWER: B. Request additional resources,
such as fire rescue, and additional ambulances to respond to
the scene
3. A patient is experiencing a possible neurological
emergency from a blunt force closed head injury. He is
found to have abnormal pupillary reactions to light and
has lost the ability to move his eyes from side to side to
follow your finger movements. He is also unable to
identify the number of fingers you are holding up. He
reports he is able to see the fingers but is not able to
focus enough to identify how many fingers are present.
Which of the following cranial nerves should you suspect
may be involved in his injury?
A. Cranial nerves I, V, and VI
B. Cranial nerves V and VII
C. Cranial nerves IX and X
D. Cranial nerves II, III, and IV
CORRECT ANSWER: D. Cranial nerves II, III, and IV

, 4. Simply put, shock is a state of hypoperfusion due to
several different causes. Which one of the following
types of shock would be considered distributive shock?
A. Hypovolemic shock
B. Cardiogenic shock
C. Anaphylactic shock
D. Toxic shock syndrome
CORRECT ANSWER: C. Anaphylactic shock
5. Which of the following is responsible for initiating the
sympathetic response to shock during a traumatic event?
A. Increased oxygen level and increased PCO2
B. Increased peripheral vascular resistance and alkalosis
C. Decreased perfusion and increased acidosis
D. Peripheral vasodilation and increased capillary
permeability
CORRECT ANSWER: C. Decreased perfusion and
increased acidosis
6. During which wave, complex, interval, or segment of an
electrocardiogram tracing does the absolute refractory
period take place in a normally functioning heart?
A. S-T segment
B. P-R interval
C. P wave
D. Q-T interval
CORRECT ANSWER: D. Q-T interval
7. You are preparing to perform synchronized electrical
cardioversion with a biphasic defibrillator on your

, unstable adult patient who is experiencing
supraventricular tachycardia at 160 beats per minute on
the monitor. Which of the following initial energy
settings would be recommended if he was exhibiting a
narrow complex, regular supraventricular tachycardia, in
which his palpable carotid pulse matches the rhythm on
the monitor?
A. Synchronized cardioversion at 50-100 joules
B. Defibrillation at 100 joules
C. Synchronized cardioversion at 360 joules
D. Defibrillation at 360 joules
CORRECT ANSWER: A. Synchronized cardioversion at
50-100 joules
8. Other than a stroke, what is a common cause of one-
sided facial droop and paralysis in an adult patient who
exhibits no other neurological findings?
A. Amyotrophic lateral sclerosis (ALS)
B. Multiple sclerosis
C. Huntington's disease
D. Bell's palsy
CORRECT ANSWER: D. Bell's palsy
9. You are on-scene with a patient who was struck by a car
on her bicycle. She is conscious and alert but has a
possible closed right mid-shaft femur fracture. The
patient advises you that she is sixteen but does not need
parental consent to be treated. Which of the following
situations would make this statement true?

Documentinformatie

Geüpload op
12 oktober 2026
Aantal pagina's
92
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$12.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
VERIFIEDPASS
3.8
(6)
Verkocht
41
Volgers
3
Items
2381
Laatst verkocht
18 uur geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen