2026/2027 Version | 100%
Verified with Correct
Questions and Answers
1. Question: Of the following, which would a certified
medical assistant typically perform when assisting the
physician in the exam room?
a. Assist with minor procedures
b. Draw blood
c. Suture
d. All of the above
CORRECT ANSWER: D. All of the above
2. Question: The practice of one state recognizing the
license requirements of another state as being similar or
more stringent than their own is known as?
a. Reciprocity
b. FDA Rule
, c. Convalescent
d. Prescribed treatment
CORRECT ANSWER: A. Reciprocity
3. Question: Which is one of the primary areas of medical
assisting?
a. General
b. Clinical
c. Administrative
d. All of the above
CORRECT ANSWER: D. All of the above
4. Question: Who is considered the father of medicine?
a. Socrates
b. Hippocrates
c. Aristotle
d. Alexander Fleming
CORRECT ANSWER: B. Hippocrates
5. Question: In 1948, what organization was set to enforce
the growth of medicine?
a. World Health Organization (WHO)
b. National Institutes of Health (NIH)
c. Medicare
d. Hill-Burton Act
, CORRECT ANSWER: A. World Health Organization
(WHO)
6. Question: Which of the following is NOT a medical
assistant skill?
a. Preparation of patients for examinations, procedures,
and treatments
b. Collection and processing of specimens
c. Providing guidelines for operating laboratories
d. Performing vital signs
CORRECT ANSWER: D. Providing guidelines for
operating laboratories
7. Question: Who is considered a health care provider?
a. Nurse
b. Physician
c. Hospital or clinic
d. All of the above
CORRECT ANSWER: D. All of the above
8. Question: Which area is included in the areas of
psychology, communication, competence, and safety?
a. Administrative
b. Clinical
c. General
, d. None
CORRECT ANSWER: C. General
9. Question: The medical symbol is well known as?
a. Caduceus
b. Stick
c. Sword
d. Serpent
CORRECT ANSWER: A. Caduceus
10. Question: Who is considered a health professional
who provides specific care to patients?
a. Audiologists
b. Dieticians
c. Laboratory technicians
d. All of the above
CORRECT ANSWER: D. All of the above
11. Question: Of the following, which is a typical call
the medical assistant receives in the medical office?
a. Appointments
b. Prescriptions
c. Test results
d. All of the above
CORRECT ANSWER: D. All of the above