2026/2027 Version | 100%
Verified with Correct Questions
and Answers
1. Question: When creating a workplan, tasks should be
assigned to the individuals that:
I. Are the most capable
II. Are available
III. Have complementary skills
CORRECT ANSWER: I., II. and III.
2. Question: The main benefit of issues analysis is that it:
CORRECT ANSWER: Helps identify the scope of the
casework and assign team members specific tasks.
,3. Question: Consider the pyramid structure. What
statement should be placed at the top of the pyramid
when identifying the key issue?
CORRECT ANSWER: The answer to the question
raised in the reader's mind.
4. Question: Data mining is used in ____________
research.
CORRECT ANSWER: Secondary.
5. Question: All of the following are primary research
techniques EXCEPT:
o Reading trade journals
o Focus Groups
o Ethnography
o Surveys
CORRECT ANSWER: Reading trade journals.
6. Question: Order the following points from start to finish
for conducting an interview:
I. Write questions
II. Role-play
, III. Create a desired objective
IV. Complete the script
CORRECT ANSWER: III., I., IV., II.
7. Question: All of the following are advantages of
providing the answer at the beginning of a presentation
EXCEPT:
o The audience knows where you are going
o The conclusion is objective and inevitable
o Satisfies an impatient decision-maker
o None of these
CORRECT ANSWER: The conclusion is objective and
inevitable.
8. Question: Your communication can be enhanced by
applying each of the following EXCEPT:
o Using many different colors
o Using data graphs and visuals
o Having a clear, concise message
o Pausing to create effect
o Feedback
CORRECT ANSWER: Using many different colors.
, 9. Question: When creating a final presentation:
CORRECT ANSWER: Use the pyramid principle to
organize your slides.
10. Question: A clear understanding of the key issue is
necessary to define a problem.
CORRECT ANSWER: True.
11. Question: Which question would be best to ask
when defining a client's problem?
CORRECT ANSWER: Why are your employees 50% less
productive than your competitor's?
12. Question: Given these statements, choose the best
possible key issue:
• The local government wants to focus on innovation.
• The local government wants to position the region as a
leading incubator in the area.
• Previous innovation plans have been developed.
• The local government does not know which plans are the
right plans for the region.