2026/2027 Version | 100%
Verified with Correct
Questions and Answers
1. What is the role of a power supply in a PC?
CORRECT ANSWER: Converts AC (from the wall) to DC
(in the PC).
2. What is the function of a motherboard in a PC?
CORRECT ANSWER: Nerve center; everything plugs into
it.
3. What is ROM?
CORRECT ANSWER: Read-only memory; a
microchip/integrated circuit that stores instructions on how to
boot a computer. It is nonvolatile.
4. What is RAM?
,CORRECT ANSWER: Random access memory; stores
everything currently running on the computer. It is volatile.
5. What is the CPU?
CORRECT ANSWER: Central processing unit; the brains
of the computer.
6. What is a video card?
CORRECT ANSWER: A card that plugs into a monitor or is
built into the motherboard that provides video/graphics to the
computer (GUI).
7. What is a sound card?
CORRECT ANSWER: Provides sound; usually not needed
because it is integrated into most computers.
8. What is a wireless NIC?
CORRECT ANSWER: Taps into radio frequencies to
receive network signals.
9. What is SATA?
CORRECT ANSWER: Has 7 pins, is skinny, does not
restrict airflow, and provides faster speed.
, 10. What is PATA?
CORRECT ANSWER: Has 40 pins and uses a thick ribbon
cable that can restrict airflow.
11. How can you reduce ESD when building a PC?
CORRECT ANSWER: Ground yourself by touching metal
and use an antistatic wrist strap.
12. What is ZIF?
CORRECT ANSWER: Zero insertion force; it does not
require pressure to install.
13. What two items should be installed on a
motherboard before it is installed in the case?
CORRECT ANSWER: RAM and CPU.
14. What are standoffs?
CORRECT ANSWER: Small screws or supports that stand
the motherboard off the case. They may be metal or plastic.
15. What is POST?