Assistant Exam
Comprehensive CMA Practice
Exam 2026/2027 – Medication
Safety, Routes & Rights
1. What is the acromial process?
CORRECT ANSWER: The outermost point of the
spine of the shoulder blade.
2. What are anthropometric measurements?
CORRECT ANSWER: A set of techniques for
determining an individual's body fat composition by
measuring and recording dimensions of the body such
as height and weight.
3. What is the aorta?
,CORRECT ANSWER: The main trunk of the
systemic arteries.
4. What is the antecubital fossa?
CORRECT ANSWER: The triangular cavity on the
anterior section of the arm opposite the elbow.
5. What does aseptic mean?
CORRECT ANSWER: Free from pathogenic
microorganisms.
6. What is an autoclave?
CORRECT ANSWER: An instrument that sterilizes
equipment and supplies by high-pressure saturated
steam.
7. What does axillary refer to?
CORRECT ANSWER: The area on the human body
under the joint that connects the arm to the shoulder.
8. What is the brachial artery?
,CORRECT ANSWER: The major artery of the upper
arm.
9. What is bradycardia?
CORRECT ANSWER: A slow heart rate.
10. What is a biohazard bag?
CORRECT ANSWER: A container designed to
collect any biological waste or product that has been
contaminated with biological waste.
11. What are bronchodilators?
CORRECT ANSWER: A substance that dilates the
bronchi in the lungs, decreasing resistance in the
respiratory airways.
12. What is Celsius?
CORRECT ANSWER: A scale for measuring
temperature named for Anders Celsius.
13. What is cerumen?
, CORRECT ANSWER: A yellow, waxy substance
secreted by the ear canal.
14. What is Cidex?
CORRECT ANSWER: A disinfectant and sterilization
product of alkaline glutaraldehyde.
15. What is the conjunctiva?
CORRECT ANSWER: A clear mucous membrane
that covers the inner surface of the eyelid and the white
part of the eyeball.
16. What does cyanotic mean?
CORRECT ANSWER: Appearance of blue or purple
skin.
17. What is diastolic or diastole?
CORRECT ANSWER: The period of time when the
heart fills with blood after contraction.
18. What is the deltoid?