Guide Exam Latest 2026/2027 Version |
100% Verified with Correct Questions
and Answers
CERTIFIED MEDICAL ASSISTANT EXAM
QUESTIONS AND ANSWERS 2026
1. What does cysto- mean?
CORRECT ANSWER: Bladder.
2. What is the term for narrowing?
CORRECT ANSWER: Stenosis.
3. Gastrectomy is the term for excision of what?
CORRECT ANSWER: Stomach.
,4. What is the abbreviation meaning two times a
day?
CORRECT ANSWER: BID.
5. Which is the correct spelling: pharengytis,
pharengitis, pharyngytis, or pharyngitis?
CORRECT ANSWER: Pharyngitis.
6. A trained medical assistant is able to do what?
CORRECT ANSWER: Assist with minor
procedures.
7. A patient's photo was made public without her
permission. What is this called?
CORRECT ANSWER: Invasion of privacy.
8. Patient instruction sheets are used to do what?
CORRECT ANSWER: Prevent
misunderstanding.
,9. What is the best time to perform a breast exam?
CORRECT ANSWER: Monthly.
10. How can communication with patients be
improved?
CORRECT ANSWER: Providing privacy.
11. What does hyper- mean?
CORRECT ANSWER: Increased.
12. What does nephro- mean?
CORRECT ANSWER: Kidney.
13. What does auto- mean?
CORRECT ANSWER: Self.
14. What does osteo- mean?
CORRECT ANSWER: Bone.
15. What does dys- mean?
CORRECT ANSWER: Painful.
, 16. What does litho- mean?
CORRECT ANSWER: Stone.
17. What does brady- mean?
CORRECT ANSWER: Slow.
18. What does chole- mean?
CORRECT ANSWER: Gallbladder.
19. What does macro- mean?
CORRECT ANSWER: Large.
20. What does gastro- mean?
CORRECT ANSWER: Stomach.
21. What does arthro- mean?
CORRECT ANSWER: Joint.
22. What does tachy- mean?
CORRECT ANSWER: Fast.