SYSTEM Study Guide 2026/
2027 | 100% Verified with
Correct Questions and
Answers
1. In a single-anchor Bendix drum-type rear brake,
which lining is longer?
Correct Answer: The secondary lining is longer than the
primary lining.
2. Compared to the secondary shoe lining area of drum
brakes, what is the primary shoe lining area?
Correct Answer: It is smaller and is positioned toward
the front of the vehicle.
3. During a brake overhaul, the brake fluid appears
very dirty and dark. What should you do?
, Correct Answer: Flush the brake hydraulic system
before installing the new parts.
4. In order to bleed the system on a vehicle equipped
with power brakes, what procedure should be used?
Correct Answer: None of the above.
5. Which of the following could be a symptom of over-
torqued lug nuts?
Correct Answer: Brake pedal pulsation during braking.
6. What is the proper sequence for bleeding brake lines
on most rear-wheel-drive vehicles?
Correct Answer: RR, LR, RF, LF.
7. In disc-brake caliper assemblies, where is the square-
cut seal usually located?
Correct Answer: In the caliper piston bore.
8. When performing a caliper overhaul, what should be
used to remove the pistons from the calipers?
Correct Answer: Compressed air.
9. Sliding-caliper disc-brake pads are kept in
adjustment by what component?
Correct Answer: The square-cut piston seal.
10. A cracked or torn vacuum diaphragm in a power
booster would likely cause what condition?
, Correct Answer: A hard brake pedal with very high
effort required.
11. A car with disc-drum brakes develops vibration
or pulsating movement when the brakes are applied.
What can cause this problem?
Correct Answer: Rotor thickness variation.
12. During a road test, the right-front brake grabs.
What is the most likely cause?
Correct Answer: Brake fluid or grease on the brake
linings.
13. During a road test, the brake pedal slowly goes to
the floor when normal braking pressure is applied.
What is the likely cause?
Correct Answer: A leaking master-cylinder primary
piston seal.
14. A rattle in a single-piston disc-brake assembly
that disappears when the brakes are applied is most
likely caused by what?
Correct Answer: Loose brake pads in the caliper.
15. Which condition would most likely cause
dragging brakes?
Correct Answer: A defective vehicle load sensor.