RATED A+ NEW EDITION 100% CORRECT
101) Name one type of ex nguisher that is used for Class C fires? - Ans Answer: DCP, FM-200,
Halon, CO2
102) What is the minimum horizontal displacement at total depth to True Ver cal depth ra o to
consider a well as extended reach? - Ans Answer: 2:1
103) Which north reference does a gyroscope use? - Ans Answer: True North
104) What does WOC stand for in the drilling/comple ons context? - Ans Answer: Wait on
Cement
105) What is the acronym PLT stand for? - Ans Answer: Produc on Logging Tool
106) What term refers to a total gas (solu on + free) produc on divided by the oil produc on
volume, excluding gas li7 gas? - Ans Answer: Gas-oil ra o
107) What is the amount of energy required to fracture a given volume of material? - Ans
Answer: Impact strength/toughness
108) What is a specially formulated material, such as chrome, used for comple on components
in wells likely to present corrosion problems? - Ans Answer: Corrosion-Resistant Alloy (CRA)
109) According to the US Environmental Protec on Agency, offshore produc on was
responsible for the release of 6.2 million metric tons of combus on gases in 2013. Name two
, major sources that contribute to the CO2 emissions from the O&G industry? - Ans Answer:
Turbines and fires heaters, Gas flaring; Well tes ng; etc.
110) In a gas reservoir, what is the phenomenon of the forma on of liquid HCs as the pressure
in the reservoir decreases below dewpoint pressure during produc on called? - Ans Answer:
Retrograde condensa on
111) In PVT analysis, what does SARA stand for? - Ans Answer: Saturates, Aroma cs, Resins,
Asphaltenes
112) Name at least one of the two drilling mechanisms for a roller cone bit. - Ans Answer:
Crushing - Skidding and gouging
113) In the context of produc on, what does AOF stand for? - Ans Answer: Absolute Open
Flow
114) What kind of log can es mate the quality of the cement bond between the casing and the
forma on? - Ans Answer: Cement bond log (CBM)
115) The pressure-composi on diagram determina on in black oil reservoirs is also usually
called as what? - Ans Answer: Swelling experiment
116) Name the correla on func on used in "Reservoir Characteriza on" to quan fy the spa al
rela onship of variables? - Ans Answer: Variogram
117) In a ver cal well, wellbore breakouts occur in which stress direc on? - Ans Answer:
Minimum horizontal stress (Shmin) direc on