Package Title: Testbank mp mp mp
Chapter Number: 01
mp
mp mp mp
mp
Question type: Multiple Choice
mp
mp mp mp mp
mp
1) Which term describes the study of the functions of body structures?
mp
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
a) anatomy mp
b) physiology mp
c) endocrinology mp
d) histology mp
e) immunology
mp
mp
Answer: b
mp
mp mp
Difficulty: Easy mp mpmp
Study Objective 1: SO 1.1 Define anatomy and physiology, and name several branches of these sc
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
iences. mp
Section Reference 1: Sec 1.1 Anatomy and Physiology Defined
mp
mp mp mp mp mp mp mp mp mp
mp
2) Which term defines a group of cells that work together to perform a particular function?
mp
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
a) tissue mp
b) organ mp
c) molecules mp
d) compounds mp
e) organism
mp
mp
Answer: a
mp
mp mp
Difficulty: Easy mp mpmp
Study Objective 1: SO 1.2 Identify the organ systems and major organs of the human body and de
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
scribe their locations and functions.
mp mp mp mp mp
Study Objective 2: SO 1.2.1 Describe the body’s six levels of structural organization. Section
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
Reference 1: Sec 1.2 Levels of Structural Organization and Body Systems.
mp
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
mp
3) Which term refers to the sum of all chemical processes that occur in the body?
mp
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
a) metabolism mp
b) anabolism mp
c) catabolism mp
d) auscultation mp
e) palpation
mp
mp
Answer: a
mp
mp mp
Difficulty: Easy mp mpmp
Study Objective 1: SO 1.3.1 Define the important life processes of the human body. Section
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
Reference 1: Sec 1.3 Characteristics of the Living Human Organism
mp
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
mp
Question type: Essay
mp
mp mp mp
mp
4) List the basic processes of life.
mp
mp mp mp mp mp mp
mp
,Answer:
mp
mpmp
Difficulty: Medium mp mp
Study Objective 1: SO 1.3.1 Define the important life processes of the human body.
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
Section Reference 1: Sec 1.3 Characteristics of the Living Human Organism
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
Solution: The basic processes of life include metabolism, responsiveness, movement, growth, diff
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
erentiation and reproduction.
mp
mp mp mp
mp
Question type: Multiple Choice
mp
mp mp mp mp
mp
5) The two organ systems that regulate and maintain homeostasis are the
mp
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
a) cardiovascular and integumentary systems. mp mp mp mp
b) nervous and endocrine systems. mp mp mp mp
c) cardiovascular and respiratory systems. mp mp mp mpmp
d) respiratory and muscular systems. mp mp mp mp
e) urinary and integumentary systems.
mp
mp mp mp mp
Answer: b
mp
mp mp
Difficulty: Easy mp mpmp
Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how i
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
mbalances are related to disorders. mp mp mp mp mp
Study Objective 2: SO 1.4.1 Define homeostasis.
mp mp mp mp mp mp mp
Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis
mp
mp mp mp mp mp mp
mp
6) Which body fluid fills the narrow spaces between cells and tissues and directly affects the prop
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
er functioning of cells?
mp
mp mp mp mp
a) lymph mp
b) blood plasma mp mp
c) interstitial fluid mp mp
d) intracellular fluid mp mp
e) vitreous body
mp
mp mp
Answer: c
mp
mp mp
Difficulty: Medium mp mp
Study Objective 1: SO 1.3 Define the important processes of the human body.
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
Study Objective 2: SO 1.3.2 Define homeostasis and explain its relationship to interstitial fluid. S
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mpmp
ection Reference 1: Sec 1.3 Characteristics of the Living Human Organism
mp
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
mp
Question type: Essay
mp
mp mp mp
mp
7) Describe the differences between positive and negative feedback systems.
mp
mp mp mp mp mp mp mp mp mp
Answer:
mp
mpmp
Difficulty: Medium mp mp
Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how i
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
mbalances are related to disorders. mp mp mp mp mp
Study Objective 2: SO 1.4.3 Contrast the operation of negative and positive feedback systems.
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis
mp mp mp mp mp mp
mp
, Solution: A positive feedback system will strengthen or reinforce a change in one of the body’s co
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
ntrolled conditions while a negative feedback system will reverse a change in a controlled conditi
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
on.
mp
mp
mp
Question type: Multiple Choice
mp
mp mp mp mp
mp
8) Which feedback system structure receives output from the control center?
mp
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
a) receptor mp
b) stimulus mp
c) response mp
d) effector mp
e) efferent pathway
mp
mp mp
Answer: d
mp
mp mp
Difficulty: Medium mp mp
Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how i
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
mbalances are related to disorders. mp mp mp mp mp
Study Objective 2: SO 1.4.2 Describe the components of a feedback system. Section
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis
mp
mp mp mp mp mp
mp
9) Which feedback system structure provides input to the control center?
mp
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
a) receptor mp
b) muscle mp
c) response mp
d) effector mp
e) efferent pathway
mp
mp mp
Answer: a
mp
mp mp
Difficulty: Medium mp mp
Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how i
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
mbalances are related to disorders. mp mp mp mp mp
Study Objective 2: SO 1.4.2 Describe the components of a feedback system. Section
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis
mp
mp mp mp mp mp
mp
10) A condition NOT regulated by a negative feedback loop would be:
mp
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
a) childbirth mp
b) body temperature mp mp
c) blood pressure mp mp
d) heart rate mp mp
e) blood sugar
mp
mp mp
Answer: a
mp
mp mp
Difficulty: Medium mp mp
Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how i
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
mbalances are related to disorders. mp mp mp mp mp
Study Objective 2: SO 1.4.3 Contrast the operation of negative and positive feedback systems. Se
mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp mp
ction Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis
mp
mp mp mp mp mp mp
mp
mp