r r r r r
n Body in Health and Disease, Enhanc
r r r r r r
ed Edition 14th Edition
r r r
[Document subtitle]r
[DATE]
USIU
[Company address]
r
,Chapter 1: Organization of the Human Body Test Bank MULT
r r r r r r r r r
IPLE CHOICE r
1. Which word is derived from the Greek word meaning ―cutting up‖?
r r r r r r r r r r
A. dissection C. pathology
B. physiology D. anatomy
ANS: D r PTS: 1 DIF: Memorization
REF: MCS: 3
r r r TOP: Introduction r
2. Which word is defined as the study of the function of living organisms and
r r r r r r r r r r r r r r
their parts?
r
A. dissection C. pathology
B. physiology D. anatomy
ANS: B PTS: 1 DIF: Memorization
REF: MCS: 6 r TOP: Introduction r
3. Which word is defined as the scientific study of disease?
r r r r r r r r r
A. dissection C. pathology
B. physiology D. anatomy
ANS: C PTS: 1 DIF: Memorization
REF: MCS: 6 r TOP: Introduction
4. Cells
A. are more complex than tissues
r r r r
B. are the first level of organization in the
r r r r r r r
body
C. are the smallest living units of structure
r r r r r r
and function in the body
r r r r
D. both B and C r r r
ANS: C r PTS: 1 DIF: Application REF: MCS: 8 r
TOP: Structural levels of organization
r r r r
5. A group of cells that act together to perform a function is called a(n)
r r r r r r r r r r r r r
A. molecule C. tissue
B. organ D. organism
ANS: C r PTS: 1 DIF:
Memorization REF: MCS: 8 r r
TOP: Structural levels of organization
r r r r
6. The heart is an example of a(n)
r r r r r r
, A. organ C. organism
B. tissue D. system
ANS: A r PTS: 1 DIF: Application REF: MCS: 8 r
TOP: Structural levels of organization
r r r r
7. The levels of organization from most simple to most complex are
r r r r r r r r r r
A. cell chemical organ tissue r r r r r
system
B. tissue cell chemical organ r r r r r
system
C. chemical tissue cell organ r r r r
system
D. chemical cell tissue organ r r r r r
system
ANS: D r PTS: 1 DIF:
Memorization REF: MCS: 7 r r
TOP: Structural levels of organization
r r r r
8. When using directional terms to describe the body, it is assumed that the
r r r r r r r r r r r r r
body is in what position?
r r r r
A. supine C. lateral
B. anatomical D. prone
ANS: B rPTS: 1 DIF:
Memorization REF: MCS: 9 r r
TOP: Anatomical position r r
9. The supine position
r r
A. describes the body lying face up r r r r r
B. is also called anatomical position
r r r r
C. describes the body lying face down r r r r r
D. both A and B r r r
ANS: A REF: r r PTS: 1 DIF:
MCS: Memorization TOP: Anatomical posi
r r r
9
r tion
10. The prone position
r r
A. describes the body lying face up r r r r r
B. is also called the anatomical position
r r r r r
C. describes the body lying face down r r r r r
D. both B and C r r r
ANS: C REF: r r
9
r
MCS:
, PTS: 1 DIF:
M
e
m
o
r
i
z
a
t
i
o
n
r
T
O
P
:
r
A
n
a
t
o
m
i
c
a
l
r
p
o
s
i
t
i
o
n