FIRST AID PRACTICE TEST 2
AMERICAN RED CROSS TEST
ACTUAL EXAM QUESTIONS WITH
CORRECT ANSWERS.
1. Your check of the scene suggests that a victim has suffered an electrical shock.
The first thing to do is .....
A. Cover all burns with a dry loose dressing.
B. Ask a bystander to help you move the victim.
C. Place the victim on one side with the head down.
D. Make sure the power is turned off.
ANSWER: D. Make sure the power is turned off
2. A victim of a car accident has just vomited and now appears to be coughing up
blood. He is breathing very quickly and his pulse is weak and fast. What is most
likely wrong?
A. He is having a seizure.
B. He has internal bleeding.
C. He is having a heart attack.
D. He is having a diabetic emergency.
ANSWER: B. He has internal bleeding.
3. You are caring for a victim with a burned hand. Put the hand in cool water if ....
A. The burns are very deep.
,2
B. There are burns with open blisters.
C. The burns are minor with no open blisters.
D. You should put the hand in cool water for all of the above.
ANSWER: D. You should put the hand in cool water for all of the above.
4. In general, a splint should be ....
A. Loose, so that the victim can still move the injured limb.
B. Snug, but not so tight that it slows circulation.
C. Tied with cravats over the injured area.
D. None of the above.
ANSWER: B. Snug, but not so tight that it slows circulation
5. A victim has lost a lot of blood through a deep cut in his leg. He is breathing fast
and seems pale and restless. He is probably ......
A. Having a stroke.
B. Having a heart attack.
C. In shock.
D. Choking.
ANSWER: C. In shock.
6. You suspect that a person has been poisoned. She is conscious. Your first call
should be to .....
A. The Poison Control Center or your local emergency phone number.
,3
B. The victim's physician.
C. The hospital emergency department.
D. The Pharmacy.
ANSWER: A. The Poison Control Center or your local emergency phone number.
7. Which would you do when caring for seizure victim?
A. Remove nearby objects that might cause injury.
B. Place a small object, such as a rolled up piece of cloth, between the victim's
teeth.
C. Try to hold the person still.
D. All of the above.
ANSWER: A. Remove nearby objects that might cause injury.
8. Splint an injury to a muscle, bone, or joint only when ...
A. You have to move or transport the victim.
B. You can do so without hurting the victim.
C. You have splinting materials available.
D. Both a and b.
ANSWER: D. Both a and b.
9. For which of the following burn victims should you immediately call your local
emergency phone number?
A. A 40-year-old man who has burned his hand with hot coffee.
, 4
B. A 68-year-old woman who has a blistered grease burn on her hands and arms.
C. A 26-year-old woman who has sunburn on her shoulders.
D. All of the above.
ANSWER: B. A 68-year-old woman who has a blistered grease burn on her hands
and arms.
10. A 15-year-old boy has just splashed a chemical on his face. After sending
someone to call for an ambulance, you would . . .
A. Cover the burned area.
B. Have the victim stay calm until an ambulance arrives.
C. Flush the burned area with large amounts of water until the ambulance arrives.
D. Immediately drive the victim to the hospital.
ANSWER: C. Flush the burned area with large amounts of water until the
ambulance arrives.
11. Why should you cover burns with a clean or sterile dressing?
A. To prevent infection.
B. To cool burned area.
C. To keep the burned area wam.
D. Both a and c.
ANSWER: A. To prevent infection.
12. You find a person at the bottom of the stairs. He appears to have fallen and
seems badly hurt. After sending someone for help, you would . . .