Project Management 9th Edition
Kathy Schwalbe, Verified Chapters
Page l21 l2of
l2716
,True l2/ l2False
1. Until l2the l21980s, l2project l2management l2primarily l2focused l2on l2providing l2schedule l2and l2resource
l2data l2to l2top l2management l2in l2the l2military, l2computer, l2and l2construction l2industries.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: l2Until l2the l21980s, l2project l2management l2primarily l2focused l2on
l2providing l2schedule l2and l2resource l2data l2to l2top l2management l2in l2the
l2military, l2computer, l2and l2construction l2industries. l2Today’s l2project
l2management l2involves l2much l2more, l2and l2people l2in l2every l2industry l2and
l2every l2country l2manage l2projects.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: l2Easy
REFERENCES: p.2
LEARNING l2OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.1 l2- l2LO: l21-1
NATIONAL l2STANDARDS: United l2States l2- l2BUSPROG: l2Technology
TOPICS: Introduction
KEYWORDS: Bloom's: l2Knowledge
2. A l2difference l2between l2operations l2and l2projects l2is l2that l2operations l2end l2when l2their l2objectives
l2have l2been l2reached, l2whereas l2projects l2do l2not.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: l2Projects l2are l2different l2from l2operations l2in l2that l2they l2end
l2 when l2their l2objectives l2have l2been l2reached l2or l2the l2project l2has l2been
l2 terminated.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: l2Moderate
REFERENCES: p.4
LEARNING l2OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 l2- l2LO: l21-2
NATIONAL l2STANDARDS: United l2States l2- l2BUSPROG: l2Analytic
TOPICS: What l2is l2a l2Project?
KEYWORDS: Bloom's: l2Comprehension
3. Every l2project l2should l2have l2a l2well-defined l2objective.
a. True
Page l22 l2of
l2716
,2
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: l2A l2project l2has l2a l2unique l2purpose. l2Every l2project l2should l2have l2a
l2well-defined l2objective.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: l2Easy
REFERENCES: p.6
LEARNING l2OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 l2- l2LO: l21-2
NATIONAL l2STANDARDS: United l2States l2- l2BUSPROG: l2Analytic
TOPICS: What l2is l2a l2Project?
KEYWORDS: Bloom's: l2Knowledge
4. Projects l2should l2be l2developed l2in l2increments.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: l2A l2project l2is l2developed l2using l2progressive l2elaboration. l2Projects
l2are l2often l2defined l2broadly l2when l2they l2begin, l2and l2as l2time l2passes, l2the
l2specific l2details l2of l2the l2project l2become l2clearer. l2Therefore, l2projects l2should
l2be l2developed l2in l2increments.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: l2Moderate
REFERENCES: p.6
LEARNING l2OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 l2- l2LO: l21-2
NATIONAL l2STANDARDS: United l2States l2- l2BUSPROG: l2Analytic
TOPICS: What l2is l2a l2Project?
KEYWORDS: Bloom's: l2Comprehension
5. Resources l2in l2a l2project l2should l2be l2used l2effectively l2because l2they l2are l2limited.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: l2A l2project l2requires l2resources, l2often l2from l2various l2areas.
Resources, l2however, l2are l2limited l2and l2must l2be l2used l2effectively l2to
l2
meet l2project l2and l2other l2corporate l2goals.
l2
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: l2Moderate
REFERENCES: p. l27
LEARNING l2OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 l2- l2LO: l21-2
NATIONAL l2STANDARDS: United l2States l2- l2BUSPROG: l2Analytic
TOPICS: What l2is l2a l2Project?
KEYWORDS: Bloom's: l2Comprehension
Page l23 l2of
l2716
, 3
6. A l2project l2manager’s l2primary l2role l2is l2to l2provide l2the l2funding l2for l2a l2project.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: l2A l2project l2sponsor l2usually l2provides l2the l2direction l2and l2funding l2for l2a
project.
l2
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: l2Easy
REFERENCES: p.7
LEARNING l2OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 l2- l2LO: l21-2
NATIONAL l2STANDARDS: United l2States l2- l2BUSPROG: l2Analytic
TOPICS: What l2is l2a l2Project?
KEYWORDS: Bloom's: l2Knowledge
7. One l2of l2the l2main l2reasons l2why l2project l2management l2is l2challenging l2is l2because l2of l2the l2factor l2of
l2uncertainty.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: l2A l2project l2involves l2uncertainty. l2Every l2project l2is l2unique l2and l2thus
l2it l2is l2sometimes l2difficult l2to l2define l2its l2objectives l2clearly, l2estimate l2how l2long
l2it l2will l2take l2to l2complete, l2or l2determine l2how l2much l2it l2will l2cost. l2This
l2uncertainty l2is l2one l2of l2the l2main l2reasons l2project l2management l2is l2so
l2challenging.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: l2Moderate
REFERENCES: p.7
LEARNING l2OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 l2- l2LO: l21-2
NATIONAL l2STANDARDS: United l2States l2- l2BUSPROG: l2Analytic
TOPICS: What l2is l2a l2Project?
KEYWORDS: Bloom's: l2Comprehension
8. Questions l2about l2how l2a l2team l2will l2track l2schedule l2performance l2is l2related l2to l2a l2project’s l2scope.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: l2Project l2scope l2deals l2with l2questions l2such l2as, l2“What l2work l2will
l2be l2done l2as l2part l2of l2the l2project?”, l2“What l2unique l2product, l2service, l2or
l2result l2does l2the l2customer l2or l2sponsor l2expect l2from l2the l2project?”, l2or l2“How
l2will l2the l2scope l2be l2verified?”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: l2Moderate
REFERENCES: p.7
Page l23 l2of
l2716