TH
RELATIONS IN CANADA 4 EDITION BY
HEBDON ||BROWN||WALSWORTH
,1. A Strike Is An Action By Workers In Which They Stop Performing Duties And Do Not Report To Work.
a. True
b. False
ANS: True
2. Some Argue That The Term ―Employee Relations‖ Is Anti-Union, Yet Some Unions Use The Term For Internal Staff
Positions.
a. True
b. False
ANS: True
3. Dunlop’s Concept Of Shared Ideology Refers To A Set Of Common Beliefs Held By The Actors Of The Industrial
Relations System.
a. True
b. False
ANS: True
4. Procedural Rules Refer To The Outcomes Of Employment Relationships.
a. True
b. False
ANS: False
5. Collective Bargaining Is The Process By Which Management And Labour Negotiate The Terms And
Conditions Of Employment In A Unionized Workplace.
a. True
b. False
ANS: True
6. A Union Is A Group Of Employees Who Bargain The Terms And Conditions Of Employment.
a. True
b. False
ANS: False
7. Human Resources Focus On The Relationship Between The Employee And Governmental Regulations.
a. True
b. False
ANS: False
8. According To Dunlop, The Role Of Specialized Government Agencies Is To Develop, Implement, And
Administer Legislation And Policies Pertinent To The Employment Relationship.
a. True
b. False
ANS: True
9. Dunlop Suggests That The Distribution Of Power Is Somewhat Important.
a. True
b. False
ANS: False
10. Competitive Factors In The Product/Service Market Play A Large Role In Industrial Relations.
a. True
, b. False
ANS: True
11. Barbash’s (1987) Equity–Efficiency Theory Argues That Employers May Hold The Value Of Profitability And
Competitive Advantage.
a. True
b. False
ANS: True
12. According To Georgetti, Temporary Foreign Workers Should Be Placed Into The Permanent Immigration Stream
Only When Necessary.
a. True
b. False
ANS: False
13. Technology Is Included In The Economics Subsystem Of The IR Systems Framework Of The Textbook.
a. True
b. False
ANS: True
14. According To Equity–Efficiency Theory, Unions Usually Focus On Efficiency.
a. True
b. False
ANS: False
15. Employee Morale Is A Conversion Mechanism In The IR Systems Framework.
a. True
b. False
ANS: False
16. Strikes Can Be Both Outputs And Conversation Mechanisms In The IR Systems Framework.
a. True
b. False
ANS: True
17. Dunlop’s Concept Of Shared Ideology Is Not Consistent With The Human Resources/Strategic Choice View Of
Industrial Relations.
a. True
b. False
ANS: True
18. A Goal Of Marxism Is To Overthrow Management And Allow Employees To Have More Control Of Their Workplace.
a. True
b. False
ANS: True
19. In Looking At The Job Market We Can See A Considerable Range In Term Of Duties And Responsibilities Of
Someone In Industrial Relations.
a. True
b. False
, ANS: True
20. Money Markets Do Not Play A Key Role In The Industrial Relations System.
a. True
b. False
ANS: False
21. Which Term Refers To Employment Relationships And Issues, Often In Unionized Workplaces?
a. Labour Relations
b. Employment Relations
c. Industrial Relations
d. Workplace Relations
ANS: C
22. Which Term Refers To Employment Relationships And Issues Between Groups Of Employees (Usually In Unions)
And Their Employers (Including Management Groups)?
a. Labour Relations
b. Employment Relations
c. Industrial Relations
d. Workforce Relations
ANS: A
23. Which Document Outlines The Terms And Conditions Of Employment In A Unionized Workplace?
a. Employee Handbook
b. Policy Manual
c. Employment Contract
d. Collective Agreement
ANS: D
24. Which Term Refers To The Employment Relationship Between Employers And Individual Employees?
a. Labour Relations
b. Employment Relations
c. Industrial Relations
d. Human Resources Management
ANS: D
25. Which Term Refers To An Action By Workers In Which They Cease To Perform Work Duties And Do Not Report To
Work?
a. Slowdown
b. Strike
c. Dispute
d. Walkout
ANS: B
26. According To Meltz (1997), Which Term Refers To The Employment Relationships And Issues In Union And
Nonunion Workplaces?
a. Labour Relations
b. Employment Relations
c. Industrial Relations