Full Exam Q&A
Pack (LATEST 2025
/ 2026 UPDATE),
ACTUAL
EXAM/TEST
QUESTIONS AND
100% VERIFIED
ANSWERS | A+
GRADE
,Question 1:
With regard to functions and exponents, which of the following
statements is incorrect?
a. In order to choose the right exponent, we need only think about the situation.
b. A function is the communicative purpose we have for speaking.
c. An exponent is the language we use to express the function.
d. Functions are sometimes called 'situational language'.
Correct Answer:
a. In order to choose the right exponent, we need only think about the situation.
Question 2:
Effective speaking requires sociolinguistic competence.
Correct Answer:
True
Question 3:
With regard to the Step 3: Summary of Guided Practice Step, which one
of the following statements is incorrect?
Ensure the activities are scaffolded.
Ensure they have sufficient time and opportunity to practise their new learning.
Ensure you have considered classroom management aspects.
Ensure each guided practice session involves a written worksheet.
Correct Answer:
Ensure each guided practice session involves a written worksheet.
Question 4:
When learners search through a text looking for specific information,
this is called:
intensive reading
cohesion
skimming
scanning
Correct Answer:
scanning
Question 5:
Which of the following is not cited as an inappropriate topic for
discussion in a cross-cultural situation?
Freedom and democracy
Sport
Politics
Conflicts with other countries
Correct Answer:
, Sport
Question 6:
Which of the following approaches would fail to influence and drive
learner motivation?
a. Keeping to the same topics and tasks
b. Making the students aware of their own success
c. Generating tension and challenge
d. Setting clear goals for the students
Correct Answer:
a. Keeping to the same topics and tasks
Question 7:
Which of the following statements is untrue?
a. A synonym is word having the same or nearly the same meaning as another word or other words.
b. Hyponyms are words that serve as specific examples of a general concept.
c. Synonyms are restricted to certain parts of speech.
d. Antonyms are words with opposite meanings.
Correct Answer:
c. Synonyms are restricted to certain parts of speech.
Question 8:
The traditional rows seating arrangement is student-centred.
Correct Answer:
False
Question 9:
Which one of these statements is correct?
a. Decoding is breaking up a word into sounds.
b. Phonemic awareness is an end goal in itself.
c. Phonemic awareness refers to how a person articulates specific sounds.
d. Phonemic awareness relates to the correspondences between letters or groups of letters and the
words they represent.
Correct Answer:
a. Decoding is breaking up a word into sounds.
Question 10:
In relation to language learning and acquisition outside the classroom,
which of the following is incorrect?
a. Many outside activities can be carried out in non-English-speaking countries, where there are
native-English speakers.
b. Outside-world activities should be restricted to intermediate and advanced students.
c. Being able to deal with some everyday language transactions in the outside world will be
motivating.
d. Teachers should view the outside world as an extension of the classroom.
Correct Answer:
b. Outside-world activities should be restricted to intermediate and advanced students.
Question 11: