Billing Workflow: 100
Multiple Choice Questions
100% guaranteed exam
practice questions & answers
1. Question 1: What does EDI stand for?
A. Electronic Data Interchange
B. Electronic Digital Input
C. Emergency Data Integration
D. External Data Identifier
Answer: A. Electronic Data Interchange
2. Question 2: What is the purpose of HIPAA?
A. Improve medical devices
B. Standardize insurance premiums
C. Protect health information
D. Fund healthcare organizations
Answer: C. Protect health information
3. Question 3: Which of the following is a HIPAA safeguard?
A. Environmental
B. Procedural
C. Financial
D. Technical
Answer: D. Technical
,4. Question 4: What does the HIPAA Privacy Rule provide?
A. Provider access to patient financials
B. Patient rights to health info
C. Insurance billing codes
D. System backups
Answer: B. Patient rights to health info
5. Question 5: What is the 270/271 transaction used for?
A. Claims payment
B. Benefit inquiry
C. Lab results
D. Referral authorization
Answer: B. Benefit inquiry
6. Question 6: What does EDI stand for?
A. Electronic Data Interchange
B. Electronic Digital Input
C. Emergency Data Integration
D. External Data Identifier
Answer: A. Electronic Data Interchange
7. Question 7: What is the purpose of HIPAA?
A. Improve medical devices
B. Standardize insurance premiums
C. Protect health information
D. Fund healthcare organizations
Answer: C. Protect health information
8. Question 8: Which of the following is a HIPAA safeguard?
A. Environmental
B. Procedural
C. Financial
D. Technical
, Answer: D. Technical
9. Question 9: What does the HIPAA Privacy Rule provide?
A. Provider access to patient financials
B. Patient rights to health info
C. Insurance billing codes
D. System backups
Answer: B. Patient rights to health info
10. Question 10: What is the 270/271 transaction used for?
A. Claims payment
B. Benefit inquiry
C. Lab results
D. Referral authorization
Answer: B. Benefit inquiry
11. Question 11: What does EDI stand for?
A. Electronic Data Interchange
B. Electronic Digital Input
C. Emergency Data Integration
D. External Data Identifier
Answer: A. Electronic Data Interchange
12. Question 12: What is the purpose of HIPAA?
A. Improve medical devices
B. Standardize insurance premiums
C. Protect health information
D. Fund healthcare organizations
Answer: C. Protect health information
13. Question 13: Which of the following is a HIPAA safeguard?
A. Environmental
B. Procedural
C. Financial