x x x
Gray Morris: Calculate with Confidence, 8th Edition
x x x x x x
COMPLETION
1. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 7
x x x x x x x x x x x x x
2= x x x
ANS: xiv x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
2. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 29
x x x x x x x x x x x x
–1=
x x x x
ANS: xxviii x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
3. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 3
x x x x x x x x x x x x x
10 =
x x x
ANS: xxx x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
4. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 10
x x x x x x x x x x x x
+2=
x x x x
ANS: xii x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
5. Write the following Arabic number as a lowercase Roman numeral. 1
x x x x x x x x x x
8= x x
ANS: xviii x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
6. Write the following Arabic number as a lowercase Roman numeral. 2
x x x x x x x x x x
1= x x
ANS: xxi x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
7. Write the following Arabic number as a lowercase Roman numeral.
x x x x x x x x x
= x
, ANS: xiss x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
8. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 6
x x x x x x x x x x x x x
3= x x x
ANS: xviii x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
9. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 30
x x x x x x x x x x x x
x–6=x x x
ANS: xxiv x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
10. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 12
x x x x x x x x x x x x
x÷2=x x x
ANS: vi x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
11. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 13
x x x x x x x x x x x x
x+7= x x x
ANS: xx x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
, Chapter 02: Fractions
x x
Gray Morris: Calculate with Confidence, 7th Edition
x x x x x x
COMPLETION
1. Reduce the following fraction to lowest terms.
x x x x x x x
54/81 = x x
ANS: 2/3 x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
2. Reduce the following fraction to lowest terms.
x x x x x x x
105/135 = x x
ANS: 7/9 x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
3. Reduce the following fraction to lowest terms.
x x x x x x x
39/65 = x x
ANS: 3/5 x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
4. Change the following improper fraction to a whole or mixed number. 3
x x x x x x x x x x x
25/16 = x x
ANS: 20 5/16
x x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
5. Change the following improper fraction to a whole or mixed number. 1,
x x x x x x x x x x x
500/100 = x x
ANS: 15 x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
6. Change the following improper fraction to a whole or mixed number. 1
x x x x x x x x x x x
93/62 = x x
ANS: 3 7/62
x x
PTS: 1 x x MSC: Practice Problems
x x
7. Change the following mixed number to an improper fraction. 1
x x x x x x x x x
2 1/8 =
x x x