TEST BANK FOR PHARMACOLOGY 10TH EDITION BY
MCCUISTION COMPLETE TEST BANK CHAPTER EACH CHAPTER
HAS ALL EXAM QUESTIONS 100% CORRECTLY ANSWERED
Chapter 01: The Nursing Process and Patient-Centered Care
McCuistion: Pharmacology: a Patient-Centered Nursing Process Approach, 10th
Edition
MULTIPLEoCHOICE
1. Theonursingoprocessoisoaofive-stepodecision-
makingoapproachothatoincludesoalloofotheofollowingosteps,oEXCEPT:
a. Assessment
b. Patientoproblem
c. Planning
d. RightoDrug
ANS:o D
Theonursingoprocessoisoaofive-stepodecision-
makingoapproachothatoincludes:o1)oassessment,o2)opatientoproblem,o3)oplanning,o4)oimplementati
on,oando5)oevaluation.o“Rightodrug”oisooneoofotheo“SixoRights”oofomedicationoadministration.
DIF: CognitiveoLevel:oUnderstandingo(Comprehension)
TOP:o NursingoProcess:oPlanningoMSC:o NCLEX:oManagementoofoCare
2. Theonurseoisousingodataocollectedotoosetogoalsooroexpectedooutcomesoandointerventionsothatoa
ddressotheopatient’soproblems.oWhichostepoofotheonursingoprocessoisotheonurseoapplying?
a. Assessment
b. Patientoproblem
c. Planning N
d. Evaluation
ANS:o C
Duringotheoplanningophase,otheonurseousesotheodataocollectedotoosetogoalsooroexpectedooutcomesoa
ndointerventionsowhichoaddressotheopatient’soproblems.oTheodataowasocollectedoduringotheo“Asse
ssment”oando“Patientoproblem”osteps.oDuringotheo“Evaluation”ophaseotheonurseowouldodetermin
eowhetherotheogoalsoandoobjectivesosetoduringotheoplanningophaseowereomet.
DIF:
CognitiveoLevel:oUnderstandingo(Comprehension)o
TOP:o NursingoProcess:oNursingoIntervention
MSC:o NCLEX:oManagementoofoCare
3. Ao5-year-
oldochildowithotypeo1odiabetesomellitusohasohadorepeatedohospitalizationsoforoepisodesoofohypergl
ycemia.oTheoparentsotellotheonurseothatotheyocan’tokeepotrackoofoeverythingothatohasotoobeodoneoto
ocareoforotheirochild.oTheonurseoreviewsomedications,odiet,oandosymptomomanagementowithotheop
arentsoandodrawsoupoaodailyochecklistoforotheofamilyotoouse.oTheseoactivitiesoareocompletedoinowh
ichostepoofotheonursingoprocess?
TESTBANKWORLD.ORG
, TESToBANKoFORoPHARMACOLOGYo10THoEDITIONoBYoMCCUISTION
a. Assessment
b. Planning
c. Implementation
d. Evaluation
ANS:o C
TESTBANKWORLD.ORG
, TESToBANKoFORoPHARMACOLOGYo10THoEDITIONoBYoMCCUISTION
Theoimplementationophaseoisotheopartoofotheonursingoprocessoinowhichotheonurseoprovidesoeducati
on,odrugoadministration,opatientocare,oandootherointerventionsonecessaryotooassistotheopatientoinoac
complishingoestablishedomedicationogoals.
DIF:
CognitiveoLevel:oUnderstandingo(Comprehension)o
TOP:o NursingoProcess:oNursingoIntervention
MSC:o NCLEX:oManagementoofoCare
4. Theonurseoisopreparingotooadministeroaomedicationoandoreviewsotheopatient’sochartoforodrugoa
llergies,oserumocreatinine,oandobloodoureaonitrogeno(BUN)olevels.oTheonurse’soactionsoareore
flectiveoofowhichophaseoofotheonursingoprocess?
a. Assessment
b. Evaluation
c. Implementation
d. Planning
ANS:o A
Assessmentoinvolvesogatheringoinformationoaboutotheopatientoandotheodrug,oincludingoanyoprevio
usouseoofotheodrug.
DIF: CognitiveoLevel:oUnderstandingo(Comprehension)
TOP:o NursingoProcess:oAssessment MSC:o NCLEX:oManagementoofoCare
5. Whichoassessmentoisocategorizedoasoobjectiveodata?
a. Aolistoofoherbalosupplementsoregularlyoused
b. Labovaluesoassociatedowithotheodrugsotheopatientoisotaking
c. Theoagesoandorelationshipotootheopatientoofoallohouseholdomembers
d. UsualodietaryopatternsoandofNo o d ointake
ANS:o B
Objectiveodataoareomeasuredoandodetectedobyoanotheropersonoandowouldoincludeolabovalues.oT
heootheroexamplesoareosubjectiveodata.
DIF: CognitiveoLevel:oUnderstandingo(Comprehension)
TOP:o NursingoProcess:oAssessment MSC:o NCLEX:oManagementoofoCare
6. Theonurseoreviewsoaopatient’sodatabaseoandolearnsothatotheopatientolivesoalone,oisoforgetful,oandod
oesonotohaveoanoestablishedoroutine.oTheopatientowillobeosentohomeowithothreeonewomedicationso
toobeotakenoatodifferentotimesoofotheoday.oTheonurseodevelopsoaodailyomedicationochartoandoenlis
tsoaofamilyomemberotooputotheopatient’sopillsoinoaopilloorganizer.oThisoisoanoexampleoofowhichoph
aseoofotheonursingoprocess?
a. Assessment
b. Evaluation
c. Implementation
d. Planning
ANS:o C
Theoimplementationophaseoinvolvesoeducationoandopatientocareoinoorderotooassistotheopatientotooaccomplis
hotheogoalsoofotreatment.
DIF:
CognitiveoLevel:oApplyingo(Application)o
TOP:o NursingoProcess:oNursingoIntervention
TESTBANKWORLD.ORG
, TESToBANKoFORoPHARMACOLOGYo10THoEDITIONoBYoMCCUISTION
MSC:o NCLEX:oManagementoofoCare
7. Aopatientowhooisohospitalizedoforochronicoobstructiveopulmonaryodiseaseo(COPD)owantsotoogooh
ome.oTheonurseoandotheopatientodiscussotheopatient’sosituationoandodecideothatotheopatientomayogo
ohomeowhenoableotooperformoself-
careowithoutodyspneaoandohypoxia.oThisoisoanoexampleoofowhichophaseoofotheonursingoprocess?
a. Assessment
b. Evaluation
c. Implementation
d. Planning
ANS:o D
Planningoinvolvesogoalosetting,owhich,oforothisopatient,omeansobeingoableotooperformoself-
careoactivitiesowithoutodyspneaoandohypoxia.
DIF: CognitiveoLevel:oUnderstandingo(Comprehension)
TOP:o NursingoProcess:oPlanningoMSC:o NCLEX:oManagementoofoCare
8. Aopatientowillobeosentohomeowithoaometered-
doseoinhaler,oandotheonurseoisoprovidingoteaching.oWhichoisoaocorrectlyowrittenogoaloforothisopro
cess?
a. Theonurseowillodemonstrateotheocorrectouseoofoaometered-doseoinhalerotootheopatient.
b. Theonurseowilloteachotheopatientohowotooadministeromedicationowithoaometered-
doseoinhaler.
c. Theopatientowilloknowohowotooself-
administerotheomedicationousingotheometered-doseoinhaler.
d. Theopatientowilloindependentlyoadministerotheomedicationousingotheometered-dose
inhaleroatotheoendoofotheosession.
N
ANS:o D
Goalsomustobeopatient-
centeredoandoclearlyostateotheooutcomeowithoaoreasonableodeadlineoandoshouldoidentifyocompone
ntsoforoevaluation.
DIF: CognitiveoLevel:oApplyingo(Application)
TOP:o NursingoProcess:oPlanningoMSC:o NCLEX:oManagementoofoCare
9. Theonurseoisodevelopingoaoplanoofocareoforoaopatientowhoohasochronicolungodiseaseoandohypoxia.oT
heopatientohasobeenoadmittedoforoincreasedooxygenoneedsoaboveoaobaselineoofo2oL/min.oTheonurs
eodevelopsoaogoalostating,o“Theopatientowillohaveooxygenosaturationsoofo>95%oonoroomoairoatotheo
timeoofodischargeofromotheohospital.”oWhatoisowrongowithothisogoal?
a. Itocannotobeoevaluated.
b. Itoisonotomeasurable.
c. Itoisonotopatient-centered.
d. Itoisonotorealistic.
ANS:o D
Thisogoaloisonotorealisticobecauseotheopatientoisonotousuallyoonoroomoairoandoshouldonotobeoexpecte
dotooattainothatogoalobyodischargeofromothisohospitalization.
DIF: CognitiveoLevel:oApplyingo(Application)
TOP:o NursingoProcess:oPlanningoMSC:o NCLEX:oManagementoofoCare
TESTBANKWORLD.ORG